Ga jij naar Madrid? Dan is het handig om voor vertrek al te weten op welke manieren je het beste door de stad kan reizen. In Madrid heb je veel vormen van openbaar vervoer met allemaal hun eigen voor en nadelen. Zo kan je op de fiets lekker veel van de stad zien en ben je met de metro in no-time aan de andere kant van Madrid. Op deze pagina vind je veel informatie en handige tips om te bepalen wat voor jou de beste vorm van openbaar vervoer in Madrid is!

Auto huren

Denk je erover om mooie steden en dorpen in de omgeving van Madrid te gaan verkennen? Dan is het huren van een auto een goede optie. Op de pagina auto huren in Madrid geven we je een tip voor een auto verhuur bedrijf en wat leuke ideetjes wat mooie plekken zijn om met de auto te bezoeken.

BiciMAD

Zoals meer steden in Spanje beschikt ook Madrid over een publiek fietsensysteem. Met dit systeem kan je op 123 verschillende locaties in Madrid, één van de 1560 fietsen pakken. Met deze fiets kan je dan vervolgens lekker door de stad cruisen en als je uitgefietst bent, de fiets weer in één van de 3126 stations plaatsen. Wil jij alles weten over het fietssysteem in Madrid? Bekijk dan onze pagina over BiciMAD.

Bus

Madrid is een grote stad en om van A naar B te gaan kan het daarom prettig zijn om met de bus te reizen. Als je vaker met de bus reist door Madrid kan een meer rittenkaart voordelig zijn. Er zijn ook ‘touristbussen’ in Madrid, waarbij je een eerste indruk van de stad krijgt tijdens een bustour. Verder zijn er ook bussen voor lange afstanden door heel Spanje. Handige tips en meer informatie kan je hier vinden.

Fietsen huren

Vind jij het fijner om tijdens je verblijf in Madrid “een eigen” fiets te hebben of wil jij ook buiten de stad gaan fietsen? Dan is het slimmer om een fiets te huren i.p.v. gebruik te maken van het BiciMAD systeem. Wil jij meer informatie over fietsen huren in Madrid en ben je benieuwd waar je goede en goedkope fietsen kan huren? Bezoek dan onze pagina over het huren van fietsen.

Metro

Een efficiënte manier om je in en om Madrid te verplaatsen is met de Metro. Je hebt met de metro geen last van het overige verkeer waardoor je vooral in de spits erg veel tijd kan besparen. Op onze pagina over de Metro vind je handige informatie en tips over onder andere de kosten en hoe je online je reis kan plannen.

Parkeren

Het kan soms best een uitdaging zijn om in een grote stad als Madrid een betaalbare parkeerplek te vinden. Daarom hebben we een overzicht samengesteld van verschillende parkeermogelijkheden per wijk in Madrid. Ook geven we je een gratis parkeren tip in Madrid. Kijk op parkeren in Madrid voor meer informatie.

Taxi

De makkelijkste manier om in Madrid van A naar B te gaan is met de taxi. Overal in de stad vind je taxistandplaatsen en je word netjes voor de deur afgezet. Je kan natuurlijk ook een taxi bellen die je op elke willekeurige locatie in en om Madrid op komen halen. Op onze pagina over taxi’s vind je handige informatie en tips die jou kunnen helpen optimaal gebruik te maken van taxi’s in Madrid.

Tips

  • Ga je op reis en heb je een beperking? Dan is het fijn om voor vertrek al te weten dat hier in Madrid goede faciliteiten voor zijn en weet hoe je deze kan bereiken. Wil jij hier meer over weten? Ga dan naar onze pagina over taxi’s.
  • Reizen jullie met 4 personen? Dan is een taxi soms goedkoper dan andere vormen van openbaar vervoer en worden jullie ook nog is voor de deur afgezet.