Wanneer je naar Madrid gaat, is het leuk om in een bijzonder restaurant te eten. Net even anders dan anders. Voel je als een koning tijdens je diner in de kapel, ga even terug in de tijd wanneer je dineert in een oude treinwagon of hou je wel van een beetje spanning en ga je dineren in een snijzaal/slagerij? Op deze pagina vind je de meest bijzondere restaurants in Madrid!

Bodega de los secretos

In de oudste bodega van Madrid kan je nu heerlijk dineren. Een bijzondere locatie, voor een bijzonder restaurant, zoals ze zelf zeggen, ‘een magische plek’. Rond 1700 is deze bodega gebouwd. Intussen is het omgetoverd tot restaurant en kan je er genieten van heerlijk eten, vol van smaak. De gerechten komen vooral uit de mediterrane keuken en de smaak van de producten is bij Bodega los Secretos het belangrijkste. Heerlijke rode tonijn met wakame, romige huisgemaakte hamkroketjes, steak tartaar en een spannende aardbeiensoep met yoghurtijs, zijn gerechten die je op de kaart zult vinden. In de bodega vind je allemaal geheimen van vroeger.. zo zijn er nog ondergrondse gangen die zijn gebruikt in de tijd van Napoleon en er gaat een verhaal dat de ‘clavos de Cristo’, de spijkers uit de handen van Jezus, hier te vinden zijn.

Openingstijden
Zondag t/m donderdag
13.00 uur – 17.00 uur & 20.30 uur – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag
13.00 uur – 17.00 uur & 20.30 uur – 01.00 uur

Adres
Calle San Blas 4
28014, Madrid
Website

El Vagón de Beni

Één van de bijzondere restaurants in Madrid die zeker in dit lijstje thuishoort is El Vagon de Beni. Heb je nou altijd al eens willen eten in een oude treinwagon? Dat kan in Madrid! Wanneer je gaat eten in El Vagon de Beni, ga je eventjes terug in de tijd. Het is een oude treinwagon omgetoverd tot restaurant. Restauranteigenaar Benito Celestino, had ooit een idee en de droom om een oude treinwagen als restaurant om te toveren om zo een mix te creëren van plezier, reizen en lekker eten. Gerechten die op de kaart staan zijn onder andere Jamon Iberico, tonijn met paddenstoelen, ossenhaas met een oriëntaalse ‘touch’ en heerlijke desserts zoals chocolademousse. Alle gerechten worden bereid met verse producten. Geniet van je culinaire reis in El Vagon de Beni!

Openingstijden
Dinsdag 13.30 – 17.30 uur
Woensdag 13.30 – 17.30 uur
Donderdag 13.30 – 17.30 uur
Vrijdag 13.30 – 17.30, 20.00 – 00.00 uur
Zaterdag 13.30 – 17.30, 20.00 – 00.00 uur
Zondag 13.30 – 17.30 uur

Adres
Calle San Macario 6
28240, Madrid
Website

Sala de Despiece

Wanneer je écht bijzonder wil dineren, je heel erg van vlees houdt, of gewoon een ervaring rijker wil zijn, dan is het echt een aanrader om een bezoekje te brengen aan restaurant Sala de Despiece. Misschien dat de naam het al een beetje duidelijk maakt, maar dit restaurant bevindt zich in een snijzaal. Ook de obers zijn helemaal in stijl en dragen lange witte jassen. Je kan plaatsnemen aan de bar of wanneer het lekker weer is, buiten. De producten die je kan bestellen zijn allemaal te zien op de bar. Het interieur is veelal wit en strak, dit omdat ze het product heel duidelijk naar voren laten willen komen. Alles in dit restaurant draait om het product, de obers, de bar, het plafond, het hele restaurant, alles om het product te ‘dienen’. In dit restaurant kan je genieten van traditionele tapas! Een leuk weetje, in de vitrine zie je een collectie van oude mythische messen en andere snij materialen voor vlees vis en de werkschoenen. Echt een ervaring op zich om hier gegeten te hebben! Kan toch niet iedereen zeggen, dat ze in een soort snijzaal/slagerij gegeten hebben!

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 13.30 – 17.30 & 20.00 – 00.30 uur
Vrijdag 13.00 – 17.30 & 20.00 – 00.30 uur
Zaterdag 13.00 – 18.00 & 20.00 – 0.30 uur
Zondag 13.00 – 18.00 & 20.00 – 0.30 uur

Adres
Calle de Ponzano 11
28010 Madrid
Website

La Manduca de Azagra

Het is misschien iets duurder, maar dan heb je ook wat! Dit is zeker ook één van de meest bijzondere restaurants in Madrid vanwege het design. La Manduca de Azagra is ontworpen door architect Francisco Mandago, is een architectonisch juweeltje. Het interieur is heel simpel. De muren zijn allemaal van crème kleurige tegels en ook de meubels zijn simpel, maar stijlvol. Mensen van over de hele wereld komen hier naartoe om te dineren. De naam van het restaurant komt uit de streek Navarra, uit het dorpje Azagra. De eigenaren hebben naast een flinke dosis gastvrijheid, ook heerlijke groenten meegebracht uit dit dorpje. Je kan hier dan ook genieten van de lekkerste asperges, artisjokken en paprika’s. Andere gerechten die op de kaart staan zijn geitenkaas met honingolie, huisgemaakte kroketjes, zeebaars, biefstuk en lamsvlees.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 13.30 – 18.00 & 21.00 – 1.00 uur

Adres
Calle de Sagasta 14
28004 Madrid
Website

Tips

  • Hou er rekening mee dat Spanjaarden laat eten, zo rond een uurtje of tien. Veel restaurants zijn voor die tijd ook nog gesloten.
  • Er zijn nog meer hele gave restaurants in Madrid te vinden. Ben je benieuwd? Neem dan even een kijkje op de pagina Top 10 restaurants in Madrid.
  • Wanneer je in een van deze restaurants wil dineren, is het handig om even te reserveren! Zo ben je verzekerd van een plekje.