Ben je in Madrid en wil je wel een filmpje meepakken? Misschien regent het… of hebben jullie zo veel gelopen dat jullie wel even willen ontspannen in een heerlijke stoel. In Spanje worden veel films nagesynchroniseerd, maar wij hebben ook een aantal bioscopen in Madrid voor je waar je films in de originele versie kan kijken. Films in deze versie herken je aan VOS (versión orginal subtitulada).

Cine Estudio Circulo de Bellas Artes

In het prachtige Circulo de Bellas Artes is een kleine filmzaal, toegewijd aan filmregisseurs. Meestal wordt er een paar weken dezelfde film gedraaid. Vaak zijn dit wat oudere (zwart-wit) films. Een kaartje kost € 5,50 en voor 65+ kost een kaartje € 4,00. Leuk om te weten, is dat het gebouw ook een fijn dakterras heeft dat in onze Top 5 Dakterrassen staat.

Locatie
Calle Alcala 42
28014 Madrid
Website

Yelmo Cines

Er zijn een aantal bioscopen in Madrid van Yelmo Cines. Deze vestiging ligt in het centrum. De grote bioscoop staat bekend om het grote aanbod van films in originele versie. Kaartjes kosten tussen de € 7 en € 10. Vergeet niet om je studentenkaart mee te nemen! Hiermee krijg je korting.

Locatie
Calle del Dr Cortezo 6
28012 Madrid
Website

Cines Princesa

Cines Princesa hoort bij de bioscopen van Renoir. Er is ook een vestiging in de buurt van het Retiro park. Ook deze bioscoop vertoont de originele versies van films. Leuk om te weten, is dat er dagelijks films spelen waar je slechts € 3 of € 4 voor hoeft te betalen. Mocht je ook andere talen spreken, Cines Princesa laat ook anderstalige films zien, zoals Frans, Duits, Portugees en Arabisch, maar met Spaanse ondertiteling.

Locatie
Calle Princesa 3
28008 Madrid
Website

Filmoteca Cine Doré

Bij Cine Doré lijkt het alsof je tientallen jaren terug de tijd in bent gegaan. Dit is één van de bioscopen in Madrid waar niet alleen de film maar ook het gebouw de moeite waard zijn. Het gebouw ziet er erg bijzonder uit, maar ook binnen lijkt het alsof je in een andere dimensie bent. De zaal lijkt meer op een operazaal en voor het scherm hangen gordijnen die je nog wel eens in het theater ziet. Ook de kassa’s zien er erg authentiek uit. Bij deze bioscoop worden de originele versies getoond, maar ook bijvoorbeeld originele versies van Franse, Portugese, Duitse en Japanse films (met Spaanse ondertiteling). Een kaartje kost € 2,50 en voor studenten € 2,00.

Locatie
Calle de Santa Isabel 3
28012 Madrid
Website

Cines Golem

In Cines Golem wordt een mix gedraaid van originele en nagesynchroniseerde films. De bekendste films worden bij Golem gelukkig in de originele versie getoond. Een kaartje voor de film kost ongeveer € 7. Dat is iets minder dan in Nederland. Zo kan je met een gerust hart ook een bak popcorn bestellen!

Locatie
Calle de Martín de los Heros 14
28008 Madrid
Website

Tips

  • Ben je benieuwd naar meer leuke activiteiten in Madrid, zoals spa’s, zwembaden of mooie wandelroutes? Neem dan een kijkje op activiteiten in Madrid.