Twaalf kilometer vanaf het centrum van Madrid vind je de luchthaven “Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas”. Dit is het grootste vliegveld van Spanje en er passeren hier jaarlijks zo’n 40.000.000 passagiers. Hiermee behoort deze luchthaven tot de zes grootste vliegvelden van Europa. Op deze pagina vind je handige informatie en tips over het vliegveld Madrid.

Beschikbare services op het vliegveld van Madrid

Wi-Fi
Op verschillende locaties op het vliegveld van Madrid heb je toegang tot Wi-Fi. Het eerste kwartier is gratis en daarna kan je voor een kleine vergoeding gebruik maken van het internet. Wil jij weten waar op het vliegtuig je toegang hebt tot het Wi-Fi netwerk en hoeveel de kosten zijn? Bezoek dan deze pagina.

Bagage opslaan
Op het vliegveld van Madrid is het mogelijk om vanaf €6,00 je koffer op te bergen. Om je bagage een hele dag veilig op te bergen betaal je €10,00.

Mensen met een beperking
Vlieg jij naar Madrid en heb je een lichamelijke beperking? Een hoge prioriteit van dit vliegveld is dat mensen met een beperking zonder problemen kunnen reizen. Op deze pagina vind je meer informatie en een contact nummer waar je terecht kan met al je vragen.

Esenza

Eet jij graag gezond of zie jij de wachttijd op het vliegveld als een goed moment voor een beautybehandeling? Dan ben je op het vliegveld van Madrid bij “Esenza” op het juiste adres. Je vind hier biologisch en/of gezond eten en als je lang moet wachten kan je er ook terecht voor een heerlijke massage of een manicure. Wil jij weten wat ze hier allemaal bieden? Bezoek dan hun website.

Reizen naar en vanaf de luchthaven

Vanaf het vliegveld Madrid zijn er meerdere opties om naar je accommodatie of het centrum te gaan. De makkelijkste manieren zijn: de metro, een taxi of een huurauto.

Metro
Vanaf het vliegveld ben je met de metro binnen een half uur in het centrum van Madrid. De kosten voor een enkele reis met de Metro naar alle locaties in en om het centrum kosten tussen de €4,50 en €5,00 per persoon. Bezoek deze pagina voor meer informatie over de metro.

Taxi
Vind je het fijner om met al je bagage voor de deur van je accommodatie afgezet te worden kan je er ook voor kiezen om met een taxi naar je hotel te gaan. Een taxi vanaf het vliegveld is een stuk duurder dan een taxi naar andere locaties in de stad. Je betaald namelijk tussen de €20,00 en €30,00. Het starttarief vanaf het vliegveld is €20,00 en per kilometer betaal je €1,05. Mocht je accommodatie ver van het vliegveld zitten kan je misschien beter kiezen voor een vast tarief van €30,00. Dit klinkt erg duur maar als je met vier personen reist is het verschil met de metro niet heel groot. Bezoek deze pagina voor meer informatie over de taxi in Madrid.

Auto huren
Voor mensen die het fijn vinden om te kunnen gaan en staan waar ze willen of plannen hebben om de omgeving rondom Madrid te gaan verkennen, raden wij aan een auto te huren. Deze kan je ophalen op het vliegveld waardoor je gelijk een retourtje met een taxi of de metro bespaard. In Madrid zijn huurauto’s vaak al beschikbaar vanaf €18,00 per dag. Wil jij weten waar je goedkoop een auto kan huren? Op deze website kan je gemakkelijk de aanbiedingen van verschillende aanbieders van huurauto’s vergelijken.

Tips

  • Het vliegveld Madrid is erg groot. Zorg daarom dat je op tijd arriveert op de luchthaven om gedoe, stress of zelfs het missen van je vlucht te voorkomen.
  • Vlieg jij met een budgetmaatschappij? Flesjes drinken die je op het vliegveld koopt zijn een stuk goedkoper dan in het vliegtuig zelf en deze mag je meenemen in het vliegtuig. Let er wel op dat je die dan pas na de security check koopt.
  • Ben jij opzoek naar goedkope vliegtickets? Op onze pagina over vliegtickets lees je hoe jij gemakkelijk de beste deal kan vinden en vind je handige tips om stress en onverwachte kosten te voorkomen.