Madrid is de ideale bestemming voor een citytrip! Met ruim twee uurtjes vliegen ben je al in de Spaanse hoofdstad en kun je genieten van de Spaanse cultuur, gastronomie en bezienswaardigheden. Op deze pagina lees je alles over een stedentrip Madrid!

Let the sun shine!

In Madrid is het weer iets “extremer” dan in andere Spaanse steden. Zo kan het in de zomer erg warm zijn en in de winter zeer fris. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur vaak boven de 33 graden terwijl in de wintermaanden de temperatuur tussen de 3 en 10 graden ligt. Doordat Madrid niet aan zee ligt, kan het vaak iets warmer aanvoelen dan dat het werkelijk is. De meest ideale tijd voor een citytrip naar Madrid zou het voor- of najaar zijn. De temperaturen zijn dan het fijnst, het is niet te koud en niet te warm, de zon schijnt nog vaak en er valt weinig regen. Een stedentripje in de zomer zou ook prima kunnen, maar houd er dan wel rekening mee dat het zeer warm kan zijn. Meer informatie over het weer in Madrid vind je op de pagina weer.

Madrid is magisch!

Aangezien Madrid een behoorlijke lijst met mooie bezienswaardigheden heeft, is het aan te raden om van tevoren alvast even uit te zoeken welke bezienswaardigheden je allemaal wilt bezoeken. Op de pagina bezienswaardigheden lees je meer over alle prachtige spots in Madrid en welke je absoluut niet mag missen!

Even genieten van de rust…

Al die drukte en bezienswaardigheden zijn natuurlijk hartstikke gaaf, maar soms kan een beetje rust ook heel fijn zijn. Madrid heeft een aantal prachtige tuinen en parken waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van de stilte, natuur en rust. Vooral het Retiro Park is zeker een bezoekje waard. Het is maar liefst 130 hectare groot en daarmee het grootste en populairste park van de stad. In het park is van alles te bewonderen! Zo vind je er een groot paleis, een meer, rozentuinen, fonteinen, standbeelden en terrasjes. Zou je wel graag een mooie wandeling door dit bijzondere parkje willen maken? Met de Retiro & Chueca wandelroute kom je langs alle leuke spots in het park en het leuke wijkje Chueca!

!TIP! Eventjes genoeg uitgegeven met al dat uiteten gaan? Haal dan bij de supermarkt of bakkerij iets lekkers en eet dat op in het park. Een picknick in het zonnetje is nét zo gezellig als uiteten gaan!

Gastronomie in Madrid!

Wat gastronomisch genieten betreft, ben je in Madrid helemaal aan het juiste adres. Zo zijn er in Madrid een aantal gastronomische markten waar je uitstekend een hapje kunt eten. Mercado de San Miguel, Mercado San Anton en Mercado de San Ildefonso zijn de drie populaire gastromarkten van Madrid! Op de markten kun je genieten van allerlei lekkere Spaanse hapjes, drankjes en producten. Veel Spanjaarden brengen zelf ook graag een bezoekje aan de markten. De ideale plek dus om de Spaanse sfeer en cultuur te proeven!

!TIP! In Madrid zijn er een aantal bijzondere rooftops te vinden waar je gastronomisch kunt genieten met een bijzonder uitzicht over de stad. Op de pagina top 5 dakterrassen ontdek je waar deze spots te vinden zijn.

Openbaar vervoer

Madrid is een grote stad met veel verschillende spots en bezienswaardigheden. Uiteraard kun je ervoor kiezen om alles te gaan lopen, maar het openbaar vervoer is ook een goede optie om van punt A naar punt B te komen. De goedkoopste én makkelijkste manier is de metro. Madrid heeft een groot metrostelsel dus je hoeft niet ver te lopen voordat je een metrostation vindt. Het metrosysteem werkt gemakkelijk en is goedkoop. Een ritje met de metro kost tussen de €1,50 en €3,-. Het is aan te raden om een 10 rittenkaart te nemen. Hiervoor betaal je tussen de €11,20 en €12,20 en het voordeel hiervan is dat het kaartje door meerdere mensen te gebruiken is. Een andere makkelijke manier om op je plaats van bestemming te komen, is met de taxi. Ondanks dat de taxi in Madrid iets duurder dan de metro is, is de taxi alsnog goedkoper dan in Nederland. Je zult waarschijnlijk niet veel moeite hoeven doen om een taxi te vinden. Er zijn genoeg taxisatanplaatsen in de stad en er rijden er zoveel rond, dat het waarschijnlijk niet lang duurt voordat je er eentje gevonden hebt.

Tips

  • Ben je op zoek naar nog meer leuke en handige tips over Madrid? Neem dan een kijkje op de pagina handig.
  • Er zijn nog veel meer schitterende steden in Spanje om te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld Bilbao, San Sebastian, Malaga, Sevilla en Sevilla. Voor nog wat leuke tips kan je kijken op Sprankelend Spanje.