Een elektrische step huren in Madrid? Dat kan! Je hebt de elektrische steps vast al eens voorbij zien komen. Met een grote snelheid racen ze langs je voorbij. De elektrische step is niet alleen een milieuvriendelijk vervoermiddel, maar is ook vooral ontzettend leuk! Laat de files en parkeerproblemen achter je en bereid je voor op jouw step avontuur! Op deze pagina vind je zowel meer informatie over het huren van een elektrische step als handige weetjes.

Elektrische step verhuurbedrijven

In Madrid heb je verschillende verhuurbedrijven. Wij zetten er even een paar voor je op een rijtje. 

Rent and Roll Madrid

Bij Rent and Roll Madrid kun je een elektrische step huren voor €10 voor een uur, €15 voor twee uur, €20 voor drie uur of €25 per dag. Bevalt het huren van de elektrische step zo goed? Dan kun je voor €20 nog een dag extra huren. Een helm, slot en verlichting zijn hierbij inbegrepen. Je hoeft je bij Rent and Roll geen zorgen te maken om voor een dichte deur te staan, want dit verhuurbedrijf is maar liefst 365 dagen per jaar geopend. De elektrische steps zijn van hoge kwaliteit en je kunt je er makkelijk zelfstandig mee verplaatsen van a naar b! Bij vragen over de verhuur kun je bij de Rent and Roll professionals terecht die je helpen om de juiste keuzes te maken.

Hoe boek je jouw elektrische step bij Rent and Roll

Vul allereerst de boekingsdetails in, zoals de datum, ophaaltijd, en gewenste duur van het huren samen met het aantal personen. Vervolgens kies je de elektrische step die je wilt huren. De steps hebben een bereik van 40 km. 

Voor het huren van de elektrische step bij Rent and Roll ben je minimaal 18 jaar oud en heb je een geldig identiteitsbewijs bij je. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor het gehuurde materiaal, dus is het belangrijk om de spullen niet onbeheerd achter te laten. Je kunt de betaling online of in de winkel voldoen. Klik hiervoor simpelweg op de optie die jouw voorkeur heeft. Zo is je boeking geregeld en ben je klaar om rollend Madrid te verkennen!

Rent and Roll heeft overigens ook een bezorgservice, waarbij je jouw step op de gewenste locatie en op het gewenste moment kunt laten afleveren. Ideaal als je van gemak houdt dus! 

Handig om te weten: naast elektrische steps verhuurt Rent and Roll Madrid ook stadsfietsen, elektrische fietsen, mountainbikes, vouwfietsen, trekking fietsen, rolschaatsen en longboards. 

Locatie
Calle Felipe IV 10
28014 Madrid
Website

Openingstijden 
Winter seizoen (25 oktober – 28 maart)
Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 19.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 20.00 uur

Zomer seizoen (29 maart – 24 oktober)
Maandag t/m zondag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 9.00 – 21.00 uur

Retir Magic

In het Retiro Park vind je Retir Magic, waar je voor €10,00 een uur gebruik kunt maken van je elektrische step. Om een step te reserveren kun je binnen openingstijden bellen naar
+34 660 229 712. Liever een reserveringsformulier invullen? Dat kan ook! Daarnaast hebben ze het aantal personen, je e-mailadres en telefoonnummer nodig en heb je onderaan het formulier nog de mogelijkheid om speciale wensen door te geven. 

Handig om te weten: naast elektrische steps verhuurt Retir Magic ook stadsfietsen, segways en karts.

Locatie
Retiro Park
Avenida de Menéndez Pelayo 9
28009 Madrid
Website

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 10.00 – 19.30 uur

Elektrische deel steps

Sinds mei 2023 is het programma voor het huren van elektrische deel steps gelanceerd door het stadsbestuur van Madrid. Dott, Lime en Tier Mobility zijn drie erkende verhuurbedrijven. Informatie over ieder van deze opties is hieronder voor je op een rijtje gezet.

Dott

Dott heeft de visie om het voor iedereen toegankelijk te maken om zich makkelijk te kunnen verplaatsen. Je hebt de mogelijkheid om voor €5,00 per maand een abonnement af te sluiten. Vervolgens betaal je dan €1,50 per rit. Liever geen abonnement maar gewoon losse ritjes doen? Ook dit kan voor €3,00 per rit. Vanaf ritjes langer dan 30 minuten geldt wel een tarief van €0,30 per minuut extra. Dott kiest bewust voor een standaardbedrag per rit in plaats van kosten per minuut. Zo hoef je je geen zorgen te maken over oplopende kosten, kom je zo snel mogelijk bij je bestemming aan en verplaats je je op een veilige manier door de stad. Het goede nieuws? Bij het registreren via de app krijg je jouw eerste Dott ritje gratis! 

De elektrische steps beschikken over voor-, achter- en knipperlichten, een telefoonhouder en hebben grote wielen, wat zorgt voor een goede stabiliteit. Omdat Dott veiligheid belangrijk vindt, is er een snelheidslimiet ingebouwd bij de elektrische steps. Daarnaast bieden ze gratis cursussen aan over veilig rijden!

Hoe huur je een elektrische step via Dott?

Allereerst download je de Dott app via je telefoon. Dit kan via de Apple Store of Google Play. Dan registreer je je bij dott en krijg je jouw eerste ritje gratis. Via de plattegrond in de app zie je de locaties van alle elektrische steps van Dott. Je ziet dus hoe ver weg de Dott vanaf jouw locatie geparkeerd staat en je kunt de batterijstatus alvast checken. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan! Om je zoektocht naar een step makkelijker te maken, kun je via de app jouw elektrische step geluid laten maken zodat je precies weet welke kant je op moet. (Let op: deze optie is alleen mogelijk van 10.00 tot 19.00 uur in verband met geluidsoverlast voor omwonenden). 

Heb je jouw scooter gevonden? Dan scan je gemakkelijk de QR code van de step en ontgrendel je hem om te beginnen. Check van tevoren goed of alles naar behoren werkt en meld eventuele gebreken via de app. Gebruik je rechterduim om gas te geven met de gashendel. Kijk op de kaart waar je jouw elektrische step mag parkeren en stop je ritje door op ‘end ride’ te klikken via je telefoon.

Verzekering en extra info

Je bent via Dott verzekerd zodat je zorgeloos de weg op kunt. Het is daarnaast belangrijk dat je een helm draagt en de map in de gaten houdt met waar je wel en niet mag rijden. Na elke 10 ritjes wordt de step gecontroleerd zodat er zeker weten niks aan markeert. Over de veiligheid hoef je je dus  geen zorgen te maken, want de nieuwste veiligheidsvoorzieningen, zoals extra heldere verlichting, verwisselbare accu’s die tot wel 50 kilometer meegaan en de extra grote wielen voor een goede grip zorgen ervoor dat jouw rit vlekkeloos verloopt! 

Je kunt tijdens je ritje een pauze inlassen van maximaal 60 minuten. Houd er wel rekening mee dat je tijdens je pauze nog steeds betaalt, omdat de step voor jou gereserveerd blijft. 

Parkeer je elektrische step op een van de meer dan 2000 parkeerplaatsen die in de stad te vinden zijn en maak ter bevestiging voor het goed parkeren van je step een foto die door Dott wordt gecontroleerd.

Over Dott

Dott heeft maar liefst 3 miljoen euro geïnvesteerd in Madrid, waardoor gespecialiseerde monteurs, grondteams, een operationeel centrum en de nieuwste soorten e-scooters geleverd konden worden. Het bedrijf heeft zichzelf hierdoor goed geïntegreerd in de stad en de Madrid 360 app, waarbij er ook een samenwerking is met het lokale openbaar vervoer. 

Daarnaast geeft Dott veel om het milieu en is bezig met recycling, het verminderen van de ecologische voetafdruk en duurzame, hernieuwbare energie en elektriciteit. Ze willen het beste doen voor mensen, steden en de planeet door iedereen van schone en duurzame ritten te voorzien en zijn daarom voorstanders van een autovrije stad. Een van de dingen waar het bedrijf bijvoorbeeld naar streeft, is om de voertuigen langer dan 5 jaar te kunnen gebruiken. 

Handig om te weten: bij Dott kun je naast het huren van een elektrische step ook terecht voor het huren van een elektrische fiets! 

Lime

Lime is het grootste bedrijf ter wereld voor gedeelde elektrische voertuigen en wil dat transport gedeeld, betaalbaar en CO2-vrij is. Zo kunnen Lime-gebruikers ervoor kiezen om mee te helpen aan een groenere wereld door het planten van een boom bij elke rit te financieren. Het Lime team bestaat uit lokaal personeel waardoor er veel kennis van de stad wordt toegevoegd aan de service.

Door voor een Lime rit te kiezen, help je mee met het voorkomen van 25.000 ton CO2-uitstoot door je autorit te vervangen voor een rit met de elektrische step. Veiligheid, duurzaamheid, gemeenschap en innovatie zijn woorden waar het bedrijf grote waarde aan hecht.

Verzekering

Lime heeft een samenwerking met Allianz, waardoor je verzekerd bent tijdens het gebruik van een Lime voertuig. Je hebt de mogelijkheid om een lidmaatschap van Lime Prime aan te schaffen voor extra voordelen zoals rijminuten, kortingen of reserveringen, die je op elk moment weer kunt stoppen. Twijfel je of dit wat voor je is? Dan kun je eerst gebruikmaken van een proefperiode! 

Als je de Lime app hebt gedownload, kun je gebruikmaken van Lime Cash. Hier zet je geld op om je ritjes mee te betalen via de app, lekker makkelijk dus! Met een Ride Pass kan je bepaalde voordelen kopen zoals ontgrendelen, ritten, kortingen en/of gratis rij minuten. Wanneer deze opties zijn gebruikt, zijn de normale tarieven weer van toepassing.

Hoe huur je een elektrische step via Lime?

Download de Lime app en ontdek hier hoe je jouw eerste ritje per elektrische step kunt beginnen! Kies bijvoorbeeld voor een Gen4 elektrische step, het meest duurzame model wat tot nu toe beschikbaar is. Met dit model ben je zeker van een comfortabele rit door een brede plank waar je je voeten op kwijt kunt en een lager zwaartepunt waardoor je volledige controle hebt over jouw step. 

Ook de Gen3 elektrische step is een mogelijkheid, waarbij verbeterde wielen zorgen voor een goede stabiliteit op de weg en een veersysteem geïnspireerd op mountainbikes en multimodaal remmen de meest veilige en comfortabele rit garanderen! Dit is het echter nog niet; de goede batterij en het frame van aluminium zorgen ervoor dat de step milieuvriendelijker wordt door de levensduur te vergroten ten opzichte van voorgaande deel scooters. Ook het 2,8 inch kleurendisplay op het dashboard mag niet ontbreken in deze positieve opsomming van dit model. Zo krijg je hier bijvoorbeeld een melding wanneer je een parkeerzone binnenrijdt waar je niet heen mag, wanneer je op de stoep rijdt of wanneer je step verkeerd geparkeerd staat, wat ervoor zorgt dat dit ook meehelpt aan de veiligheid voor de hele gemeenschap. 

Handig om te weten: bij Lime kun je ook terecht voor het huren van een stadsfiets.

Tier Mobility 

Tier Mobility wil zorgen voor makkelijke, toegankelijke en betaalbare vervoermiddelen voor iedereen en werd in januari 2020 als een van de eerste elektrische step verhuurbedrijven helemaal klimaatneutraal. 

Hoe huur je een elektrische step via Tier Mobility?

Jouw rit beginnen met tier is makkelijk door de Tier app te downloaden. Je vindt een elektrische step via de map, scant de QR code ervan en begint je rit. Je eindigt je rit door de step te parkeren in een daarvoor aangegeven locaties in de app. De kosten voor het huren van je elektrische step zitten op €1,00 voor het ontgrendelen en daarna op €0,15 per minuut.

Ben je voor langere tijd in Madrid? Dan is het ook mogelijk om je elektrische step voor een langere tijd te huren! Vul hiervoor het aanmeldformulier in op de website

Waarom een elektrische step huren

Het huren van een elektrische step biedt een aantal voordelen die zowel praktisch als plezierig zijn. 

 • Milieuvriendelijk: allereerst is een elektrische step een milieubewuste keuze. Ze stoten geen schadelijke gassen uit en dragen bij aan een schonere en duurzamere omgeving.
 • Flexibiliteit: geen gedoe meer met parkeerplaatsen of files. Met een gehuurde elektrische step kun je soepel door het verkeer manoeuvreren en gemakkelijk jouw bestemming bereiken.
 • Kostenbesparing: het huren van een elektrische step kan voordeliger zijn dan andere vervoermiddelen. Het is vaak een betaalbare optie, vooral voor korte afstanden.
 • Ontdekking: ontdek de stad op een nieuwe manier! Elektrische steps geven je de mogelijkheid om verborgen pareltjes en plekken te verkennen, die je anders misschien zou missen.
 • Gezondheid en plezier: geniet van de frisse lucht terwijl je geniet van het gemak van elektrische aandrijving.

Technologisch gemak: veel elektrische steps zijn uitgerust met moderne functies zoals jouw smartphone kunnen verbinden met de step, GPS en app bediening.

Belangrijk om te weten

Het huren van een elektrische step in Madrid kan een handige manier zijn om de stad te verkennen. Onderstaand vind je een paar dingen die handig zijn om te weten:

 • Leeftijdsvereisten: controleer de minimale leeftijd om een elektrische step te huren. Bij veel bedrijven is het huren van een e-step mogelijk vanaf 18 jaar.
 • Personen: er mag slechts één persoon op een step.  
 • Alcohol en drugsgebruik: het gebruik van alcohol of drugs is niet toegestaan.
 • Registratie en Identificatie: mogelijk moet je je registreren bij het verhuurbedrijf en een identificatiebewijs uploaden. Je hebt voor het huren van elektrische steps bij de meeste verhuurbedrijven geen rijbewijs nodig om een step te mogen gebruiken.
 • Verkeersregels: zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels met betrekking tot elektrische steps. In sommige gebieden zijn er specifieke regels voor het gebruik van e-steps op de weg of op de stoep. Zo mag je bijvoorbeeld niet met je step op de stoep rijden en mag je niet op wegen waar sneller wordt gereden dan 30 km/uur. Op de weg rijden mag alleen wanneer er geen fietspad aanwezig is en je mag niet met koptelefoon of oordopjes de weg op. 
 • Helmgebruik: bij veel bedrijven, zoals bij Dott, Lime en Tier Mobility, is het niet verplicht om een helm te dragen, maar wordt dit voor de eigen veiligheid wel sterk aangeraden! (Bij Dott ben je dan ook alleen verzekerd tegen hoofdverwondingen wanneer je een helm droeg tijdens je rit).
 • Verzekeringsdekking: check de verzekeringsrichtlijnen van tevoren goed, dit kan verschillen per bedrijf! 
 • Gebruiksbereik: check de elektrische steps op batterij voordat je je rit begint om te voorkomen dat je halverwege je reis ergens stil komt te staan.
 • Parkeerregels: controleer goed waar je jouw elektrische step mag parkeren. Dit kan verschillen per verhuurbedrijf. Bij bovengenoemde opties van Dott, Lime en Tier Mobility kun je via de app de plattegrond bekijken met het gebied waar je step geparkeerd kan worden.
 • Controleer de staat van de step: voordat je vertrekt, is het handig om te kijken hoe je step eraan toe is. Zorg ervoor dat de remmen goed werken en er geen zichtbare schade is, zodat jij hier niet op kan worden afgerekend na je rit. Check ook gelijk het batterijpercentage zodat je niet halverwege je rit stil komt te staan. 

Zorg ervoor dat je de specifieke regels en richtlijnen van het desbetreffende verhuurbedrijf opvolgt en geniet van je rit, per elektrische step door Madrid!

Tips!

Toch liever de stad op een andere manier verkennen? Neem een kijkje bij de volgende mogelijkheden om in Madrid op pad te gaan: