Vind jij het belangrijk dat je bezienswaardigheden in Madrid bezoekt die echt de moeite waard zijn? Dan kan een goede voorbereiding je helpen om net die bezienswaardigheden te bezoeken die jou aanspreken en waar je graag wat meer te weten over zou willen komen. Op de pagina’s onder bezienswaardigheden vind je informatie en leuke weetjes, die je kunnen helpen met de voorbereiding van je stedentrip.

Tip: wil je graag echt meer te weten komen over verschillende bezienswaardigheden in Madrid? Dan is de cultuur historische wandelroute misschien een leuk idee. Tijdens deze wandelroute kom je langs verschillende bijzondere bezienswaardigheden en dankzij de beschrijvingen van kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk kom je echt meer te weten. Klik hier voor de “cultuur historische wandelroute”.

Kathedraal “Santa Maria la Real de la Almudena”

In 1993 werd de kathedraal van Madrid ingewijd door de Paus. Wist je dat er in de kathedraal van Madrid ook pop-art invloeden zijn te vinden? Vrij bijzonder natuurlijk voor een kathedraal. Wil je graag nog meer te weten komen over de kathedraal van Madrid? Kijk dan op Santa Maria la Real de la Almudena.

Mercado de San Miguel

Een prachtige markt, maar ook een mengelmoes van culturen en keukens is de Mercado de San Miguel. Deze markt vind je in het centrum van Madrid. Bewonder de interessante architectuur, klets met een marktvrouw of geniet van een van de vele hapjes of verswaren die er te verkrijgen zijn. Lees meer op de pagina Mercado de San Miguel.

Metropolis

Een van de meest kenmerkende gebouwen in Madrid is het Metropolis gebouw! Dit prachtige gebouw is een “must see” voor liefhebbers van historische architectuur. Helaas is het niet mogelijk om er naar binnen te gaan, maar er is wel een unieke manier om van dit gebouw te genieten.

Vanaf het dakterras van “La terraza del Círculo de Bellas Artes” heb je namelijk een prachtig uitzicht op het metropolis. Meer informatie over Metropolis vind je op onze pagina hierover.

Palacio Real de Madrid

Dit prachtige koninklijke paleis beschikt over meer dan 2.800 kamers, waarvan er een aantal te bezichtigen is. Mocht je op een woensdag in Madrid zijn, raden wij je aan woensdag om 12:00 dit paleis te bezoeken. Wil je weten wat er dan gebeurt? Neem dan een kijkje op “Palacio Real de Madrid”.

Tip! Je kunt de lange rij makkelijk ontlopen met een “skip the line ticket”! Zo hoef je niet lang in de rij te staan en krijg je ook nog eens gratis toegang tot Campo del Moro.

Plaza De Toros Las Ventas

Wil je meer te weten komen over deze stierenvechten arena of zelfs een stierengevecht bijwonen? Lees dan gauw verder op onze pagina over het Plaza De Toros Las Ventas.

Plaza Mayor

Op dit mooie historische plein in Madrid is het zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen. Vergeet vooral niet op de bijzondere details te letten, bijvoorbeeld de afbeeldingen op de bankjes op het Plaza Mayor. In de buurt van dit plein vind je, volgens het “Guinness Book of Records”, het oudste restaurant van de wereld. Wil jij weten welk restaurant dit is? Neem dan een kijkje op Plaza Mayor.

Templo de Debod

Templo de Debod is een tempel in Egyptische stijl. Het mooiste aan deze tempel is het verhaal dat erachter zit. Deze tempel is een gift van Egypte aan Spanje. Ze kregen deze tempel, omdat zij de Egyptenaren hielpen. Ben jij benieuwd naar hoe de Spanjaarden de Egyptenaren hielpen? Lees dan verder op onze pagina over Templo de Debod.

Top 10 bezienswaardigheden

Onze top 10 bezienswaardigheden in Madrid! Op deze pagina vind je een handig overzicht de 10 ‘must see’ bezienswaardigheden van Madrid. Ben jij benieuwd naar onze top 10 en de ligging daarvan? Hier vind je een handig plattegrondje met een overzicht van alle tien de bezienswaardigheden!

Tips

  • Naast deze bezienswaardigheden is er meer moois te ontdekken in Madrid en omgeving. Kijk voor wat leuke tips op Snuif cultuur.