Spanjaarden zijn echte feestbeesten. Een avondje uit? Ze zullen niet terug zijn voordat de zon is opgekomen. Spanje kent ook veel (religieuze) feestdagen die de Spanjaarden niet willen missen. Daarnaast is er bijna elke week wel een evenement. Zo ook in Madrid! Wanneer je er op vakantie bent, is de kans groot dat er een feestdag gevierd wordt of dat een evenement plaatsvindt! Wil je graag meer weten over een bepaalde feestdag in Madrid? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Día de Reyes

Op 5 en 6 januari wordt in Spanje Día de Reyes, in het Nederlands “Dag van de Koningen”, gevierd. Vooral voor de kinderen is dit één groot feest! Het heeft iets weg van het Nederlandse Sinterklaasfeest. Zijn de kids lief geweest, dan krijgen ze cadeautjes. Meer over deze feestdag lees je op deze pagina.

Feestdagen

Spanjaarden zijn dol op feestdagen! Er zijn behoorlijk wat nationale en regionale feestdagen. Als je naar Madrid gaat, is het dan ook handig om te weten wanneer deze feestdagen plaatsvinden zodat je hiermee rekening kan houden.

Festivals en evenementen

Madrid is een stad die leeft! Iedere maand vinden er wel een aantal evenementen en festivals in de stad plaats. Op de pagina festivals en evenementen vind je een aantal leuke evenementen die zeker een aanrader zijn!

Gayscene

Madrid is ongetwijfeld de meest gay-vriendelijke stad van Spanje! Niet alleen in Nederland vindt jaarlijks de Gay Pride plaats, maar ook in Madrid. Madrid zit vol met gezellig gaybars en -clubs waar je zowel als homo of hetero de avond van je leven kan hebben. Op de pagina gayscene lees je hier meer over!

Oud & Nieuw

Nochevieja, zoals dat in Spanje wordt genoemd, wordt uiteraard ook in Spanje gevierd. Het ene jaar afsluiten en samen weer het nieuwe jaar in knallen is in Spanje net zo’n groot feest als in Nederland. Maar wist je dat het in Spanje helemaal niet gebruikelijk is om vuurwerk af te steken? Meer over Oud & Nieuw en de Spaanse tradities lees je hier.

Kerst

In Nederland zijn wij uiteraard ook bekend met het kerstfeest, maar toch wordt dit in Spanje een stuk anders beleefd dan in Nederland. Zo kennen Spanjaarden een Tweede Kerstdag helemaal niet. Meer over deze feestdag in Madrid en de bijbehorende tradities lees je hier.

San Isidro

San Isidro is de beschermheilige van Madrid, maar ook van de boeren en daar is zeker een feestdag in Madrid aan gewijd. Sterker nog, in mei wordt een week lang de sterfdag van de boer San Isidro gevierd. Er zijn optochten, je kunt lekker eten, er zijn stierengevechten en er is nog veel meer! Wat je kunt doen tijdens San Isidro in Madrid, vind je hier.

Valentijnsdag

Valentijnsdag kan uitstekend in Madrid gevierd worden! Madrid zit vol met romantische spots waar je met je geliefde kunt genieten. Ook een bezoekje aan een spa is bijvoorbeeld een leuk ideetje. Op de pagina Valentijnsdag lees je meer over hoe je jouw Valentijnsdag in Madrid kunt vieren!

Tips

  • Wil je graag weten waar je tijdens een gezellige feestdag in Madrid terecht kan voor een hapje en drankje? Neem dan een kijkje op de pagina ga uit.
  • Twijfel je nog of je een bepaalde feestdag in Madrid wil meemaken? Je kan natuurlijk ook voor een andere plek in Spanje kiezen, zoals bijvoorbeeld Valencia.