Madrid is uitgegroeid tot één van Europa’s levendigste live muziek scene, met dagelijks talloze optredens van zowel lokale als internationale muzikanten. Magisch Madrid heeft enkele bars en clubs uitgelicht waar regelmatig gave live muziek in Madrid te horen is.

Costello

Costello is zowel een café als nachtclub, waar je van vele optredens kunt genieten en daarna kunt blijven terwijl een DJ het overneemt. Dit café/nachtclub bestaat nu 10 jaar en is opgezet door twee broers die bijna 20 jaar lang in de muziekindustrie werkten en dus goede contacten hebben opgedaan. Veel van deze artiesten treden dan ook regelmatig op in Costello.

Locatie
Caballero de Gracia, 10
Website

Openingstijden
Maandag 21.00-2.30
Dinsdag t/m donderdag 20.00-3.00
Vrijdag & zaterdag 20.00-3.30
Zondag 17.30-2.30

Entree
€0-€10, verschilt per avond.

La Coquette

Deze kleine blues bar ligt niet ver van het altijd drukke Puerta del Sol. Desondanks is het een geliefde plek voor locals. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je hier genieten van ‘old time’ blues en rock ‘n’ roll. Ook vinden hier iedere zondag jam sessies plaats. Een chille plek om te genieten van live muziek in Madrid!

Locatie
Calle de las Hileras, 14
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag 22.30-2.30
Zondag 20.00-2.30

Entree
Gratis, consumptie is verplicht

Honky Tonk

Honky Tonk is de hotspot van Madrid voor rock fans. Bijna iedere avond zijn er hier rock, country en blues acts en treden er regelmatig tribute bands op. De meeste optredens beginnen pas na half 1 ‘s nachts en gaan door tot in de vroege uurtjes.

Locatie
Calle de Covarrubias, 24
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 21.30-5.00
Vrijdag & zaterdag 21.30-6.00

Entree
Toegang is soms gratis, soms betaald (tussen de €5-€10).

Café La Palma

Een favoriet van velen die bekend zijn in de wijk Malasaña. Om de beste lokale bands en artiesten te zien optreden ben je hier aan het juiste adres. Je kunt aan een tafeltje zitten of op de kussens die op de grond liggen. Voor een overzicht van alle opkomende optredens kun je een kijkje nemen op de website (http://www.cafelapalma.com/en_US). In het weekend speelt er ook een DJ en kun je tot ongeveer 3.30 gezellig blijven hangen.

Locatie
Calle de la Palma, 62
Website

Openingstijden
Woensdag, donderdag & zondag 17.00-3.00
Vrijdag & zaterdag 17.00-3.30

Entree
Toegang is soms gratis, soms betaald.

Cardamomo Tablao Flamenco

Flamenco mag dan misschien niet zo populair zijn in Madrid als in het zuiden van Spanje, de flamenco sfeer zit er goed in bij Cardamomo. Het wordt dan ook door vele Madrilenen beschouwd als de beste ‘tablao’ (flamenco show) van Madrid; dit zie je dan ook terug aan de prijzen. Het is overigens wel heel gebruikelijk in Madrid om wat meer te betalen voor een tablao. Er worden hier zelfs 3 shows per dag gegeven!

Locatie
Calle Echegaray, 15
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag & donderdag om 21.00
Vrijdag & zaterdag om 19.00 en 21.00

Entree
€39 inclusief een drankje
€72 inclusief diner

El Junco

Jazz, funk, soul en blues is waar El Junco bekend om staat. Daarnaast kunnen liefhebbers van rock, reggae, hip-hip en electronica hier ook goed terecht. Na de optredens neemt een DJ het over en kun je tot in de vroege uurtjes blijven dansen. Dit muziekcafé is gelegen in een gebied waar niet veel toeristen komen, op loopafstand van de trendy wijken Chueca en Malasaña en daarom een top spot voor live muziek in Madrid.

Locatie
Plaza de Santa Bárbara, 10
Website

Openingstijden
Woensdag & donderdag 23.00-5.30
Vrijdag & zaterdag 23.00-6.00

Entree
€6 inclusief een biertje
€9 inclusief een mixdrankje

Tips

  • Heb je na een avondje vol live muziek in Madrid de smaak te pakken en wel zin gekregen om te dansen? Kijk dan voor een overzicht van disco’s op discotheken in Madrid.