Je bent in Madrid en opeens begint het te kriebelen. Het gevoel van het koele water om je heen, lekker zwemmen of misschien wel de adrenaline die je voelt wanneer je van de gaafste waterglijbaan af gaat! Madrid ligt natuurlijk middenin Spanje en heeft helaas geen zee en strand waar je naartoe kunt. Voor iedereen die toch zijn zwemkleding meegenomen heeft: hieronder vind je een fijn overzicht van zwembaden in Madrid!

Prijzen openbare zwembaden

Fijn om te weten is dat er vaste prijzen zijn voor toegang tot een openbaar zwembad in de gemeente Madrid. Kinderen onder de vijf jaar krijgen gratis entree. Kinderen tussen de 5 – 14 jaar betalen €1,35. Jongeren tussen de 15 – 26 jaar betalen €1,80, volwassenen tussen de 27 – 64 betalen €2,25 en mensen boven de 65 jaar betalen €0,70. Dit zijn prijzen voor een halve dag.

Fijn om te weten is dat als je wil reserveren voor entree in binnen of buiten zwembaden in Madrid dat dat heel makkelijk kan via de app ‘Madrid movil’.

Openluchtzwembaden in Madrid

Lijkt het je lekker om een duik te nemen in een openluchtzwembad in Madrid? Handig om te weten is dat de gemeente Madrid een praktisch overzicht heeft gemaakt waar je makkelijk kan zien welke buitenzwembaden van de gemeente er allemaal zijn. Op de overzichtspagina kun je klikken op de naam van het zwembad en dan zie je direct de foto van het zwembad. Één van deze sportcentra met openlucht zwembad is het hieronder beschreven ‘Centro Deportivo Municipal Casa de Campo’.

Centro Deportivo Municipal Casa de Campo

Bij ‘Centro Deportivo Municipal Casa de Campo’ kun je zowel terecht voor een binnen- als buitenzwembad. Tijdens een warme zomer kan het natuurlijk erg lekker zijn om even af te koelen in een buitenzwembad in Madrid. Rondom het zwembad ligt een grote ligweide waarop je heerlijk kunt opdrogen en bijkleuren onder de Spaanse zon!

Locatie
Paseo Puerta del Angel 7
28011 Madrid
Website

Openingstijden in de zomermaanden
Maandag t/m zondag: 09.30 – 14.00 & 16.00 – 20.30 uur

Complutense University Pool

Is het volop zomer en kun je wel een verkoelende duik gebruiken én studeer je aan een universiteit in Madrid? Alleen studenten die studeren aan een universiteit hebben de mogelijkheid om van dit zwembad gebruik te maken. Een leuke plek om zowel nationale als internationale studenten te ontmoeten! Er zijn kluisjes, kleedkamers en een bar aanwezig. Verder ben je verplicht om je identiteitskaart mee te nemen. Het openlucht zwembad is van 8 juni tot 15 september 2024 geopend.

Locatie
Avenida Obispo Trejo, zonder nummer
28040 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11.00 – 20.30 uur

Playa de Parla

Is er een ‘playa’ in Madrid? Nee hoor, dit is een zwembad! Het bijzondere is dat dit het enige zoutwater zwembad is in Madrid. Vanaf 8 juni 2024 is het zwembad geopend.

Locatie
Avenida de America s/n
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 21.00 uur

Parque Deportivo Puerta de Hierro

Op 8 kilometer van Madrid gelegen vind je Parque Deportivo Puerta de Hierro. Een lekker groot openluchtzwembad, de grootste van Europa om precies te zijn. Het zwembad ligt net buiten de stad Madrid. Van 13 mei – 10 september is het openluchtzwembad geopend. De prijs is €5,00 per persoon en er zijn kortingen voor onder andere kinderen, mindervaliden, studenten etc. Belangrijk is wel dat je van tevoren reserveert, check vooral even hun website voor meer informatie over hoe je dat kan doen.

Locatie
Ctra. de La Coruña, Km 7
28040 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11.00 – 20.00 uur

Las Presillas

Als je de verkoeling wil opzoeken bij een natuurlijk zwembad, dan is Las Presillas misschien een leuk idee. Op zo’n 80 kilometer van Madrid is Las Presillas de Rascafria gelegen. De toegang is gratis, maar voor het parkeren van je auto betaal je €9,00, voor een scooter/motor €4,00.

Locatie
Las presillas en Rascafria
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 21.00 uur

Parque Warner Beach

Op zo’n 40 minuten rijden van Madrid ligt Parque Warner Beach. Dit Warner attractiepark heeft de focus op attracties en activiteiten met water. Leuk om een dagje met de kids heen te gaan en een goede plek voor wat waterpret en verkoeling. Handig om te weten is dat er ook een attractiepark van Warner is waar de attracties niet met water zijn.

Locatie
Carretera A-4, salida 22
Website

Tips

  • Ben je op zoek naar een chille Spa in Madrid? Neem dan een kijkje op de Spa en ontspanning pagina.