Ben je op zoek naar een lekker sushi restaurant in Madrid? Op deze pagina vind je onze vijf favorieten. Madrid barst van de goede restaurants. Op elke hoek van de straat zijn er wel weer gastronomische heerlijkheden te vinden. Van authentieke tapas tot internationale gerechten en meer. We kunnen ons ook voorstellen dat je misschien een keer iets anders wil eten dan tapas. Wist je dat Madrid ook heel veel goede sushi restaurants heeft? En zelfs een sushi restaurant met een Michelin-ster? Wat ons betreft absoluut een must om sushi te eten in Madrid als je er bent.

1. Izakaya Han (wijk: Chueca)

In de wijk Chueca vind je dit heerlijke Aziatische restaurant. Van de buitenkant zou je niet denken dat je er zó lekker kunt eten. Izakaya Han is gespecialiseerd in de authentieke Koreaanse en Japanse keuken. Ze proberen met hun gerechten hun passie voor de Aziatische gastronomie over te brengen door het gebruik van traditionele smaken en kruiden in combinatie met de meest verse producten. Onze aanrader hier is de California Roll, redelijk standaard, maar de zalm is zo vers dat hij wegsmelt op je tong. Een tweede aanrader zijn de noedels met zeevruchten, ook super vers en met heel veel smaak. Tip: reserveer van te voren om zeker te zijn van een plekje.

Locatie
Calle San Bartolomé 10
28004 Madrid

Openingstijden
Dinsdag: 20:00 – 23:45 uur
Woensdag t/m zondag: 13:00 – 16:00 en 20:00 – 23:45 uur
Website

2. Kabuki (wijk: Cuatro Caminos)

Een Aziatisch restaurant met een Michelin Ster, dit wil je proberen! Het restaurant heeft een vrij minimalistische uitstraling, zodat je aandacht echt naar de gerechten worden getrokken. We raden je aan om je hier te laten verrassen en het menu van de chef te eten. De prijzen in Kabuki liggen wat hoger dan in andere sushi restaurants in Madrid. Voor een menu van de chef ben je ongeveer €100,00 per persoon kwijt. Leuk weetje: Ronaldo heeft hier ook wel eens gegeten.

Locatie
Avenida del Presidente Carmona 2
28020 Madrid

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 13:30 – 15:45 en 20:30 – 23:45 uur
Website

3. Yoka Loka (wijk: Lavapiés)

Binnen in de Mercado de Antón Martín zit dit heerlijke sushi restaurant. Leuk om te weten is dat de Japanse Yoka Kamada de eigenaresse is van deze leuke spot. Het restaurant is heel sfeervol en beetje ‘urban’ ingericht met allemaal oude Aziatische posters. Op de menukaart vind je een enorme variatie aan lekkernijen staan, van maki’s tot sashimi en van ramen (die wel 12 uur lang op laag vuur wordt bereid) tot pokebowls. De prijzen zijn hier goed, voor bijvoorbeeld 5 California maki’s betaal je €6,90.

Locatie
Calle Sta. Isabel 5 (in Mercado de Antón Martín)
28012 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 13:00 – 15:45 en 19:30 – 22:45 uur
Vrijdag en zaterdag: 13:00 – 16:15 en 19:30 en 23:15 uur
Website

4. Miyama (wijk: Castellana)

Een eigentijdse Japanse keuken, kwaliteits ingrediënten en unieke en pure smaken. Dat is hoe dit restaurant zichzelf omschrijft. De chef Junji Odaka weet je te verrassen met unieke sushicreaties. De prijzen hier zijn redelijk ‘normaal’. Voor een zalm Maki met 6 stukjes betaal je bijvoorbeeld €9,00. Onze aanraders hier: de spicy tuna en de tempura met groenten. 

Locatie
Paseo de la Castellana 45
28046 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13:00 – 15:45 en 20:30 – 23:45 uur
Website

5. Kaiten Sushi (wijk: Gran Vía)

Omdat we vinden dat er ten minste één all you can eat sushi in ons lijstje thuis hoort. Het niveau van het eten ligt wat lager dan bij bovengenoemde plaatsen, maar als je je aan een bepaald budget wil houden en tóch trek hebt in lekkere sushi, is Kaiten Sushi zeker een aanrader. Er zijn veel all you can eat sushi restaurants in Madrid te vinden, maar Kaiten Sushi is de moeite waard vanwege de goede prijs kwaliteit verhouding. Op doordeweekse dagen eet je al onbeperkt sushi voor €17,95 per persoon en in het weekend en op feestdagen €18,95 per persoon. Wat leuk is, is dat er een lopende band rondgaat met gerechtjes erop die je eraf kan pakken. Daarnaast is dit sushi restaurant in Madrid super centraal gelegen, namelijk aan een zijstraat van Gran Vía. 

Locatie
Calle San Bernardo 10
28013 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11:30 – 16:30 en 19:30 – 0:30 uur
Website

Tips

  • Wil je graag nog meer gastronomische hotspots in Madrid ontdekken? Neem dan een kijkje op restaurants in Madrid.
  • Lijkt het je leuk om nog meer tips op maat te krijgen en ook Madrid verder te ontdekken? Misschien is het dan een leuk idee om mee te gaan met een leuke fietstour.