In de magische stad Madrid zijn veel bezienswaardigheden, musea en attracties die zeker het bezoeken waard zijn! Helaas is het vaak erg druk bij deze bekende spots en moet je soms lang wachten… Wees slim en koop online je tickets via deze pagina, zo vermijd je de wachtrijen in Madrid. Geen lange wachtrijen meer voor jou, maar wel die leuke spots bezoeken!

Prado museum *Museo del Prado*

Één van de bekendste en grootste musea ter wereld… Het Prado museum in Madrid. Zeker een must als je in deze stad bent! Maar zo denken er helaas meerdere over. Dat kun je wel zien aan de lange wachtrijen voor het museum. Er zijn enorm veel Spaanse kunstwerken te zien waaronder werk van Goya en Ribera, maar ook werk van Rubens, Bosch, Roger van der Weyden en meer grote namen. Denk aan zo’n 7.600 schilderijen, 1.000 beeldhouwwerken en rond de 13.000 prenten en tekeningen. Verschillende van deze werken worden uitgeleend aan andere musea.

Hoe zonde is het om uren in de rij te staan voor dit museum, terwijl het veel sneller kan?! Bekijk hier de tickets!

¡Weetje!

Het meest bekende werk dat in het museum te vinden is (een waar kunstpareltje!), heet ‘Las Meninas’ en is gemaakt door Velázquez.

Real Madrid Stadion Tour

Wie kent het niet? De legendarische voetbalclub van Madrid is misschien wel een van de meest succesvolle voetbalclubs in Europa en heeft een fenomenaal stadion! Het Santiago Bernabeu Stadion heeft plaats voor meer dan 85.000 bezoekers en is zo’n 60 jaar geleden geopend.

Een leuk idee voor tijdens je bezoek aan Madrid is de Real Madrid Stadion Tour! Je ontdekt de verrassende en legendarische plekken van het stadion op je eigen tempo. Ook kun je op je eigen gemak doorlopen, want de rij die sla je over als je van te voren hier al een ticket koopt.

Kabelbaan Madrid *Teleférico*

Wist je dat Madrid een kabelbaan heeft die een prachtig uitzicht geeft over de stad?! Bekijk deze mooie stad van een andere kant en geniet van het fantastische uitzicht over de groene parken, opvallende monumenten en de stromende rivieren. Niet alleen jou lijkt dit een leuk ideetje, maar vele andere reizigers met jou! De wachtrijen bij de kabelbaan kunnen erg lang zijn en we raden dan ook aan om vooraf tickets te kopen, zodat je deze wachtrijen vermijdt. Hier kun je snel en gemakkelijk je tickets kopen. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar).

Hop on Hop off Bus Madrid

Wat is Madrid toch een grote stad… Het is dan ook bijna onmogelijk om tijdens je verblijf alles van de stad te ontdekken. Met de Hop on Hop off bus is het toch mogelijk om op een rustige manier toch veel van de mooie spots van de stad te zien en misschien zelfs even te bezoeken. Je kan namelijk bij verschillende hoogtepunten uitstappen, zoals het Prado Museum, het Stadion, Koninklijk Paleis en Plaza Mayor. Het is natuurlijk ideaal om niet te hoeven wachten voordat je de bus weer in mag stappen. Koop hier alvast van te voren een ticket voor de Hop on Hop off Bus Madrid.

Madrid Art Walk Pass

De Spaanse stad Madrid heeft drie wereldwijd bekende kunstgalerijen die op een steenworp afstand van elkaar liggen. De drie musea waar we het over hebben, zijn: Prado Museum, Museum Reina Sofia en Museum Thyssen – Bornemisza. Gezamenlijk wordt dit de Gouden Driehoek van Madrid genoemd. Er is namelijk zo veel moois te zien… elk museum heeft haar eigen pronkstukken. Voor de museumliefhebbers is dit ticket zeker een tip! Het is namelijk mogelijk om de musea op een dag te bezoeken, maar je kan het ook verspreiden over verschillende dagen. Vermijd de wachtrijen in Madrid en je hebt ook als voordeel dat je meer kan bezichtigen tijdens de citytrip in Madrid! Het kan namelijk erg druk zijn bij deze musea en het is slim om van te voren hier een ticket te kopen. (Let op! Tijdelijk niet beschikbaar.)

Tips

  • Wil je graag weten wat er allemaal te zien is in de stad Madrid maar ook in de omgeving van Madrid? Neem dan een kijkje op snuif cultuur.