Als je graag wil kamperen in (de buurt van) een natuurgebied, maar ook dichtbij de drukte wil zijn, is overnachten op een camping rondom Madrid een goed plan. Er is een aantal campings rondom Madrid. Deze campings liggen ook dicht bij allerlei andere leuke stadjes. Leuk voor een citytrip! Magisch Madrid heeft voor jou een lijst met campings opgesteld.

Camping de Cervera de Buitrago

Midden in de Madrileense natuur vind je de camping Cervera de Buitrago. Je slaapt hier in een bungalow met plek voor vier personen. Vanuit de bungalow heb je een prachtig uitzicht over het Atazar meer. Hier kunnen allerlei leuke watersporten beoefend worden, zoals windsurfen en kanoën. Bij de camping kun je ook fietsen huren en kan de omgeving verkend worden. De bungalows beschikken over een keukentje, een badkamer en twee slaapkamers. Daarnaast heb je een lekker terrasje waar je in de zomer goed kunt ontbijten! Handig aan de bungalows is, is dat er ook verwarming is. Wanneer je dus in de winter wilt kamperen, kan je ook in de bungalow overnachten. Op een uurtje rijden ben je in het centrum van Madrid. Een goede optie dus wanneer je natuur en de stad wil combineren. Voor meer informatie over, actuele prijzen en beschikbare dagen van Camping de Cervera de Buitrago kijk je hier.

Prijs: Vanaf €178,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★

Beoordeling: 7,5+

Camping El Picachuelo

Ook één van de campings rondom Madrid vind je in het dorpje El Berrueco vind je de camping El Picachuelo. Er is een aantal bungalows en allemaal hebben ze airco. Erg lekker voor in de warme Spaanse zomers. Op het campingterrein vind je een zwembad, verschillende sportvelden en een restaurant met een terras. In dit restaurant worden typische Spaanse gerechten bereid. De camping ligt aan het Atazar meer waar je kan zwemmen en kanoën. Om het meer kan ook gewandeld worden. Ben je toe aan cultuur snuiven? Dan ben je binnen een klein uurtje in Madrid. Voor meer informatie over, actuele prijzen en beschikbare dagen van Camping El Picacuelo kijk je hier.

Prijs: Vanaf €138,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★

Beoordeling: 

Aranjuez Camping & Bugalows

Camping Internacional Aranjuez is een middelgrote camping. Er zijn bijna 200 plaatsen waar gekampeerd kan worden. Er zijn plekjes waar je de tent kan opzetten, maar er zijn ook bungalows en gewone kamers. De camping bevindt zich naast een rivier waar veel activiteiten plaatsvinden! Er zijn ook twee zwembaden, dus waterpret genoeg. Als je je dan nog steeds verveelt, kan je er altijd nog voor kiezen om naar het pretpark Warner Bros te gaan, dat maar op 25 km rijden is. Natuurlijk is Madrid (40 minuten rijden) ook leuk om te zoeken, maar vergeet vooral ook niet in de stad Toledo te stoppen! Voor meer informatie over Camping Internacional Aranjuez kijk je op deze website.

Prijs: Vanaf €138,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★

Beoordeling: 8,5

Camping Riaza

Ontdek Camping Riaza, gelegen in Riaza, met uizicht op de bergen rondom Madrid. Deze camping biedt comfortabele accomodaties met eigen badkamers, enkele met keukens. Geniet van voorzieningen zoals een buitenzwembad, restaurant en speeltuin voor de kinderen. Verkend de nabijgelegen natuur, waaronder Parque Natural Hayedo de Tejera Negra op ongeveer 16 km afstand Perfect voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een rustige vakantie in de bergen, maar wel in de buurt van het Magische Madrid. Voor meer informatie kijk je op de website.

Prijs: Vanaf €60,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★

Beoordeling: 8

Tips

  • Mocht je toch liever in de stad Madrid willen overnachten, neem dan een kijkje op Slaap lekker voor een overzicht van hostels, appartementen en hotels.