Een heerlijk levendige wijk die eigenlijk ook wel doet denken aan een dorpje. Chueca staat over het algemeen bekend om haar hoge gay gehalte, maar is zo veel meer dan dat. Het is een openminded wijk waar een ontzettend gemengd publiek komt om een drankje te doen, ontspannen een koffietje te doen, de gaafste restaurants op te zoeken of boodschappen te doen in de fantastische Mercado San Anton. Kom meer te weten over de wijk Chueca in Madrid.

De Gayside

Chueca staat en zal toch bekend blijven staan als de ‘Gay buurt’ in Madrid. Sinds in 2005 het homohuwelijk gelegaliseerd werd in Madrid, settelden veel homoseksuelen zich in de wijk Chueca. In 2007 werd het Europese Gay Festival Europride voor het eerst georganiseerd in deze wijk. Nog elk jaar komen hier duizenden mensen op af! De Gayside van Chueca heeft er zeker voor gezorgd dat de wijk steeds meer gevuld wordt met de hipste en meest originele restaurantjes en barretjes. Lees meer hierover bij ‘Hapjes en drankjes’.

Highlights Chueca

Chueca kun je zien als een mix tussen trendy en traditioneel, gay en conservatief. De centrale spot in deze wijk is Plaza de Chueca. Een heerlijk levendig pleintje waar veel mensen even een drankje doen met elkaar op één van de vele gezellige terrasjes. Je kunt hier geweldig mensen gaan kijken, want de meesten zien dit plein als het ‘zien en gezien worden’ van Madrid!

Calle de Fuencarral is een straat waar je goed kan shoppen. Je vind hier winkels zoals Diesel, Adidas, Puma. Vind je het leuk om op jacht te gaan naar prachtige occasion merkschoenen? Neem dan even een kijkje in Calle Augusto Figueroa. Nu we toch aan het winkelen zijn, loop dan ook even de straten Calle Almirante en Calle Prim in. Daar is het pas echt chique shoppen geblazen!

Qua bezienswaardigheden in Chueca vind je het Museo Municipal, Museo Romántico, Palacio de Justicia en Palacio Longoria.

Hapjes en drankjes

Mercado San Anton

In de wijk Chueca in Madrid vind je de hippe en trendy markt Mercado San Anton. Op deze overdekte markt kun je naast het zien van alle verse en lokale producten ook genieten van heerlijke tapas. Een plek waar veel locals na hun werk even lekker gaan borrelen met een goedkoop tapaatje erbij. Borrelen is het zeker, want een kruk bemachtigen wordt een lastig verhaal met die gezellige drukte! Naast deze gave plek, kun je ook nog eens genieten op het dakterras van deze overdekte markt. Dubbel genieten van een goede cocktail met een lekker zonnetje erbij. Als je in plaats van de tapas toch wat uitgebreider wilt gaan eten, dan kan dit bij het trendy restaurant La Cocina de San Anton. Reserveer wel even van tevoren want 9 van de 10 keer is het echt vol!

Locatie
Calle de Augusto Figueroa 24
Website

Le Coco

Le Coco is een Frans restaurant met een grote variatie aan gerechten. Een aanrader in dit restaurant is de vis met jonge knoflook en gemberboter… Het restaurant is één en al groen en hout ingericht wat een gezellige en warme sfeer creëert.

Openingstijden
Zondag – woensdag 09:00 – 00:00
Donderdag – zaterdag 09:00 – 02:00

Locatie & Website
Barbieri 15
Website

Bistro Bla Bla Bla

Een franse bistro met biologische ingrediënten waar gerechten van worden gebouwd met New Yorkse en Mexicaanse invloeden. De ene smaak sensatie na de andere. Het is een relaxte plek met regelmatig prachtige saxofoon muziek op de achtergrond waardoor je heel ontspannen een super diner kan ervaren!

Openingstijden
Maandag – zaterdag 13:00 – 17:00 & 20:30 – 01:00
Zondag 20:30 – 01:00

Locatie & Website
Calle de Prim 13
Website

Revoltosa

Een hele goede plek om lekker te borrelen voor een goede prijs met een kleine prima menukaart! Mooi voor een pauze tussen het winkelen of het sightsee’en door.

Openingstijden
Maadag – zondag 08:00 – 02:00

Locatie & Website
Plaza del Rey 4
Website

Overnachten in Chueca

Hotel Room Mate Oscar

Een funky en trendy hotel dat zich helemaal aansluit aan de sfeer van de wijk Chueca in Madrid. En… met zo’n fantastisch dakterras is het prima vertoeven!

Kijk voor de actuele prijzen en beschikbaarheid op deze website.

Locatie
Plaza Vazquez de Mella, 12

Hotel Only you and Lounge

Een fantastisch hotel met creatieve en originele details. Een bijzondere overnachting gegarandeerd!

Kijk op deze website voor de actuele prijzen en beschikbaarheid!

Locatie
Barquillo 21

Bereikbaarheid

De wijk Chueca ligt erg centraal. Het is daarom het makkelijkst om de metro te pakken naar deze fascinerende wijk. De metrohalte heeft dezelfde naam als de wijk: Chueca.

Banner Madrid pakket

Tips

  • Lijkt het je leuk om ook op ontdekking te gaan door andere wijken in Madrid? Neem dan een kijkje op de pagina wijken in Madrid.