Vintage winkels in Madrid zijn erg populair. Inmiddels is er al een hele wijk waar je overal vintage winkeltjes kan vinden, Malasaña. Magisch Madrid heeft de leukste winkeltjes voor je op een rijtje gezet in Vintage Madrid. Shoppen maar!

Calle de Velarde

In de wijk Malasaña, vind je Calle de Velarde. Malasaña is een hipster wijk in Madrid, te vergelijken met de Jordaan van Amsterdam. Door de hele wijk kan je veel vintage winkeltjes vinden. De winkels zijn goed onderhouden, dit omdat de vintage markt steeds groter wordt in Madrid. Een straat in deze wijk is een echt walhalla voor de vintage liefhebber, namelijk Calle de Velarde. Aan weerszijde van deze straat vind je vintagewinkeltjes. Als vintage liefhebber zal je je hier echt thuisvoelen en je zal hier zeker slagen voor een exclusief paar sneakers, jaren 50 zonnebril of een vintage leren tas.

Flamingo’s

Flamingo’s heeft een beetje een ruige uitstraling. Ze verkopen vintage kleding geïmporteerd vanuit Amerika. Hiermee onderscheiden zij zich van andere vintage winkels. En daarom mag deze niet in het overzicht van vintage winkels in Madrid ontbreken.

Locatie
Calle La Palma 3
Calle Espiritu Santo 1
Website

Openingstijden
Maandag – zaterdag: 11.00-21.00 uur
Zondag: 12.00 – 20.00 uur

Miss vintage

Miss Vintage kan je vinden in het begin van Malasaña, bijna naast Flamingo’s. De naam zegt het al, in deze winkel vind je alleen vintage kleding voor vrouwen. Van schoenen, tot jurkjes tot accessoires, bij Miss vintage moet je wel een leuk outfitje kunnen scoren!

Locatie
Calle Espiritu Santo 7
Website

Openingstijden
Maandag – zaterdag: 12.00 – 15.00 uur en 17.00 – 21.00 uur
Zondag: 12.00 – 16.00 uur

Magpie

Magpie zit in de Calle de Velarde. Het is een grote vintage winkel waar je uren kan rondsnuffelen. Ze hebben kleding uit verschillende tijdperken, verschillende stijlen, accessoires, schoenen, en dit zowel voor mannen als voor vrouwen. Het personeel is erg vriendelijk en helpt je graag met het vinden van de perfecte outfit. Vooraan in de winkel is een vintage zitje gemaakt, met een oude bank en kast. Echt een leuk vintage winkeltje!

Locatie
Calle de Velarde 3
Website

Openingstijden
Maandag – zaterdag: 11.30- 21.00 uur

Alphaville

Bij Alphaville kan je terecht voor mooie vintage jacks. Van leren jacks tot spijkerjacks, Alphaville heeft een grote collectie.

Openingstijden
Maandag- zaterdag: 11.00-21.00 uur

Locatie
Calle de Velarde 16
Website

Biba vintage

Biba vintage zit aan het begin van de Calle de Velarde en is een gemoedelijk klein pandje. Ze verkopen hier voornamelijk kleurrijke blousjes, jurken voor vrouwen en jacks voor mannen. Als je van Levi’s houdt, is een bezoekje aan Biba vintage zeker de moeite waard.

Openingstijden
Maandag – donderdag: 12.00-15.00 uur en 16.30-21.00 uur
Vrijdag en Zaterdag: 11.30 – 21.00 uur

Locatie
Calle de Velarde 1
Website

La Mona checa

La Mona checa richt zich vooral op originaliteit. Dit winkeltje bevindt zich aan het einde van de Calle de Velarde. De collectie van La Mona Checa gaat van oude camera’s tot zijden kimono’s. Ook voor leren jacks ben je hier aan het goede adres.

Openingstijden
Maandag – donderdag: 11.30-15.00 uur en 16.30-21.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 11.30 – 21.00 uur

Locatie
Calle de Velarde 2
Website

Tips

  • Ben je moe geworden van het winkelen? Rust dan eventjes uit bij Lolina, een super leuk vintage Cafe in de wijk!
  • Shop till you drop…dat kan heel goed in Madrid! Wil je graag naast het shoppen bij vintage winkels in Madrid nog meer winkelen? Er zijn nog veel meer leuke winkels te vinden, originele boetiekjes, gezellige marktjes en meer. Kijk voor voor wat shop tips op shoppen in Madrid.