In de zomermaanden kan het erg warm zijn in Madrid. Een ijsje ter verkoeling is dan geen overbodige luxe. Verder is het natuurlijk gewoon heel lekker om een ijsje te eten! Magisch Madrid heeft een overzicht van de lekkerste ijssalons in Madrid voor je samengesteld! Dat wordt smullen!!

Mistura

Mistura is opgezet door twee jongens, Carlos en Carmelo, die al jaren een voorliefde hadden voor ijs. Bijzonder aan deze ijssalon is dat al het ijs wat je er ziet, zelf is gemaakt door deze jongens. Je kan je smaak kiezen, en daarbij een topping. Het ijs wordt dan op een koude plaat gelegd, waar de topping door het ijs wordt gemixt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ijs met verse hazelnoten, oreo, pistachenoten en nog veel meer. Een bijzondere ijssalon die zeker een bezoekje waard is!

Locatie
Calle Augusto Figueroa 5
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 15.00 – 23.00 uur
Vrijdag: 15.00 – 00.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 00.00 uur
Zondag: 11.00 – 23.00 uur

Freddo Freddo

In 1970 opende FreddoFreddo haar deuren in Madrid. Het ijs wat ze maakten was een combinatie van de Italiaanse en Spaanse keuken. Het ijs wordt gemaakt volgens familierecept. Bij FreddoFreddo kan je terecht voor de traditonele ijssmaken, maar tegenwoordig hebben ze ook vernieuwende smaken. Smaken als groene thee, carrot cake, baileys en limoncelli, maar ook de traditionele chocolade vind je terug op de kaart. Naast de vele soorten ijs hebben ze ook andere lekkernijen als speciale koffies en ontbijt.

Locatie
Calle del Padre Damian 15
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 23.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 00.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 – 00.00 uur

Los Alpes

Los Alpes is misschien wel de oudste ijszaak van Madrid. Deze ijssalon gaat al 3 generaties lang mee en is ooit begonnen met 7 verschillende smaken ijs. Inmiddels is Los Alpes ook groter geworden en hebben ze nu 40 verschillende smaken. Naast de hippe smaken als hun olijfolie ijs, kan je bij Los Alpes ook nog steeds terecht voor de echte klassiekers als Merengada en turron ijs.

Locatie
Calle Arcipreste de Hita 6
Website

Openingstijden
Elke dag van 09.00 – 23.00 uur

Kalua

Ook bij Kalua vind je heerlijk zelfgemaakt ijs! Naast de zelfgemaakte ijssoorten kan je hier ook kiezen voor een lekkere frozen yoghurt, erg populair in Spanje. Smaken van traditioneel tot vernieuwend. Zo kan je kiezen voor een lekker bolletje straciatella, of een hippe smaak als red velvet. Je hoeft in elk geval niet bang te zijn dat er niks lekkers tussen zit bij Kalua!

Locatie
Calle Fuencarral 131
Website

Openingstijden
Zondag t/m donderdag 11.00 – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag 11.00 – 01.00 uur

Giangrossi

Heerlijke loungebanken, mooie designlampen en een lekker loungemuziekje op de achtergrond. Bij Giangrossi kan je al chillend genieten van een lekker ijsje. Ga jij voor de citroentaart met merengue of toch voor de mandarijn of wortelsmaak? Genoeg keuze bij Giangrossi!

Locatie
CalleVelazquez 41
CalleCava Baja 40
Calle C. Zielo de Pozuelo
Facebook

Napoli

Napoli is de eerste ijssalon in Madrid die het aandurfde hartige smaken te verkopen. Zo vind je hier bijvoorbeeld smaken als zalm en thee. Durf je dit toch nog niet echt aan, dan kan je ook nog kiezen uit 50 traditionele ijssmaken. Leuk om te weten, veel restaurants in Madrid willen alleen maar het ijs van Napoli op de kaart hebben staan. Dan moet het wel lekker ijs zijn zou je denken…

Locatie
Avenida Ciudad de Barcelona 19
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 11:00-00:00

Tips

  • Ben je een liefhebber van zoete heerlijkheden? Op dulces en zoetigheden ontdek je wat voor meer lekker zoets je kan vinden in Madrid. Churros, taartjes, chocolade en meer.