Lijkt het je leuk om de stad Madrid per scooter te ontdekken? Dat kan! Madrid biedt meerdere opties voor het huren van een scooter. Op deze pagina vind je informatie over onder andere scooter verhuurbedrijven, deel scooters en dingen die handig zijn om te weten zodat je zorgeloos met je scooter op pad kunt. 

Scooter verhuur bedrijven

Wat zijn de beste bedrijven om een huur scooter te huren in Madrid? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Riderly

Op de website van Riderly kun je scooters vinden met prijzen die variëren van €20 tot €185 per dag. Handig op deze website is dat de scooters beoordeeld zijn met sterren. Zo kun je zien hoe de scooter die je wenst te huren scoort van één tot vijf sterren en kun je alle beoordelingen doorlezen die door vorige huurders zijn achtergelaten. Om je zoektocht nog makkelijker te maken, vind je aan de linkerkant van de pagina filters die je kunt toepassen, zoals de gewenste huurdatum, afhaal locatie, de prijs en het type scooter. Wil jij Madrid verkennen op een Honda, Vespa of toch liever een Yamaha?

Wanneer je klikt op de details van de scooter die je wilt huren, zie je extra informatie over de scooter zelf en over wat er bijvoorbeeld bij de prijs inbegrepen is, zoals een helm, extra slot, pechhulp of een telefoonhouder. Ook lees je hier hoe het zit met de borg die je achterlaat, hoeveel kilometer je mag rijden en of je over de landsgrenzen mag. Heb je liever extra opties erbij? Ook dat kan. Kies voor een ongevallenverzekering, een extra passagiershelm, handschoenen, diefstalverzekering, of het buiten openingstijden inleveren van de scooter. De mogelijkheden verschillen allemaal per scooter, dus check dit van tevoren goed! 

Het huurbeleid, de locatie waar je de scooter kunt ophalen en reviews over de desbetreffende scooter zijn ook hier te vinden. Zo is het verstandig om het huurbeleid goed door te lezen wat betreft de minimumleeftijd, de benodigde licentiecategorie en het beleid wat betreft het annuleren van de reservering. 

Momoven

Via Momoven kun je een scooter huren van zowel professionele als individuele verhuurders. Rijd je schade tijdens het huren van een scooter? Afhankelijk van jouw gekozen plan, verzekert Momoven 100% van deze schade. Deze website biedt honderden soorten scooters aan en de prijs voor het huren van een scooter varieert van €10 tot €200 per dag. 

Je huurt hier een scooter zonder borg achter te hoeven laten. Omdat de huur ook via individuele verhuurders gaat, is de levertijd van de scooter flexibel en kun je in overleg met de verhuurder een tijd afspreken. Wanneer je een scooter ziet die jou aanspreekt, klik je op de foto van deze scooter. Hier lees je vervolgens meer over de scooter zelf, hoeveel korting je krijgt bij het huren voor meerdere dagen, de verhuurder en hoelang hij/zij actief is, een beschrijving van de scooter, extra’s en accessoires. Ook niet geheel onbelangrijk, de locatie waar je de scooter kunt ophalen wordt hier vermeld. Ben je enthousiast geworden over de scooter? Dan kan je de gewenste huurperiode aanklikken, en kun je inloggen of jezelf registreren via de website om zo de verdere reservering van de scooter te regelen. 

Ok Mobility 

Een derde optie om een scooter te huren is Ok Mobility. Kies de datum dat jij de scooter wilt huren en jouw ophaaltijd en Ok Mobility zoekt de opties die het beste aansluiten bij wat jij wilt. Zo kies je tussen bijvoorbeeld een functionele, moderne of urban scooter om Madrid mee te verkennen! Ok Mobility biedt zowel twee- als driewieler scooters aan. Een groot pluspunt van deze organisatie is dat ze een bagagetransfer aanbieden. Afhaalpunten van de scooters zijn het treinstation en de luchthaven van Madrid. Waar jij je scooter ook ophaalt, je hoeft je dus geen zorgen te maken over je bagage, hoe fijn is dat!

Heb je jouw gewenste datum en tijd geselecteerd? Dan krijg je de beschikbare mogelijkheden te zien en kun je kiezen tussen de opties smart of premium. Het verschil is dat je met het premium pakket geld terug kan krijgen en dat je de reservering gratis kunt wijzigen en annuleren. Kies vervolgens de maat van je helm en eventuele extra’s zoals een tweede helm, handschoenen, een extra hangslot, een bijrijder, of wegenwacht en vul nu je gegevens in om dan de betaling te regelen. Is dit allemaal geregeld? Dan kan de voorpret van jouw scooterrit door Madrid beginnen!

Naast het huren van scooters, kun je via Riderly, Momoven en OK Mobility ook motors huren.

Deel scooters

Cabify

Wellicht heb je al eerder van deze naam gehoord. Via Cabify kun je niet alleen taxi’s of auto’s regelen, maar kun je ook een scooter reserveren! Het is een populair deel scooter platform waarbij je een app kan downloaden en via daar alles gemakkelijk kunt regelen! Via deze app kun je scooters zoeken, reserveren en regel je vervolgens de betaling. Houd er wel rekening mee dat je jouw rit binnen het aangegeven gebied beëindigt, anders kan je namelijk bekeurd worden door Cabify. Je mag namelijk niet buiten bepaalde zones komen met de scooter.

Via Cabify betaal je €0,27 per minuut dat je de scooter gebruikt. Om van deze dienst gebruik te mogen maken, ben je minimaal 18 jaar en beschik je over een AM (bromfiets) rijbewijs. Een WA-verzekering is inbegrepen. Hiervoor upload je een identificatiebewijs waardoor je zorgeloos de weg op kunt. Cabify wil graag transparant zijn. Daarom weet je al voordat jouw rit begint, wat het gaat kosten. Daarnaast zijn alle scooters van Cabify 100% elektrisch, waardoor je dus ook nog eens voor een milieubewuste optie kiest! 

Om een scooter te huren, registreer je je via de Cabify app, en upload je jouw documenten. Je kiest de scooter die je wilt huren en reserveert deze. Vervolgens scan je de QR code die op de scooter te vinden is. Bij de scooter vind je twee helmen in maat M en L, om er zeker van te zijn dat je een passende helm draagt. Het dragen van deze helm is overigens verplicht. Start jouw rit via de app, start de scooter en druk op het groene knopje bij het stuur om Madrid per Cabify deel scooter te verkennen!

Cooltra

Een andere optie is een scooter huren via Cooltra. Ook Cooltra maakt gebruik van een app waar je alles mee kunt regelen. Cooltra beschikt over meer dan 9000 scooters in verschillende Spaanse steden. Je logt in via de app en betaalt voor de minuten dat jij de scooter gebruikt. Het minimale tarief zit op €0,26 per minuut. Verzekering, onderhoud, en helm zijn allemaal inbegrepen. De helm krijg je, net als bij Cabify, in twee maten zodat je zeker weet dat hij past. Dat is dus weer een zorg minder!

Het reserveren gaat als volgt; je opent de app en selecteert de scooter die het dichtst bij jou is. Dit kan je zien via de plattegrond die wordt geopend. Je reserveert deze scooter en hebt een kwartier om er naartoe te gaan. Doe je er langer over, dan is de scooter niet meer voor jou gereserveerd en kan iemand anders in de tussentijd deze scooter meenemen. Via de app klik je op de scooter en bekijk je het registratienummer. Kun je de scooter niet vinden? Dan kun je via de app de scooter laten toeteren om je zo te helpen de exacte locatie te vinden. Om de scooter te ontgrendelen, schuif je het balkje in de app naar rechts. Nu kun je je helm pakken in maat M of L, op de startknop drukken van de scooter en kan je reis beginnen. Vergeet niet om je spiegels goed af te stellen, zodat je er zeker van bent dat je alles om je heen goed kunt zien.

Ook het stoppen van je rit geef je aan via de app. Let erop om je scooter binnen de aangegeven zones te parkeren. Vergeet niet naar de extra functies te kijken binnen de app. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om je scooter te parkeren in een bepaalde zone waar je wat extra korting krijgt op je rit en kun je de regels lezen wat betreft het huren, gebruiken en parkeren van de scooter. Parkeer de scooters bijvoorbeeld op de daarvoor aangegeven plekken, met een minimale afstand van twee meter tot een voetgangersoversteekplaats of bushalte.

Acciona

Met meer dan 1000 motoren is ook Acciona op weg om mensen zich te laten verplaatsen op een duurzame manier. Acciona heeft ook een eigen app via waar je jouw scooter kunt reserveren. Hij wordt 15 minuten voor je gereserveerd , waardoor je tijd hebt om de scooter te vinden. Je kunt via het scooter menu aangeven in welke stand je wil rijden, wat je ritje lekker duurzaam maakt! Het tarief is afhankelijk van de stand waar je voor kiest en varieert van €0,33 per minuut tot €0,42 per minuut. Ook bij Acciona is het de bedoeling dat de scooter weer in het daarvoor aangegeven gebied geparkeerd wordt.

Je kunt de scooters 24 uur per dag gebruiken. Houd er rekening mee dat je niet iemand anders mag laten rijden onder jouw account. Dit heeft te maken met de verzekering in het geval dat er bijvoorbeeld een ongeluk gebeurt. De verzekering van Acciona verzekert zowel jou als de bijrijder.  Ook handig om te weten is dat omdat  deze scooters elektrisch rijden, je ritje niet gelimiteerd wordt door zones met milieu restricties.

Het is handig om je telefoon voldoende opgeladen te hebben wanneer je je ritje start, maar mocht het toch gebeuren dat je telefoon leeg gaat, dan is er een USB ingang te vinden bij het stuur om zo je telefoon op te kunnen laden. (Hiervoor heb je wel een eigen kabeltje nodig.) Heb je dit niet bij de hand? Bel dan het servicenummer om te horen wat de volgende stappen zijn.

Waarom een scooter huren 

Ten eerste ben je met het huren van een scooter een stuk mobieler dan wanneer je besluit een auto te huren. Je kan je makkelijker verplaatsen door smallere straatjes en ziet meer van de stad. Ook stoppen is makkelijk wanneer je dat super leuke plekje spot! En wat dacht je van het heerlijke gevoel om zonder problemen het hoogteverschil in Madrid te trotseren en de kick die je ervan krijgt om met een goede snelheid onderweg te zijn. Wat ons betreft een ideale manier om te genieten van de omgeving, en in dit geval, het mooie Madrid!

Handig om te weten

Natuurlijk krijg je te maken met regels en voorwaarden wanneer je besluit een scooter te huren. We hebben hier de belangrijkste regels voor je op een rijtje gezet:

  • Een AM (bromfiets) rijbewijs is een vereiste. 
  • Het is verplicht om een helm te dragen. 
  • Het is belangrijk om je aan de Spaanse regels en wetten te houden wanneer je met je scooter de stad verkent. 
  • De scooter dient APK gekeurd te worden. Bij Cabify, Cooltra, en Acciona wordt dit vanuit het bedrijf zelf geregeld.
  • De minimale leeftijd voor het huren van een scooter is 18 jaar
  • Verzekerd zijn is belangrijk. Dit wordt door Cabify, Cooltra, en Acciona geregeld, maar check het vooral even bij een specifiek scooterverhuurbedrijf.
  • Wegens veiligheidsredenen is het niet toegestaan om koptelefoons te dragen tijdens het rijden. 

Hoe snel mag je rijden?

Voor scooters is de maximale snelheid op de Spaanse wegen als volgt:

  • Wegen binnen de bebouwde kom zonder vluchtstrook: maximumsnelheid 45 km/u
  • Niet-stedelijke wegen met verharde weg: maximumsnelheid 45 km/u
  • Met de scooter mag je niet de snelwegen op.

Tip!

Liever de stad verkennen per taxi, metro, fiets, bus, auto of elektrische step? Ook dat is een optie! Op deze pagina van onze website vind je meer informatie over deze andere vervoersmogelijkheden.