Met twee grote clubs die op nationaal en internationaal niveau spelen staat Madrid hoog in de lijst met beste voetbalsteden in de wereld. Met legendarische overwinningen en spelers is Real Madrid een van de bekendste en populairste voetbalclubs aller tijden.

Stadion Santiago Bernabeú

Real Madrid is al een paar keer van stadion veranderd. Sinds 1954 speelt de club in het Estadio Santiago Bernabeú. Er kunnen ruim 80.000 supporters in. Het stadion bevindt zich net buiten het centrum, maar is prima te bereiken met het openbaar vervoer. In februari 2014 werd aangekondigd dat het stadion verbouwd zou worden. Het nieuwe stadion wordt een futuristisch gebouw waar ook winkels en restaurantjes in komen.

Tip! Real Madrid Stadion Tour

Heb je altijd al willen weten waar Segio Ramos zich omkleedt of misschien waar trainer Lopetegui de persconferenties geeft? Dit kan allemaal tijdens de stadiontour in het Bernabéu. De tour gaat onder andere langs de kleedkamer, fysio-kamer, de perskamer en de spelerstunnel. Wat erg leuk is, is dat je bij de tour ook naar het Real Madrid museum kunt en de geschiedenis, prijzen, voetbalschoenen etc. terug kunt vinden.

Locatie
Avenida de Concha Espina 1
28036 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 21.00 uur
Zondag: 11.00 – 19.30 uur
Let op: op wedstrijddagen of tijdens andere evenementen kunnen de openingstijden afwijken. Kijk hiervoor op de website.

Prijs
€ 25,00: volwassenen vanaf 15 jaar
€ 19,00: kinderen van 5 t/m 14 jaar

Premium tickets
€ 37,00: volwassenen vanaf 15 jaar
€ 29,00: kinderen van 5 t/m 14 jaar

Vermijd de wachtrij!

Ben je enthousiast geworden over de Stadion Tour? Maar heb je geen zin om in de rij te staan? Dan kun je via deze weg een ticket kopen, waarbij je de wachtrij overslaat.

toegangskaartje madrid

Bereikbaarheid

Het stadion is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Wil je precies weten hoe je bij het stadion komt? Vul dan je vertrekplaats in en je route wordt bepaald.

Tickets voor de match!

Kaarten voor een voetbalwedstrijd kunnen worden gekocht via de website van Real Madrid. Hiervoor dien je wel een creditcard te hebben. De prijzen verschillen per wedstrijd en kunnen oplopen tot wel €300, bijvoorbeeld tijdens ‘El Clasico’: de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Wanneer je al in Madrid bent, kun je er ook voor kiezen om een kaartje te kopen aan de kassa bij het stadion. Dit kan meestal een week voorafgaand aan de wedstrijd.

Locatie
Avenida de Concha Espina 1
28036 Madrid

Geschiedenis Real Madrid

In 1902 werd ‘Madrid Club de Fútbol’ officieel opgericht. Twee jaar eerder besloot Julián Palacios dat Madrid een voetbalclub moest hebben, nadat de sport de wereld begon te veroveren. De concrete plannen kwamen van Juan Padrós en hij werd ook de eerste president van de club. Al snel kreeg de club veel fans. Pas in 1920 ontving het de titel ¬¬¬‘Real’, wat koninklijk betekent. In de jaren daarna maakte de club veel reisjes naar het buitenland en hierdoor kreeg de club ook veel internationale fans. Vervolgens stond in de jaren veertig ontstond de rivaliteit tussen Madrid en Barcelona. De halve finale van de bekercompetitie in 1902 won Barcelona met 3-1. De return werd echter door Madrid gewonnen met 11-1. In de jaren daarna groeide en groeide de rivaliteit.

In 1943 werd Santiago Bernabeú de president van de club. Later zou het stadion naar hem vernoemd worden. De jaren vijftig waren erg succesvol. Een van de beste spelers was Alfredo di Stéfano, die later een clubicoon werd. In de jaren daarna bleef Real Madrid erg succesvol en won de club veel prijzen. Er werden spelers opgeleid en gekocht die erg belangrijk werden, zoals Raúl en Figo. Later kwamen de grote spelers Zidane, Ronaldo en Beckham.

Onder trainer José Mourinho werd de duurste transfer in de geschiedenis gedaan. Cristiano Ronaldo werd naar de club gehaald. In 2014 was Real Madrid de eerste club ter wereld die voor de tiende keer de Champions League won. Daarna hebben ze ook in 2016 en 2017 de Champions League gewonnen. Real Madrid heeft ook nationale prijzen op zijn naam staan. In 2017 zijn zij landskampioen geworden en in datzelfde jaar wonnen zij ook de Supercopa.

Tenue

De Madrilenen staan ook wel bekend als ‘Los Blancos’, wat refereert naar het witte tenue. Dit is het thuistenue. Het uit-tenue verandert elk seizoen. In het seizoen 2018 is het uit-tenue donkerblauw. Enkele spelers hebben een rugnummer waar zij aan te herkennen zijn. Zo speelt Karim Benzema met nummer 9 en is Sergio Ramos al seizoenenlang te herkennen aan het rugnummer 4.

Tips

  • Wil je ook graag meer te weten komen over Atletico Madrid? Lees hier dan meer.