Een snelle manier om je binnen Madrid te verplaatsen is met de metro. De metro in Madrid heeft overal haltes en heeft een overzichtelijk systeem waardoor het erg gebruiksvriendelijk is.

Online plannen

Vind jij het fijn om bij aankomst in Madrid al te weten hoe je in het centrum of bij jou accommodatie komt? Dan kan je op de website van “Metro Madrid“ thuis je reis al plannen en een beschrijving hiervan uitprinten.

Prijzen

Losse ritten
Denk jij de Metro eenmalig of weinig te gebruiken? Dan is een los kaartje voor jou het voordeligst. De prijzen voor losse kaartjes liggen tussen de €1,50 en €6,00. Als je in en om het centrum van Madrid reist dan liggen de prijzen voor een los kaartje tussen de €1,50 en €3,00. Met een kaartje van €3,00 kan je overal komen behalve bij het vliegveld.

Vanaf het vliegveld
Een enkele trip vanaf het vliegveld naar het centrum kost €4,50 met de metro. Ga je vanaf het vliegveld naar een locatie buiten het centrum van Madrid dan kost een kaartje maximaal €6,00.

10 rittenkaarten
Denk jij vaker gebruik te maken van de Metro? Dan kan je geld besparen door te kiezen voor een 10 rittenkaart! Als je alleen in en om het centrum van Madrid de Metro gaat gebruiken betaal je tussen de €11,20 en €12,20. Wil je ook naar de buitenwijken van Madrid dan kost een 10 rittenkaart €18,30. Een voordeel van de 10 rittenkaarten is dat je deze met meerdere personen kan gebruiken.

Klik op deze website voor een compleet overzicht van de tarieven!

Tourist transport season ticket
Denk jij in Madrid heel veel gebruik te maken van het openbaar vervoer? Dan is dit abonnement een erg slimme keuze. Met dit abonnement kan je namelijk onbeperkt reizen met de Metro en bussen. Er zijn twee verschillende abonnementen:
– Met een zone A abonnement kan je overal in en om het centrum van Madrid reizen, dit kost je €8,40 voor een dag of €35,40 voor een week.
– Met een Zone T abonnement kan je overal in Madrid komen, inclusief het vliegveld, dit kost je €17,00 voor een dag en €70,80 voor een week.
Voor kinderen die jonger dan 11 jaar zijn betaal je voor alle abonnementen de helft.

Op deze website vind je meer informatie over deze abonnementen.

Aangekomen op het vliegveld
Als je aankomt op het vliegveld in Madrid kan je vanaf daar een Metro naar de stad of naar je verblijfsplaats nemen. Lijn 8 brengt je vanaf het vliegveld direct naar het centrum van Madrid. Mocht je accommodatie niet in de buurt van een halte van metrolijn 8 liggen, dan kan je overstappen op een andere metrolijn, hier hoef je niet extra voor te betalen. Wil jij weten hoe je vanaf het vliegveld naar je accommodatie komt? Plan dan voor vertrek je reis op deze website. Fijn om te weten is dat deze website ook in het Engels is.

Verkooppunten

Op elk Metro station staan machines waar je een kaartje kunt kopen, vergelijkbaar met het systeem voor Nederlandse treinen. Daarnaast kan je ook losse kaartjes en abonnementen krijgen bij veel Tabakwinkeltjes ´Tabacos´ en kiosken.

Tips

  • Ga je veel bezienswaardigheden bezoeken? “Metro Madrid” heeft een kaart ontworpen waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid op staan en hoe je hier met de metro kan komen. Klik hier voor deze kaart!
  • Reis je met 4 personen? Dan kan het soms goedkoper zijn om met de taxi te gaan. Wil jij meer informatie over taxi’s in Madrid? Bezoek dan onze pagina over taxi’s!