Museo Thyssen in Madrid is een museum wat oorspronkelijk een privécollectie van de familie Thyssen bevatte. Inmiddels heeft het museum veel meer werken en is het samen met het Prado museum en Reina Sofia onderdeel van ´The golden Triangle of Art´. Ontdek wat er allemaal voor pronkstukken te vinden zijn in het Museum Thyssen in Madrid.

Ideetje!

Combineer deze 3 musea. Dit kan verspreid over verschillende dagen, maar je kan ook een heel museumdagje doen! Super handig, want dit combo ticket kan je gemakkelijk hieronder bestellen. Nog een voordeel is dat je niet meer in de lange wachtrijen hoeft te staan!

toegangskaartje madrid

Gebouw

Het gebouw waarin het museo Thyssen zich bevindt is, is het Villahermosa Palace. Het is gebouwd aan het begin van de 19e eeuw en heeft een neoklassieke stijl. Het is een van de meest belangrijke gebouwen in Madrid. In 1992 opende het museum officieel haar deuren. Onlangs is het museum uitgebreid. Met de verbouwing heeft het 50% meer ruimte gekregen om nog meer kunst te kunnen presenteren. De uitbreiding is ontworpen door een team van architecten, waaronder Manuel Baquero en Robert Brufau. Doel van de verbouwing was om van het oude Villahermosa en het nieuwe gedeelte, een geheel te maken.

Familie Thyssen

Een groot deel van de collectie van het museum Thyssen in Madrid komt uit de privécollectie van de familie Thyssen. Het vermogen van de familie kwam door grootvader August Thyssen(1842-1926), die oprichter was van de ijzer en staalfabriek Thyssen. De basis van de enorme collectie werd gelegd door Heinrich Thyssen Bornemisza. Hij had een passie voor kunst en begon in 1920 met het verzamelen van verschillende werken.

Collectie

De collectie van het museo Thyssen bestaat uit kunstwerken van de 13e tot late 20e eeuw. De werken die in het museum te zien zijn komen uit de renaissance, barok, rococo, romance en de pop art. De collectie bestaat uit bijna 1000 werken. In de collectie is duidelijk terug te zien dat Heinrich en zijn zoon een voorliefde hadden voor portretten en landschappen. Naast de collectie verzameld door Heinrich is er ook de collectie te zien van Carmen Thyssen- Bornemisza.

Meesterwerken

De hele collectie is natuurlijk prachtig, maar toch heeft het museum een paar pareltjes in haar collectie zitten. Kunstenaars die deze kunstwerken hebben gemaakt zijn onder andere Salvador Dali, Claude Monet, El Greco, Jan van Eyk en Mark Rothko. Deze kunstwerken hangen permanent in het museum.

Activiteiten

Naast alle kunst die er te zien is in het Thyssen Bornemisza museum, is er nog meer te doen. Workshops, lezingen, concerten, thematische routes en nog veel meer. Elke dag is er van alles te doen, in het teken van de collecties die te zien zijn in het museum. Zo is er in januari een gastro festival in het museum, op zaterdag en zondagen een familiedag en in juni een ´Night at the museum´.

Openingstijden

Maandag: 12.00-16.00 uur
Dinsdag t/m zondag: 10.00-19.00 uur

Prijzen

Maandag: Gratis
Normaal ticket: €13,-
Ticket met korting: €9,-
Groepen >6 €11,- p.p.

Locatie

Museo Thyssen- Bornemisza
Palacio de Villahermosa, Paseo del Prado 8
28014 Madrid
Website

Tip

  • Op maandag kan je gratis een bezoek brengen aan het Museum Thyssen in Madrid.
  • Er zijn meer hele interessante musea in Madrid te vinden met wereldberoemde kunstcollecties.