Wanneer je denkt aan Madrid zal je niet gelijk denken aan een Bierstad, maar voor bierliefhebbers is Madrid zeker een “Place To Be”. Je kan er veel (lokale) speciaalbieren, brouwerijen en leuke barretjes vinden, waar je onder andere kan genieten van heerlijke Spaanse tapas met een lekker koud biertje. Op deze pagina hebben we een overzicht samengesteld van de leukste bier tips in Madrid!

Welke bierliefhebber wordt er nou niet gelukkig van een tour door een bierbrouwerij gevolgd met een bierproeverij, een tour door stad op een bierfiets of gewoon lekker op een terrasje genieten van een ijskoud biertje.

Typisch Madrileens bier

Door de aanwezigheid van meerdere kleine bierbrouwerijen in Madrid, zijn er een aantal unieke Madrileense bieren te vinden. Mensen die hierin geïnteresseerd zijn, raden wij aan de brouwerijen “Cervezas La Cibeles” en “Fábrica Maravillas” te bezoeken. Wil je meer weten over deze brouwerijen? Kijk dan voor meer informatie onder het kopje “brouwerijen” op deze pagina.

Als je liever barretjes bezoekt dan is “Bar El Pedal” echt een aanrader, hier hebben ze veel lokale bieren uit de tap. Als je hier bent raden wij aan de “Lamonera Pale Ale” te proberen. Dit is een Madrileense biersoort die ze hier uit de tap schenken.

Eén van de bekendste lokale biermerken in Madrid is “La Virgin”. Deze bierbrouwerij staat bekend om zijn aparte smaken. Dit merk is op veel plekken in Madrid en de rest van Spanje beschikbaar, wil jij weten waar? Klik dan hier!

¡¡¡Leuk weetje: In november 2014 heeft “Gastro Cerveza” een speciaalbier van een microbrouwerij uit Madrid, de tweede prijs in een microbierbrouwerij wedstrijd gewonnen waarbij 30 microbrouwerijen deelnamen!!! 

Brouwerijen

Cervezas La Cibeles

Cervezas La Cibeles is een brouwerij die naast het brouwen van verschillende soorten bieren ook proeverijen, rondleidingen en andere leuke activiteiten biedt. De speciaalbieren die ze brouwen maken het extra leuk om er een tour of proeverij te doen. Voorbeelden van hun speciaalbieren zijn:
Ipa dry is een speciaalbier met een scherpe bitterheid en een sterke aanwezigheid van citrus en rijp fruit, dit biertje is heerlijk op warme zomerdagen.
Stout is bier dat aroma’s bevat van cacao en koffie en is aan te raden als je lekker wilt relaxen.
Rauch is bier met een intens aroma van houtskool. Het aroma ontstaat door het gebruik van gebrande mout. Dit biertje is ideaal te combineren met kaas of vleeswaren.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 09:00 – 14:00 en 15:00 – 18:00
Vrijdag 07:00 – 15:00
Zaterdag en zondag gesloten

Locatie
Calle Petroleo 34
28918 Leganes-Madrid
Website

Fábrica Maravillas

Een echte “must go” voor elke bierliefhebber en één van de bier tips in Madrid die niet in dit overzicht mag ontbreken. Fabrica Maravillas is een uniek concept, wat een bierbrouwerij en pub combineert. Tijdens je bezoek kan je genieten van een uniek biertje en gelijkertijd bewonderen hoe en met welke passie zij hier bier brouwen. Fábrica Maravillas biedt verschillende soorten bieren waar de bierbrouwers van Fábrica Maravillas hun eigen unieke draai aan geven.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 18:00 – 00:00
Zaterdag 12:00 – 00:00
Zondag gesloten

Locatie
Valverde 29
28004 Madrid

Leuke barretjes

El Pedal del Kas

Vanaf oktober 2011 is “El Pedal” een feit in Madrid. Dit is een gezellige bierkroeg, met een uitgebreid assortiment van bieren uit kleine brouwerijen. Wat deze bar zo uniek maakt is het feit dat ze meerdere Spaanse speciaalbieren, waaronder typisch Madrileense bieren uit de tap hebben.

Openingstijden
Maandag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag 12:00 – 23:00Dinsdag gesloten
Vrijdag 12:00 – 23:00

Locatie
Pl. Puerto Rubio 20, 22
28053 Madrid
Website

Tip: Klik hier voor meer leuke barretjes!

Bierwinkels

La Tienda De Cerveza

Deze winkel biedt alles wat een bierliefhebber zoekt in een bierwinkel en mag zeker in dit overzicht met bier tips in Madrid niet ontbreken. Het assortiment bestaat uit verschillende soorten bieren, merchandise (bijvoorbeeld shirts en glazen) en alle benodigdheden om zelf bier te brouwen. Dit concept werkt erg goed door de grote passie voor bier van het personeel in de winkel.

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 18:00 – 00:00
Vrijdag 18:00 – 01:00
Zaterdag 12:00 – 01:00
Zondag 12:00 – 00:00

Locatie
Calle de las Maldonadas 5
28005 Madrid
Website

The Beer garden

Deze winkel heeft 153 soorten bier in hun assortiment bestaande uit internationale, nationale en eigen bieren. Hun passie ligt in creatieve vrijheid en het creëren van nieuwe sensaties . Een belangrijk aspect voor “The Beer Garden” is het combineren van bieren met verschillende maaltijden, daarom bieden ze naast proeverijen met alleen bier ook “Cata De Cervezas Con Maridajes” aan. Deze proeverij bestaat uit 4 bieren gecombineerd met 4 gangen hapjes die passen bij de bieren en kost €35,00 per persoon.

Locatie
Cardenal Cisneros, 10
28010 Madrid
website

La birratorium

Als je op zoek bent naar een speciaalbiertje in Madrid, dan ben bij je bij “Labirratorium” zeker aan het juiste adres. In 2012 openden Álvaro, David en Juan deze winkel met meer dan 100 soorten bier. Naast lokale biertjes zijn er ook veel regionale en internationale biertjes verkrijgbaar.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 11:00 – 21:00
Zondag gesloten

Locatie
Calle de Vallehermoso 34
28015 Madrid
Website

Bier tips in Madrid

– Een Bierliefhebber ontmoet graag andere liefhebbers, in “Fábrica Maravillas” ga je deze zeker vinden!
– Maak al jullie vrienden jaloers met foto’s of filmpjes waarin te zien is hoe gezellig jullie het hebben op de bierfiets!
– Op zoek naar een originele souvenir? Bij “Labirratorium” hebben ze heerlijke Madrileense speciaalbieren.