Madrid is de stad van koningen en vorsten, daar kan niemand omheen. Deze koningen en vorsten hebben binnen en buiten de stad kastelen en paleizen. Het kan zijn dat je zelf een paleisje hebt, maar de kans is niet groot dat jij ’s nachts onder de wol kruipt in een paleis met meer dan duizend kamers. Maar… goed nieuws: in Madrid kan je ook als reiziger vorstelijk overnachten! Ontdek de meest luxe hotels in Madrid.

Hotel Unico*****

  • Goed eten, stijlvolle inrichting, chique locatie
  • Overnachten kan vanaf €180 per nacht

Dit luxe hotel in Madrid verschuilt zich achter de muren van een gerestaureerd pand uit de 19e eeuw. Het ligt in de chique wijk Salamanca. Hotel Unico heeft een avantgardistische inrichting: veel bijzondere vormen, en glanzende materialen. Het restaurant Ramon Freixa is bekroond met twee Michelinsterren. Daar tafelen is dus zeker een must-do. Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Dit luxe boetiekhotel verschuilt zich achter de muren van een gerestaureerd pand uit de 19e eeuw. Het ligt in de chique wijk Salamanca. Hotel Unico heeft een avantgardistische inrichting: veel bijzondere vormen, en glanzende materialen. Het restaurant Ramon Freixa is bekroond met twee Michelinsterren. Daar tafelen is dus zeker een must-do. Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Locatie
Calle Claudio Coello, 67
28001 Madrid

unico

Ritz*****

• Exclusief, luxueus, badkamer met goud en marmer
• Overnachten kan vanaf € 270 per nacht

Een badkamer met goud en marmer, moeten we nog meer uitleggen?! Daarom kan dit luxe hotel in Madrid niet ontbreken in het overzicht van vorstelijk overnachten. Het Ritz hotel in Madrid is gevestigd in een historisch pand, en is ingericht in een klassieke stijl. Zware gordijnen, enorme vloerkleden en een indrukwekkende lobby. In het hotel kan je ook volledig ontspannen in het wellness-centre.Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Een badkamer met goud en marmer, moeten we nog meer uitleggen?! Het Ritz hotel in Madrid is gevestigd in een historisch pand, en is ingericht in een klassieke stijl. Zware gordijnen, enorme vloerkleden en een indrukwekkende lobby. In het hotel kan je ook volledig ontspannen in het wellness-centre.Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Locatie

Plaza de Lealtad, 5
28014 Madrid

ritz

Westin Palace*****

• Weelderig, elegant, centraal gelegen
• Overnachten kan vanaf € 275 per nacht

Als je de drempel overstapt, lijkt het net alsof je een stap terug in de geschiedenis zet. In de lobby herleeft het Madrid van weleer. Hoewel deze authentieke sfeer behouden is gebleven, zijn de kamers modern ingericht en ontbreekt het je tijdens je verblijf niet aan moderne faciliteiten. Een echte eye-catcher is de glas-in-loodkoepel. Onder de koepel, in de bar van het hotel, kan je genieten van live muziek en een drankje.
Misschien leuk om te weten is dat in dit hotel ook Grace Kelly, Ernest Hemingway en Madonna hebben overnacht! Zeker een aanrader voor als je wil gaan overnachten in één van de luxe hotels in Madrid!

Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Locatie

Plaza de las Cortes, 7
28014 Madrid

westin

Catalonia Las Cortes****

• Antieke meubels, historisch pand, klassieke inrichting
• Overnachten kan vanaf € 100 per nacht

Het hotel ligt in de wijk Las Letras, op nog geen 500 meter van het Prado. Dit hotel verrast je met authentieke plafondschilderingen, compleet ingerichte kamers en antieke meubels. Ook is er een buitenterras aanwezig. Hoewel middenin de stad, kan je je hier heerlijk terugtrekken uit het stadsgedruis. Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Locatie

Calle del Prado, 6
28014 Madrid

lascortes

Hotel Atlantico****

• Gelegen aan de voornaamste straat van Madrid, terras met uitzicht
• Overnachten kan vanaf € 155

Dit hotel heeft twee terrassen met fenomenaal uitzicht over de oude stad van Madrid. De Gran Via is de perfecte locatie voor dit hotel, voor minder doet men het niet. Het hotel dat zich bevindt in een prachtig historisch gebouw heeft 4 sterren. De kamers zijn klassiek ingericht en overal in het hotel hangen schilderijen. Kijk voor actuele prijzen en beschikbaarheid op de website.

Locatie

Gran Via, 38
28013 Madrid

Tips

  • Er zijn nog veel meer accommodaties te vinden naast deze luxe hotels in Madrid. Van ruimtelijke appartementen tot hippe hostels en meer. Kijk voor een overzicht van tips op accommodaties in Madrid.