Snuif cultuur!

In Madrid zijn ontzettend veel bezienswaardigheden te vinden. Het is een stad met veel cultuur en een must voor de kunstliefhebber. Op Magisch Madrid vind je handige informatie over bezienswaardigheden, parken, gezellige wijken en nog veel meer leuks wat je niet kunt missen tijdens jouw trip naar Madrid!

Bezienswaardigheden

Wanneer je wat cultuur wil gaan snuiven in Madrid, is het handig om te weten wat de bezienswaardigheden van de stad zijn, waar deze zich bevinden en alle informatie hier omheen. Bijzondere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de gastronomische markt San Miguel (mét ook nog eens een bijzonder design), het Koninklijk Paleis en Templo de Debod. Meer over deze en andere bezienswaardigheden lees je op de pagina Bezienswaardigheden.

Banner Madrid pakket

Musea

In Madrid is er een bijzonder verschijnsel, namelijk de ‘Gouden Driehoek’. Dit klinkt heel magisch en als een legende… maar niks is minder waar! De Gouden Driehoek staat voor drie hele bekende en bijzondere musea, die toevallig in een driehoek zijn gelegen. De Gouden Driehoek bestaat uit het Prado museum, het Museo Thyssen-Bornemisza en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. Meer over deze musea en de andere pareltjes van Madrid vind je op de pagina Musea.

Naar buiten: tuinen & parken

Madrid is een aardig drukke stad. Het is dan ook super fijn om soms eventjes aan de drukte te ontsnappen in de Tuinen & parken van de stad. Het bekendste park van Madrid is toch wel het Retiro park, met haar grote, romantische vijver, bijzondere bomen en het glazen huis. Wil je eigenlijk liever in een kleiner en minder bekend park of tuin zitten? Die zijn er ook genoeg! Neem een picknickmand en een muziekje mee, genieten!

Teleférico

Een leuke manier om Madrid te zien, is vanuit de lucht. Nee, je hoeft niet te gaan abseilen of uit een vliegtuig te springen. Madrid heeft namelijk een Teleférico, een kabelbaan. Op 40 meter hoogte zie je het prachtige Madrid. Meer informatie over deze kabelbaan, de locatie, tijden, prijzen en meer lees je op de pagina Teleférico.

Toledo

Een bijzondere stad, niet ver van Madrid is Toledo. Het is een historische stad met een interessant verhaal. Het wordt ook wel de stad van de drie culturen genoemd. Jarenlang leefden namelijk de Moren, christenen en Joden vreedzaam naast elkaar. Toledo is een stad met veel geschiedenis, maar ook de cultuur-, natuur- en gastronomieliefhebber is hier helemaal op haar plek.

Wijken

In Madrid zijn er veel wijken die een bezoekje waard zijn. Natuurlijk zul je het centrum van Madrid gaan ontdekken, maar wijken zoals Chueca en Malasaña zijn ook erg interessant. Wanneer je even buiten de gebaande paden gaat, zal je je tussen de locals bevinden. Gezellige steegjes, lokale restaurantjes en bijzondere winkeltjes. Deze wijken ontdek je op de pagina Wijken.

Comments are closed.