Eén van de meest gebruikte vormen van openbaar vervoer in Madrid is de bus. Op deze pagina vind je handige informatie over bussen, prijzen en vind je een praktische plattegrond. Ook kan je op deze pagina vinden hoe je met de bus naar andere steden buiten Madrid kan reizen. Kortom ontdek alles over de bussen in Madrid.

Bussen

De bussen in Madrid zijn blauw en zijn van het bedrijf EMT, wat staat voor Empresa Municipal de Transporte (voorheen waren deze bussen rood). Het grote voordeel van de bussen in Madrid is dat ze grotendeels op busbanen rijden waardoor je met de bus sneller door de stad reist dan met een auto. De bussen rijden tussen 06:00 en 23:30 op maandag tot en met vrijdag, en tussen 07.00 en 23.00 uur in het weekend. Er zijn ook nachtbussen die rijden tussen 23.55 en 4.00 uur op zondag tot en met vrijdag. Op zaterdag rijden de nachtbussen tussen 23.00 en 7.00 uur en je betaald voor de nachtbussen dezelfde prijs als overdag.

Prijzen

Losse ritten

Denk jij maar enkele keren de bus te gebruiken? Dan is een los kaartje voor jou het voordeligst. Deze kaartjes kosten €1,50 en zijn 1 uur geldig. Je kan deze kaartjes alleen in de bussen zelf kopen.

10 rittenkaart

Denk je in Madrid meer dan 8 keer gebruik te gaan maken van de bus of metro? Dan kan je met een 10 rittenkaart geld besparen. Deze kosten €12,20 en kan je gebruiken in de bus en de metro. Je kan 10 rittenkaarten met meerdere mensen gebruiken, waardoor het voor groepen bijna altijd goedkoper is om 10 rittenkaarten te gebruiken. Deze kaarten kan je kopen bij busstations, tabakswinkeltjes en de meeste kiosken.

Tourist ticket

Als jij héél véél gebruik gaat maken van de bus en de metro dan is een “tourist ticket” een erg slimme keuze. Met dit abonnement kan je namelijk onbeperkt reizen met alle bussen en Metro’s in Madrid. Er zijn 2 verschillende abonnementen:
– Zone A: dit abonnement kost €8,40 voor een dag of €35,40 voor een hele week. Met dit abonnement kan je overal in en om het centrum van Madrid komen.
– Zone T: dit abonnement kost €17,00 voor een dag en €70,80 voor een week. met dit abonnement kan je overal in Madrid komen, inclusief het vliegveld.
Reis je met kinderen die jonger dan 11 zijn? Voor kinderen onder 11 jaar krijg je 50% korting op “tourist tickets”. Deze abonnementen kan je kopen bij de busterminals, tabakswinkeltjes en bij de meeste kiosken.

Klik hier voor meer informatie over ticketprijzen en de bussen in Madrid.

Plattegrond

Special voor reizigers heeft EMT een plattegrond gemaakt met alle toeristische plekken in Madrid en hoe je hier met de bus kan komen. Klik hier om deze plattegrond te bekijken.

Buiten Madrid

Wil jij met de bus naar een plaatsje of natuurgebied buiten Madrid. Met de bussen in Madrid van “Alsa” kan je bijna overal in Spanje komen. Op de hun website kan je online tickets bestellen. Als je liever ter plaatste tickets koopt dan kan dit in Madrid op zeven verschillende locaties, waaronder de opstapplaatsen voor deze bussen.

Tips

  • Als jij bij de bushalte staat en je de bus komt eraan, steek dan je hand op om de buschauffeur te laten weten dat je in wilt stappen.
  • Alle bussen zijn uitgerust met een systeem waarmee je gemakkelijk met je rolstoel de bus kan betreden.
  • Wil je graag meer weten over andere openbaar vervoer mogelijkheden in en rondom Madrid? neem dan een kijkje op de pagina openbaar vervoer in Madrid.