Ga je met het hele gezin naar Madrid? Er zijn veel leuke kinderactiviteiten in Madrid om te ondernemen. Magisch Madrid heeft een overzichtje gemaakt van wat voor leuks er allemaal te doen is, voor zowel de kids als de volwassenen!

Dierentuinen

Dierentuin en Aquarium (Madrid Zoo Aquarium)

Het Madrid Zoo Aquarium is één van de oudste dierentuinen ter wereld. Het dateert terug uit 1770, toen het Retiro park nog over een menagarie (een historische manier om wilde en exotische dieren in gevangenschap te houden) beschikte. In 1972 werd de dierentuin geopend op de huidige locatie in het Casa de Campo en bevat het meer dan 3000 dieren, een aquarium, een dolfijnenshow theater en een volière (een ruime kooi waarin siervogels en vlinders gehouden worden). Kaartjes kun je bestellen via de website (handig om eventuele wachtrijen te vermijden) of bij de dierentuin zelf te kopen.

Openingstijden
De openingstijden variëren per dag. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Madrid Zoo Aquarium.

Entree
Volwassenen €22,90
Kinderen €18,55
Online kaartjes kopen is soms goedkoper! Klik hier om kaartjes online te bestellen.

Locatie
Casa de Campo

Faunia

Faunia is een combinatie van de traditionele dierentuin en zogenaamde natuurlijke ecosystemen. Het park is dan ook ingedeeld in verschillende ecosystemen, waarin dieren als het ware vrij kunnen lopen. Dit park telt meer dan 700 verschillende diersoorten en 1000 verschillende planten. Het leuke aan dit park is dat er allerlei activiteiten zijn waar kinderen aan kunnen deelnemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de zeeleeuwen aaien en de geiten en ezels te eten geven. Fijn om te weten is dat de locatie goed te bereiken is met zowel de bus (lijn 71) als de metro (halte Valdebernardo lijn 9).

Openingstijden
De openingstijden variëren per dag. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Faunia.

Entree
Volwassenen €25,95
Kinderen €19,95
Kaartjes kopen via de website kan soms goedkoper zijn! Klik hier om kaartjes online te bestellen.

Locatie
Avenida Comunidades, 28

Pretparken

Parque de atracciones

Vlakbij de dierentuin in Casa de Campo, het grootste stadspark van Madrid, vindt je het ‘Parque de atracciones’. Dit pretpark is in handen van Parques Reunidos, een Spaans bedrijf dat meer dan 50 attractieparken, dierenparken en andere parken exploiteert. Bobbejaanland in Lichtaart is daar ook één van en is een beetje te vergelijken met het Parque de atracciones. Dit attractiepark bestaat uit vijf zones: La Gran Avenida, Zona Tranquilidad, Zona del Maquinismo, Zona de la Naturaleza en ten slotte het kindergebied Zona Infantil.

Het pretpark beschikt over onder andere zeven achtbanen, enkele waterattracties, een hangende monorail, een 4D-bioscoop en nog veel meer attracties. Waarschijnlijk niet zo geschikt voor de kinderen, maar wel leuk om te weten, is dat er vanaf oktober 2014 ‘The Walking Dead Experience’ is bijgekomen, gebaseerd op de Amerikaanse zombieserie ‘The Walking Dead’. Bezoekers kunnen door enkele nagemaakte lokaties wandelen die in de tv serie voorkomen, zoals het ziekenhuis en de gevangenis en zullen omringd worden door zombies.

Openingstijden
De openingstijden variëren per week. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Parque de atracciones.

Entree
Over het algemeen is de entreeprijs voor volwassenen €31,90 en voor kinderen kleiner dan 1.40 meter €24,90. Op de website van Parques Reunidos kun je vaak, afhankelijk van de dag, kaartjes goedkoper krijgen. De ‘Walking Dead Experience’ zit er niet bij inbegrepen, deze kost €5 p.p.

Locatie
Casa de Campo

Parque Warner

Het Parque Warner Madrid is een van de grootste pretparken in Europa, gelegen in het centrum van San Martin de la Vega (29 km ten zuiden van Madrid). Dit pretpark mag dan ook eigenlijk niet aan deze lijst van leuke kinderactiviteiten in Madrid ontbreken. Het pretpark is opgedeeld in vijf thema-gebieden vol met attracties en shows: Hollywood Boulevard, Cartoon Village, Old West Territory, DC Super Heroes World en Movie World Studios. Wanneer je beschikt over een auto is het waarschijnlijk leuker om naar dit pretpark te gaan, dan naar het Parque de atracciones. Met de bus is het pretpark ook goed te bereiken.

Openingstijden
De openingstijden kunnen per dag verschillen. Kijk voor de actuele openingstijden op de website van het Parque Warner Madrid.

Entree
Volwassenen €39,90
Kinderen €29,90
Kaartjes kopen via de website kan goedkoper zijn!
Wanneer je hier een combinatieticket bestelt voor het park en de bus, dan is de bus bij de prijs inbegrepen en dus gratis.

Locatie
San Martín de la Vega

Kabelbaan (Teleférico)

Wat is leuker dan in een kabelbaan te stappen voor een prachtig uitzicht over Madrid? De Teleférico bestaat al sinds 1969 en is eigenlijk gebouwd als onderdeel van het Parque de Atracciones. Tijdens de 10 minuten durende rit (2,5 km) waarbij je niet hoger dan 40 meter boven de grond gaat, speelt er een bandje dat je precies verteld wat er allemaal te zien is. Je kunt op zowel Paseo del Pintor Rosales als in Casa de Campo instappen. Kaartjes voor de kabelbaan kun je online kopen, om een eventuele wachtrij te vermijden.

Openingstijden
De kabelbaan is het hele jaar geopend, maar kent verschillende openingstijden. Neem voor de actuele openingstijden een kijkje op de website.

Entree
Enkele reis €4,00
Retourtje €5,80
Combinatietickets voor het pretpark of de dierentuin zijn verkrijgbaar bij het loket. Meer informatie over de prijzen vind je op de website.

Locatie
• Paseo Pintor Rosales
• Casa de Campo (Calle Cerro Garabita)

Musea

Museo de Cera (wassen beelden museum)

Mocht je nadenken over welke kinderactiviteiten in Madrid je met de kids wil ondernemen, is een museum met wassen beelden misschien een leuk idee. Het wassen beelden museum van Madrid bestaat al sinds 1972 en staat vol met meer dan 450 wassen beelden! Naast de vele wassenbeelden van beroemdheden en historische figuren als Christopher Columbus (het eerste wassen beeld van het museum), George Clooney, Marilyn Monroe, Picasso en Cleopatra, is er ook een simulator van een ruimteschip en een “terror train” waar je in kunt.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag 10.00-14.30 en 16.30-20.30
Zaterdag, zondag en feestdagen 10.00-20.30

Entree
Volwassenen €17
Kinderen 4-12 jaar €12
Kaarten kun je online bestellen of bij het wassenbeelden museum zelf kopen.

Locatie
Paseo de Recoletos, 41
Website

MUNCYT Alcobendas wetenschapsmuseum

In het nieuwe en pas geopende (december 2014) wetenschapsmuseum van Madrid, kan iedereen van jong en oud op een interactieve manier veel leren over van alles en nog wat gerelateerd is aan technologie en wetenschap. Het is niet alleen leerzaam, het is ook heel erg leuk, omdat je van alles mag aanraken.

Locatie
Calle del Pintor Velázquez
Website

Openingstijden
November t/m april
Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00
Zaterdag, zondag en feestdagen 11.00-19.00

Mei t/m oktober
Dinsdag t/m vrijdag 10.00-19.00
Zaterdag, zondag en feestdagen 11.00-20.00

Gesloten op 1 en 6 januari, 1 en 15 mei, 24, 25 en 31 december.
Entree
Gratis

Sport activiteiten

Palacio de hielo

Lijkt het je leuk om met de kinderen te gaan schaatsen? Het Palacio de hielo (het ijspaleis) beschikt over een grote indoor schaatsbaan waar van woensdag t/m zondag geschaatst kan worden. Schaatsen kunnen bij de schaatsbaan gehuurd worden voor €1 extra. Daarnaast is er in dit complex van wel 1800 vierkante meter, ook een bowlingbaan te vinden. Je kunt er dus een leuk dagje uit van maken! Winkelen en een hapje eten kun je hier ook. Het ijspaleis is op zo’n 15 minuten van het vliegveld af van Madrid en is ook vanaf het centrum goed te bereiken met de bus (L3, L4, 73, 120, 112, 122) en metro (metrohalte Canillas).

Tip: Handschoenen zijn bijna overal verplicht op de schaatsbanen in Spanje, zorg dus dat je die mee hebt! Of schaf ze aan bij één van de winkels in het complex.

Locatie
Calle Silvano, 77

Openingstijden Palacio de hielo
Maandag t/m zaterdag 10.00-22.00
Zon- en feestdagen 12.00-20.00
Gesloten op 1 en 6 januari, 1 mei en 25 december

Openingstijden schaatsbaan
Woensdag t/m donderdag 20.45-22.15
Vrijdag 17.30-23.00
Zaterdag 12.30-15.00 en 17.30-23.00
Zondag 12.30-15.00 en 17.30-22.30

Entree
Prijzen verschillen per dag(deel). Kijk voor een overzicht op de website.

Madrid SnowZone

Skiën en snowboarden kun je ook in Madrid! SnowZone is zelfs de grootste indoor skibaan van Spanje (18.000 vierkante meter) en daarom één van de top kinderactiviteiten in Madrid. Deze skibaan is gevestigd in het winkelcentrum Madrid Xanadu. Ook voor de kids is er genoeg te doen! Naast dat er lessen worden aangeboden, kan er ook gerodeld worden! Voor wie het niet kent, rodelen is het op een slede van de berg afglijden. Bij deze hal maken ze alleen geen gebruik van een slede, maar van een soort donut achtige band die je ook vaak ziet bij waterattracties in waterparken.

Locatie
Calle del Puerto de Navacerrada

Openingstijden
April t/m oktober
zondag t/m donderdag 10.00-22.00
Vrijdag, zaterdag en feestdagen 10.00-24.00

November t/m maart
Maandag t/m zondag 10.00-24.00

Entree SnowZone

 • Voor 3 uur €2
  Voor 6 uur €3
  Voor 9 uur €4
  Voor 12 uur €5

Om gebruik te maken van de skilift gelden er verschillende prijzen. Kijk voor meer informatie op de website.

Entree Rodelen

 • Voor een half uur €8
 • Voor 1 uur €15
 • Voor 2 uur €19

(Het rodelen is goedkoper wanneer je kaartjes online besteld)Voor de prijzen van het huren van ski’s en skikleding kun je kijken op de website.

Carlos Sainz Centre (karting)

Het Carlos Sainz Centre van maar liefst 3.000 vierkante meter, wordt beschouwd als een van de beste indoor circuits van Europa. De baan wordt aangeraden voor kinderen tussen 8 en 14 jaar oud (minimaal 1.30 meter groot). Verder is er ook een midget golf baan en kun je laser tag spelen met de kinderen. Kortom voor kinderactiviteiten in Madrid ben je hier aan het juiste adres.

Locatie
Calle de Sepúlveda, 3
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 18.00-23.00
Vrijdag 18.00-24.00
Zaterdag 11.00-24.00
Zondag 11.00-23.00

Entree
Volwassenen
Kart €15
1 sessie €16
2 sessies €25
3 sessies €32

Kinderen
Kart €15
1 sessie €15
2 sessies €22
3 sessies €30

1 sessie duurt 10 minuten

Waterparken

Aquápolis Villanueva & Aquápolis San Fernando

Op zoek naar wat verkoeling? Deze waterparken liggen beiden tussen de 20-40 minuten van het centrum van Madrid af en bieden een grote diversiteit aan zwembaden, glijbanen en andere attracties. Ook voor de kleintjes zijn er ondiepe badjes waar ze kunnen spelen. Je kunt er wel alleen komen wanneer je een auto tot je beschikking hebt.

Openingstijden Aquápolis Villanueva
De openingstijden variëren wekelijks. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Openingstijden Aquápolis San Fernando
Ook van dit waterpark variëren de openingstijden wekelijks. Kijk voor de actuele openingstijden op de website.

Entree Aquápolis Villanueva
Volwassenen €19,90
Kinderen €18,50
Online voor zowel volwassenen als kinderen €15,90

Entree Aquápolis San Fernando
Volwassenen €20,50
Kinderen €15,50

Via de website:
Volwassenen €18,90
Kinderen €15

Locatie Aquápolis Villanueva
Carretera Nacional II

Locatie Aquápolis San Fernando
Avenida de la Dehesa

Tips

 • Wil je lekker met de kids een park opzoeken in Madrid? Er zijn verschillende mooie parken met gezellige terrasjes, speeltuinen en zoveel leuke plekken voor kids om te rennen en te spelen. Voor een overzicht van verschillende parken kan je kijken op tuinen en parken in Madrid.