Magisch Madrid heeft allerlei handige weetjes voor je op een rijtje gezet. Zo kun je goed voorbereid op reis! Van tips voor gratis bezienswaardigheden tot waar je met je trouwe viervoeter in Madrid terecht kan en meer. Natuurlijk kun je wanneer je al in Madrid bent, ook gebruik maken van de handige tips in Madrid.

10x Gratis Madrid

Heb je niet zo veel te besteden, maar wil je wel alles uit je reis naar Madrid halen? Dat kan prima! Magisch Madrid heeft 10 tips voor jou met gratis activiteiten! Zo kun je op bepaalde tijden gratis naar musea en zijn er ook parkjes waar je gratis heen kunt. Vind de tips op deze pagina.

Activiteiten

Ben je in Madrid en zou je graag iets willen ondernemen? In Madrid is er genoeg te doen! Zo kun je bijvoorbeeld lekker een middagje of avondje naar de bioscoop. Als je het iets rustiger aan wilt doen kun je ook bijvoorbeeld naar een spa of zwembad. Op de pagina activiteiten lees je meer over de gave activiteiten die je in Madrid kunt ondernemen.

Agenda

In Madrid is ontzettend veel te beleven. De ene dag is er een evenement, de andere dag is er een feestdag. Elke maand zijn er wel een aantal evenementen die plaatsvinden. De jaaragenda vind je hier. Je kunt ook onze facebook pagina liken. Deze wordt voortdurend geüpdatet met activiteiten.

Basketbal

Basketbal is in Madrid erg belangrijk en heeft een speciale plaats in het hart van de Madrilenen. Door de jaren heen heeft de basketbal een rijke geschiedenis opgebouwd. Heb jij altijd al meer willen weten over basketbal in Madrid? Of heb je altijd al een basketbalwedstrijd in het Wizink Center willen bijwonen. Op deze pagina lees je alles over basketbal. 

Hondvriendelijk

Ik ga op vakantie en neem mee! Euh… tja, kunnen we de hond wel meenemen? Als je een hond hebt, is het fijn om te weten of Madrid een geschikte stad is voor honden. Wat zijn de regels wat betreft honden? Waar kun je met honden terecht? In welke hotels en restaurants ben je met een hond welkom? Handige tips in Madrid over honden kan je vinden op de pagina hondvriendelijk.

Shoppen

It’s shoppingitme! En gelukkig kan dat uitstekend in Madrid. In Madrid zijn er een aantal leuke winkelstraten waar je heerlijk kunt shoppen. Ook de leuke marktjes en boetiekjes zijn een absolute must-visit als je van winkelen houdt. Op de pagina shoppen lees je hier meer over.

Stedentrip Madrid

Madrid is de ideale stad voor een stedentrip! De hoofdstad van Spanje heeft veel mooie bezienswaardigheden, een rijke geschiedenis, goede sfeer en niet geheel onbelangrijk… een lekker weertje! Maar hoe werkt het openbaar vervoer? En wat voor een weer kan ik verwachten? Op de pagina stedentrip Madrid lees je alle informatie die je moet weten voordat je naar Madrid gaat!

Openbaar vervoer

Madrid is een grote stad en daardoor kan het soms erg lang duren om van A naar B te lopen. Het is daarom handig om te weten hoe het openbaar vervoer werkt. Welke opties zijn er? Hoeveel kost dat? En wat zijn de voor- en nadelen? Op de pagina openbaar vervoer krijg je handige tips in Madrid mee over het reizen door deze mooie stad.

Vermijd de wachtrijen

Madrid is een grote stad waar ontzettend veel te bewonderen is. Het liefst zouden we dan ook zoveel mogelijk, in een zo´n kort mogelijke tijd bewonderen. Het is dan onwijs zonde als je 2 uur in de rij bij een museum staat te wachten. Een goed idee is dan om je kaartjes al vooraf te kopen. Bij veel musea en bezienswaardigheden is dit mogelijk en zo bespaar je een hoop tijd (en soms zelfs geld). Hier lees je meer over hoe je de wachtrijen kunt vermijden.

Voetbal

Wat voetbal betreft ben je in Madrid helemaal aan het juiste adres. Voetbal leeft in Madrid! Madrid heeft twee grote clubs: Atletico Madrid en Real Madrid. Alle informatie over deze clubs, wedstrijden en de spelers vind je op de pagina voetbal.

Weer in Madrid

Als je naar Madrid gaat, is het uiteraard fijn om van tevoren te weten wat je qua weer kunt verwachten. Moet je je bikini inpakken? Of die toch maar thuislaten en een dikke jas meenemen? Op de pagina weer in Madrid lees je alles over het weer en klimaat in Madrid, zodat je precies weet wat je kunt verwachten als je aankomt.