Voor mensen die van wandelen houden, is Madrid een echte toplocatie. In en om Madrid is er zoveel moois te zien dat je er nooit uitgewandeld raakt. In de stad kan je je onderdompelen in historie tijdens een cultuur historische wandeling, maar net buiten de stad kan je ook genieten van kleinere steden of van het landschap en de natuur. Kom meer te weten over wandelen in Madrid.

Tip: Verwacht jij veel te gaan lopen tijdens je vakantie, neem comfortabele schoenen mee waar je goed op kan lopen om blaren en blessures te voorkomen.

Madrid stad

Vind je het leuk om wandelen te combineren met de charme van een grote stad en het zien van vele bezienswaardigheden? Dan is Madrid echt een aanrader! Madrid is een prachtige stad voorzien van imposante paleizen, historische architectuur, leuke pleintjes en gezellige barretjes en restaurants om even pauze te houden en te genieten van een hapje en een drankje. Wil jij weten waar je in Madrid goed terecht kan voor een terrasje/café of ‘s avonds na een dag stevig wandelen goed kan eten? Kijk dan op onze pagina Ga uit , waar je alles vind over het uitgaansleven van Madrid.

Wandelroute Madrid Centrum en de wijk La Latina

Tip: Aan de hand van verrassende legendes, mooie verhalen, leuke weetjes en beschrijvingen van kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk leer je Madrid pas echt kennen. Kijk voor meer informatie en het direct bestellen op Wandelroute Centrum Madrid.

PreviewCHW

Bekijk hier gratis de preview van de wandelroute Madrid centrum.

Steden in de omgeving

Guadalajara

Ben jij echt fan van historische architectuur, dan raden wij je aan naast Madrid zeker een dagje Guadalajara te bezoeken. Guadalajara is een stad uit de gelijknamige provincie en is iets meer dan 30 minuten rijden vanaf Madrid. Deze stad is veel rustiger dan Madrid en is een heerlijke stad om lekker rustig te kunnen wandelen. Palacio El Infantado is overigens hier echt het bezoeken waard! Dit prachtige gebouw dateert uit 1480 en staat bekend om zijn unieke voorgevel met vele prachtige details. Klik hier voor de leukste routes door Guadalajara.

Talavera de la Reina

Deze stad in de buurt van Madrid staat internationaal bekend om zijn keramiek en zijn aardewerk. De bijnaam van deze stad is ook “stad van het aardewerk”. De top bezienswaardigheden van deze stad zijn: het park “Jardines del Prado”, basiliek “Nuestra Señora del Prado”, het keramiek museum “Ruiz de Luna” en de historische stadsmuur van “Talavera de la Reina”. Wil je tijdens een wandelroute van een kleine 5 kilometer al deze bezienswaardigheden en het centrum van deze stad bewonderen? Dan is deze route misschien leuk om te volgen!

Natuurliefhebbers

Ben jij meer een natuurliefhebber? Dan heeft Madrid voor jou veel mooie landschappen te bieden. Rondom Madrid vind je veel natuur, bergen en een aantal natuurgebieden wat vrij zeldzaam is in de buurt van zo’n grote stad. Wanneer je hier door de bergen loopt, vergeet je bijna dat je zo dichtbij een wereldstad zit.

Sierra de Guadarrama

Natuurgebied “Sierra de Guadarrama” echt een aanrader. Dit prachtige gebergte ligt ongeveer 50 kilometer vanaf Madrid en is op het hoogste punt bijna 2,5 kilometer boven zeeniveau ligt. Dit gebied is met zijn vele wandelroutes “the place to be” voor iedereen die van wandelen houdt.

Peñalara

Houd jij wel van een uitdaging? Dan is de wandeling naar de hoogste bergtop van de berg “Sierra de Guadarrama” echt iets voor jou? Deze bergtop is bijna 2500 meter hoog en je bereikt deze top met een wandeling van 11,6 km met een hoogteverschil van 600 meter. Wat zo leuk is aan deze wandeling is dat bij het naderen van de top, er mijlpalen staan waarop je steeds kan zien op welke hoogte je zit. Wil jij gratis deze routebeschrijving gratis ontvangen? Klik dan hier!

Nog meer leuke routes
Hier vind je 25 toproutes door de Sierra de Guadarrama. In dit gebied heb je wandelroutes voor ieder wat wils, van een rustige vlakke wandeling door de natuur tot een stevige hike een berg op.

Tip: houd voor het kiezen van een route rekening met de hoogteverschillen. Dit maakt een wandeling vaak zwaarder dan je verwacht.

Valle de La Angostura en Arroyo de la Umbría

“Valle de La Angostura” is een prachtige vallei in de buurt van Madrid. Alsof deze vallei van zichzelf nog niet mooi genoeg is, loopt hier ook nog het beekje “de la Umbría”. Het mooiste aan dit beekje zijn de imposante watervallen die makkelijk te bereiken zijn als je daar gaat wandelen.

Uitrusting

Ga jij een mooie wandeling door de natuur maken? Om er volop van te genieten raden wij je aan voorbereid op pad te gaan. De juiste uitrusting is dan erg belangrijk, daarom is het verstandig om het volgende mee te nemen:
– Goede schoenen
– Rugtas
– Genoeg eten en drinken, vooral water is erg belangrijk!
– Kleding gebaseerd op het weer (In de bergen kan het soms wat frisjes zijn, neem daarom voor de zekerheid een jas of een vest mee)
– Pleisters (ook handig voor blaren)
– Een camera om alles vast te leggen!

Wandelen met kinderen

Als je met je kinderen gaat wandelen, is het belangrijk dat de route niet te zwaar is en er ruimte is voor de kinderen om lekker hun gang te kunnen gaan. Wij hebben drie leuke gebieden gevonden waar je met het hele gezin kan genieten van de natuur.

Las Dehesas

Las Dehesas is een van de mooiste plek in Sierra de Guadarrama. Je vindt hier bossen, bergen, rivieren en hoge dennen. Je ziet er veel kinderen die dennenappels en stenen aan het verzamelen zijn of zich verstoppen achter de bomen. Dit is voor kinderen de ultieme plek om te genieten van de simpele dingen uit de natuur. In dit gebied vind je ook veel dieren. Je kan er knaagdieren, geitjes en gieren spotten.

La Pedriza

Wat dit landschap zo mooi maakt is de rivier “Manzanares” en de enorme stenen met unieke vormen gebeeldhouwd door regen en wind. Voor kinderen dienen deze stenen als een waar speelparadijs waar ze zich achter kunnen verstoppen of in kunnen klimmen.

Rascafría

Een van de mooiste natuurgebieden in de buurt van Madrid. Dit gebied is makkelijk te bewandelen voor kinderen en staat bekend om de waterval “La Cascada del Purgatorio”. In dit gebied kom je veel informatiebordjes tegen met leuke informatie over het natuurgebied en de waterval. Wat dit gebied zo leuk voor kinderen maakt, zijn de grote open velden waar kinderen lekker hun gang kunnen gaan.

Tips

  • Er is nog veel meer leuks te doen in Madrid! Kijk op het overzicht van activiteiten voor de leukste tips.