Op het moment dat je naar Madrid gaat is het wel erg fijn om te weten of je je koffer vol dikke truien moet pakken of juist zo je zonnebril, sandaaltjes en zo luchtig mogelijke kleding. Om je voor je bezoek aan Madrid goed voor te bereiden, vind je op Magisch Madrid meer informatie over het weer in Madrid.

¡Qué calor!

In Madrid kent het weer twee uitersten. In de zomer (juni tot en met augustus) kan de temperatuur flink oplopen in de stad. De gemiddelde temperatuur tijdens deze maanden is 33 graden Celsius. Echter komt het erg vaak voor dat het zo’n 40 graden is en de gevoelstemperatuur nog hoger ligt! Omdat Madrid niet aan zee ligt, is er niet echt een koel briesje. ¡Qué calor, zo warm!

Aan de andere kant kan het in de wintermaanden erg koud zijn in Madrid. In december en januari is de gemiddelde temperatuur tussen de 3 en 10 graden en kan de wind erg fris aanvoelen. In deze maanden schijnt de zon maar gemiddeld vier uur per dag! In de overige maanden schijnt de zon meer! Een fijne periode om naar Madrid te gaan is het voorjaar. Niet al te warm, niet te koud en een lekker zonnetje! Het najaar in Madrid is ook een goede periode. Soms kan het wel nog erg warm zijn!

Zonnetje

Madrid is een stad met redelijk wat zonuren. Ook al schijnt in de wintermaanden de zon niet ontzettend veel. De andere maanden in de rest van het jaar maken dit meer dan goed. Zo schijnt de zon in de zomermaanden ruim 12 uur per dag. Ook maanden als april, mei, september en oktober zijn goede zonmaanden!

Wat voor weer wordt het tijdens jouw verblijf?

Om niet in ‘Sahara weer’ of in de vrieskou in Madrid aan te komen, is het misschien handig om van tevoren de weersvoorspellingen in de gaten te houden. Nu zijn er ontzettend veel verschillende websites die voorspellingen geven. Niet alle websites zijn allemaal even betrouwbaar! Onderstaande websites geven een goede indruk van het weer:

El Tiempo (in het Spaans)
Weeronline
Zoover

Tips

  • Houd er rekening mee dat wanneer je in de zomermaanden naar Madrid gaat, dat veel musea en andere attracties een aangepast zomerrooster hebben!
  • Het regent weinig in Madrid (gemiddeld maar 59 dagen per jaar)… Gebeurt het nou wel tijdens jouw trip? Misschien is een dagje museum dan een leuk idee!
  • Schijnt het zonnetje volop in Madrid en ben je toe aan een lekker briesje en verfrissend drankje? Wat is een betere plek om dan te vertoeven dan op een mooi dakterras in Madrid. Kijk hier voor een overzicht van de mooiste dakterrassen in Madrid.