Een leuke manier om Madrid van een andere kant (of eigenlijk hoogte) te bekijken is door een ritje te maken met de kabelbaan van Madrid. Deze kabelbaan gaat van Paseo Pintor Rosales (metro Argüelles) naar het grootste park van de stad, Casa de Campo. Lees alles over de teleférico in Madrid.

De rit

De Teleférico bestaat al sinds 1969 en is eigenlijk gebouwd als onderdeel van het Parque de Atracciones, een klein attractiepark in het Casa de Campo. Tijdens de 10 minuten durende rit (2,5 km) waarbij je niet hoger dan 40 meter boven de grond gaat, speelt er een bandje dat je precies vertelt wat er allemaal te zien is. Zo ga je over de Manzanares rivier heen, een stuk van het Casa de Campo park en heb je een prachtig uitzicht over de meest bekende bezienswaardigheden van Madrid, zoals het koninklijk paleis, de kathedraal en het bedrijventerrein ‘Cuatro Torres Business Area’ met de vier hoogste wolkenkrabbers van Madrid en Spanje.

Restaurant

De kabelbaan komt uit bij een complex met restaurant. Ook hier heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht over de stad. Combinatiekaartjes voor een ritje met de kabelbaan en een menu uit het restaurant bij aankomst, kun je bestellen via de website van de Teleférico. Je kunt onder andere kiezen uit een hotdog of hamburger, met frietjes en wat te drinken. Met een combinatiekaartje scheelt het zo’n 2 à 3 euro per menu.

Casa de Campo

Eenmaal bij het park aangekomen, is er genoeg te zien en doen. Het park dat wel vijf keer zo groot is als het Central Park van New York, telt ontelbare mooie plekjes en is perfect om een lange wandeling door te maken. Loop bijvoorbeeld naar de ‘Paseo de la Gastronomía’ voor een heerlijke lunch bij één van de zeven restaurants, gevestigd in mooie, aparte gebouwen. Verder vindt je in dit park ook de dierentuin met aquarium van Madrid.

Prijs
Voor een enkeltje betaal je € 4,50 en voor een retourtje € 6,00. Kinderen onder 4 jaar mogen gratis mee. Wanneer je van plan bent om na de rit een bezoekje te brengen aan het attractiepark of de dierentuin, dan zijn er bij het loket combinatiekaarten verkrijgbaar. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

Openingstijden
De teleférico in Madrid is het hele jaar geopend, maar kent verschillende openingstijden. Neem voor de actuele openingstijden een kijkje op de website.

Website

Tips

  • Wanneer je een retourtje met de kabelbaan onnodig vindt, maak dan een lange wandeling naar het meer van het Casa de Campo. Deze bevindt zich aan de rand van het park, met een metrohalte vlakbij. Je vindt hier ook leuke terrasjes om iets te gaan drinken en/of eten.
  • Geef je liever niet teveel geld uit? Neem dan wat te eten en drinken mee, het park biedt talloze ideale plekjes voor een heerlijke picnick!
  • Neem de kabelbaan terug naar Paseo Pinter Rosales wanneer de zon ondergaat, voor een nog spectaculairder uitzicht!
  • Wil je nog meer mooie plekken in Madrid ontdekken? Kijk voor een handig overzicht op snuif cultuur.