Madrid kent allemaal haar eigen magische en verrassende plekjes. Toch is het lastig om de leukste hotspots te vinden en welke wijken in Madrid nou een bezoekje waard zijn. Om je op weg te helpen hebben wij een paar wijken uitgezocht en de mooiste bezienswaardigheden, verrassende restaurantjes, gave winkeltjes en meer leuke informatie over de wijken voor je op een rijtje gezet. Geniet van Magisch Madrid!

Chueca

Chueca is een levendige wijk, met een mix van trendy en traditioneel en gay en conservatief. Een wijk met een gemengd publiek dat vooral bekend staat om haar gayscene. Toch is Chueca veel meer dan dat. Je vind er leuke barretjes, gave winkeltjes, een mooie Mercado waar je boodschappen kan doen en ook een aantal bijzondere bezienswaardigheden. De centrale plek van Chueca is Plaza de Chueca met allemaal gezellige restaurantjes en barretjes. Meer informatie over deze bijzondere levendige wijk vind je op de pagina Chueca.

Lavapies

Heb je zin in een multicultureel middagje, dan is een bezoekje aan de wijk Lavapies een goed idee. Lavapies is de multiculturele wijk van Madrid. Naast de Spaanse traditionele barretjes, kan je hier ook terecht voor een heerlijk gerecht uit de Indische, Chinese en midden Oosterse keuken. In de wijk kan je winkeltjes en producten vinden van overal ter wereld. Het is een kleurrijke wijk en op Plaza de Lavapies kan je gezellige barretjes vinden voor een hapje en een drankje. Meer informatie over winkeltjes, barretjes, bezienswaardigheden en hotels in deze wijk vind je op de pagina Lavapies.

La Latina

Voor cultuurliefhebbers is het zeker de moeite waard om La Latina te bewonderen. La Latina is met haar smalle, karaktervolle en middeleeuwse straatjes een mooie oude wijk in de stad. De wijk kenmerkt zich door haar authenticiteit en de aanwezigheid van vele locals die vooral ‘s avonds en in de weekenden voor een gezellige sfeer zorgen. Je kunt in de wijk bij vele lekkere tapasbarretjes terecht en voor een goede prijs overnachten. Meer informatie over deze authentieke wijk vind je op de pagina La Latina.

Malasaña

Hip, hipper hipst, Malasaña is dé hipsterwijk van Madrid. Een enorm bruisende wijk met veel restaurantjes en leuke barretjes. Als vintage liefhebber zit je in deze wijk helemaal goed. Malasaña kent veel vintagewinkeltjes met gave kleding, schoenen en accessoires. De wijk ligt om Plaza de Mayo heen, een gezellig plein waar je een lekkere drankjes kan doen. Naast de vele vintagewinkeltjes vind je in Malasaña ook designerwinkels, slagers, bakkerijtjes, een vegetarische winkel.. Kortom, een bijzondere wijk die zeker een bezoekje waard is. Meer informatie over winkeltjes, barretjes, hotels en deze hippe wijk vind je op de pagina Malasaña.

Salamanca

Één van de meest prestigieuze wijken in Madrid is Salamanca. Dit merk je meteen als je in deze wijk rondloopt. Mensen zien er chique uit en in de winkelstraten vind je dure winkels als Dior en Chanel. Salamanca is een goede wijk om te winkelen. Je vind er zowel dure winkels als normale winkels als de Zara. Naast de winkels vind je er ook een aantal mooie bezienswaardigheden zoals de stierenvechtenarena. Meer informatie over leuke barretjes en restaurantjes, hotels en de wijk Salamanca vind je op de pagina Salamanca.

Tip

  • Als je weet in welke wijk je wilt overnachten, dan kan Vakantiediscounter je misschien wel helpen bij het vinden van tickets en accommodaties en mooie aanbiedingen.