Wil jij graag de hoofdstad van Spanje bezoeken? Een stad die nooit slaapt, bekend staat om zijn koninklijke paleizen, het Prado en twee voetbalclubs behorend tot de top van Europa. Op deze pagina vind je handige informatie en tips over hoe je het best en goedkoopst naar Madrid kan komen, het boeken van de tickets en om vervelende situaties op de luchthaven en onverwachte kosten te vermijden. Lees vooral verder voor handige tips en meer informatie over vliegtickets naar Madrid.

Vliegtuigmaatschappijen

Er zijn talloze vliegtuigmaatschappijen waarmee je vanuit Nederland of een luchthaven net over de grens naar Madrid kan vliegen. Bij het zoeken van vliegtickets naar Madrid raden wij de volgende maatschappijen aan:
– Ryan-air: Ryan air is vaak de goedkoopste aanbieder om naar Madrid te vliegen. Vanaf Eindhoven, Dusseldorf-Weeze en Brussel-Charleroi is er altijd een mooie aanbieding te vinden om naar Madrid te vliegen.
– Transavia: neem jij veel bagage mee naar Madrid? Dan raden wij je aan te vliegen met Transavia. Je boekt hier namelijk het aantal kilo’s wat je mee wilt nemen en dit mag je dan verdelen over 5 tassen of koffers. Transavia geeft hiermee de meeste vrijheid op het gebied van bagage en biedt dit voor een aantrekkelijke prijs. Met Transavia kan je vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam naar Madrid vliegen.
– Vueling: Deze Spaanse vliegtuigmaatschappij vliegt voornamelijk via Amsterdam en heeft voor deze luchthaven vaak een aantrekkelijke prijs.
– Skyscanner.nl kan je alle vluchten vanuit Nederland naar Madrid met elkaar vergelijken.

Luchthaven

De luchthaven “Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas” is het grootste vliegveld van Spanje en gelegen net buiten de stad. Met een ´kleine´ 40.000.000 passagiers in 2013 behoort het vliegveld tot de zes grootste luchthavens van Europa. Op onze pagina over de luchthaven van Madrid vind je meer informatie over het vliegveld, welke voorzieningen/services er aanwezig zijn en hoe je het beste vanaf de luchthaven naar je accommodatie of het centrum van Madrid kan komen.

Tips

  • Probeer te voorkomen om meer kilo’s bagage mee te nemen dan dat je hebt geboekt. Vooral budgetmaatschappijen verdienen veel geld op de “boetes” hiervoor. Bij veel vliegtuigmaatschappijen betaal je per kilo teveel ongeveer €10,00.
  • Neem jij alleen handbagage mee? Houdt er dan rekening mee dat je geen vloeistoffen in verpakkingen van meer dan 100ml mee mag nemen.
  • Zorg bij het boeken en/of inchecken dat je de juiste passagiersgegevens noteert. Sommige vliegtuigmaatschappijen doen erg moeilijk als er een verkeerde geboortedatum is ingevoerd of iemand zijn tweede naam vergeet. Dit kan hoge kosten met zich meebrengen.
  • Wil jij zo goedkoop mogelijk naar Madrid vliegen? Buiten het hoogseizoen heb je vaak hele mooie aanbiedingen. Let op! Plaatselijke feestdagen kunnen de prijs van je vliegtickets ook aanzienlijk verhogen.
  • Vergelijk bij het boeken van vliegtickets altijd meerdere vliegvelden en maatschappijen, hiermee kan je vaak meer geld besparen dan je verwacht.