Een van de succesvolste voetbalsteden ter wereld is.. Madrid! 2 voetbalclubs in Madrid voelen op nationaal en internationaal hoog, en hebben al meerdere prijzen gewonnen. Namen als Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos en Fernando Torres komen je vast bekend voor. Met verschillende landstitels, Champions league overwinningen en vele voetbaltalentjes is Madrid een echte voetbalstad. Naast het bekijken van het voetbal wedstrijd, is het ook leuk om tijdens je bezoek aan Madrid een rondleiding te doen door de stadions. Meer informatie over de voetbal in Madrid vind je hier!

Atletico Madrid

Atletico is een club die het de laatste jaren erg goed doet, en zelfs een keer landskampioen is geworden. De club is in 1903 opgericht, een jaar na Real Madrid, door drie studenten uit Baskenland. De eerste wedstrijd van Atletico werd gespeeld op een veldje naast het Retiro park. Het stadion van Atletico Madrid is Estadio Vicente Calderón. Er kunnen ongeveer 55.000 mensen in het stadion. Op dit moment zijn ze bezig met een nieuw stadion voor Atletico Madrid, omdat het huidige stadion erg lastig te bereiken is voor bezoekers. De bedoeling van het nieuwe stadion is dat een architectonisch pareltje wordt en een trekpleister voor de stad! Wanneer je in Madrid bent en echt van voetbal houdt, is een bezoekje aan Atletico Madrid zeker een must. Het is ook mogelijk om een tour door het stadion te doen. Meer informatie over de club, het stadion, de tenues en tickets vind je op de pagina Atletico Madrid.

Real Madrid

Real Madrid is al in 1902 opgericht, als ´Madrid club de Footbal´. Jaren later ontving de club pas de titel Real, wat koninklijk betekend. Het stadion van Real Madrid heeft de naam Estadio Santiago Bernabeu, vernoemd naar de president van de club in ´43. Als voetballiefhebber of misschien wel fan van Real Madrid, mag een bezoekje aan dit stadion natuurlijk niet missen tijdens je bezoek aan Madrid. Heb jij nou altijd al eens willen zien waar Cristiano Ronaldo zich omkleed voor de wedstrijd of je voor eventjes een speler van Real te voelen door, door de spelerstunnel te lopen? Dat kan! Het is mogelijk een tour door het stadion te doen. Een wedstrijd bekijken is natuurlijk helemaal leuk. Meer informatie over de club Real Madrid, het stadion en de tour vind je op de pagina Real Madrid.

Tips

  • Ben je van plan om met vrienden een stedentrip te maken naar Madrid. Misschien zijn jullie ook van plan een voetbalwedstrijd te bekijken van Atletico Madrid of Real Madrid. Als jullie graag met elkaar op een goede afloop van de wedstrijd willen proosten, hebben we nog een paar leuke tips voor barretjes.