Ben je in Madrid en wil je graag een middagje musea bezoeken? Madrid kent veel verschillende musea die zeker een bezoekje waard zijn! Informatie over deze bijzondere musea in Madrid vind je op deze pagina.

Museo del Prado

Madrid kent veel bijzondere musea en Museo del Prado is daar onderdeel van. Het is een van de bekendste en grootste musea ter wereld. Het museum heeft een enorme collectie van Spaanse kunst. Naast de mooie schilderijen vind je er ook veel Koninklijke decoratieve kunst. Voor de museumliefhebber is het Museo del Prado een walhalla. Meer informatie over dit bijzondere museum en haar collectie vind je op de pagina Museo del Prado.

Museo Reina Sofia

Ook het Reina Sofia is een belangrijk museum en is gevestigd in Madrid, in een bijzonder met een combinatie van oud en nieuw. In dit museum vind je met name moderne kunst en hedendaagse kunst. De collectie van het museum bestaat uit maar liefst 20.000 werken. Het pronkstuk van dit museum is ‘Guernica’ van Picasso. Meer informatie over het Reina Sofia, haar collectie en het gebouw, vind je op de pagina Museo Reina Sofia.

Museo Sorolla

Een bijzonder museum in Madrid om te bezoeken, is het Museo Sorolla. Dit museum is het voormalige woonhuis van de bekende Spaanse schilder Joaquin Sorolla y Bastida. In het huis kun je veel bijzondere werken van de schilder bewonderen en kun je bekijken hoe de schilder woonde. Bijna alles in het huis is precies hetzelfde gebleven na het overlijden van Sorolla. Zo is hier zelfs nog het schilderij te zien met de kwasten ernaast, waar de schilder mee bezig was toen hij overleed. Meer informatie over dit museum lees je op de pagina Museo Sorolla.

Museo Thyssen-Bornemisza

Thyssen-Bornemisza bevat van oorsprong een collectie van de Thyssen familie. De collectie van het Thyssen bestaat uit 1000 werken en is voor een groot deel verzameld door de Thyssen familie. Grote namen als El Greco en Dali kan je terug vinden in dit bijzondere museum. Kunstliefhebber of niet, dit museum is zeker een bezoekje waard. Meer informatie over dit museum vind je op de pagina Museo Thyssen-Bornemisza.

Tips

  • Vind je het heerlijk om cultuur te snuiven in het prachtige Madrid? Kijk dan vooral ook even voor meer informatie op de pagina bezienswaardigheden.