Vegetarische restaurants mogen dan misschien niet zo populair zijn in Spanje als in andere landen, maar er komen er wel steeds meer bij. Magisch Madrid heeft een overzicht gemaakt van enkele leuke en lekkere vegetarische restaurants in Madrid.

Vegetarische tapas

Veel tapas restaurants beschikken ook over vegetarische tapas. Zo kun je bijna bij ieder tapas restaurant wel ‘patatas bravas’ of ‘patatas ali oli’ (gebakken of gefrituurde aardappeltjes met een licht pittige saus of ali oli), ‘tortilla de patata’ (Spaanse hartige taart met aardappel en ei), ‘queso manchego’ (schapenkaas) en ‘champiñones a la plancha’ (gegrilde champignons) bestellen. Andere vegetarische tapas zijn ‘croquetas de queso’ (kaaskroketjes) of ‘croquetas de espinacas’ (spinaziekroketjes), ‘berenjenas con miel’ (plakjes aubergine in beslag met honing), ‘huevos rotos’ (gebakken aardappel met daarover heen ei), ‘gazpacho’ (koude soep van groenten en kruiden) en ‘pimientos de padrón’ (kleine groene pepertjes met een milde smaak).

Vega

Bij Vega Luna en Vega Alamo kan je genieten van lekkere vegetarische gerechten in een gezellig restaurant. Hun idee is om lekker te kunnen eten zonder dierenleed. Op de menukaart vind je gerechten als kroketjes van spinazie en parmezaanse kaas, burrata, courgette pizza en meer lekkers. Kortom, deze 2 mogen niet ontbreken in het overzicht van de lekkerste vegetarische restaurants in Madrid.

Locatie
Calle Luna 9 (Vega Luna)
Calle Alamo 3 (Vega Alamo)
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13:00 – 00:00 uur

Restaurantes Vegetarianos Artemisa

Ook Artemisa heeft 2 vestigingen van vegetarische restaurants in Madrid. Leuk om te weten is dat dit restaurant al meer dan 30 jaar vegetarische en veganistische gerechten bereidt. Ook is hun menukaart sinds het jaar 2016 helemaal glutenvrij. Handig is dat er een aparte vegetarische en aparte veganistische menukaart is. Een aanrader is om voor de proeverij voor 2 personen te kiezen zodat je een variatie aan lekkere vegetarische hapjes geserveerd krijgt die je met elkaar kan delen. Ben je met een groep in Madrid? Fijn om te weten is dat er speciale menu’s zijn voor groepen.

Locatie
Restaurante Vegetariano Sol – Gran via
Calle Tres Cruces 4
28013 Madrid
Website

Restaurante Vegetariano Sol – Huertas
Calle Ventura de la vega 4
28014 Madrid

Openingstijden
Maandag -zondag: 13:30 – 16:00 & 20:30 -23:30 uur

Avocado Love

De naam zegt het al, liefde voor avocado’s en dat zie je duidelijk terug op de menukaart. Bij alle gerechten op de kaart zit avocado in. Bij deze enorm sfeervolle zaak kan je terecht om te genieten van glutenvrije gerechten zonder dierenleed. Op de kaart vind je onder andere hummus van avocado en aubergine, ceviche van paddenstoelen en avocado, salade van quinoa en avocado, gegrilde avocado. Verder hebben ze ook heerlijke drankjes op de kaart staan zoals hun huisgemaakte limonade, een drankje met mandarijn en rozemarijn en tomaat met wasabi.

Locatie
Calle espiritu Santo 15 (op de hoek van de straat marques de santa ana)
Website

Openingstijden
Maandag – donderdag: 13:00 – 16:00 uur & 20:00 – 23:30 uur
Vrijdag: 13:00 – 16:00 uur & 20:00 – 00:00 uur
Zaterdag: 13:00 – 17:00 uur & 20:00 – 00:00 uur
Zondag: 13:00 – 17:00 uur & 20:00 – 23:30 uur

Tips

  • Mocht je op zoek zijn naar een restaurant wat glutenvrij is in Madrid, neem dan een kijkje op deze pagina.
  • Ben je op zoek naar meer restaurant tips? Kijk dan even op op restaurants in Madrid.