Koffie is een onmisbaar drankje in de Spaanse cultuur. In bijna elke bar, restaurant of café is het mogelijk om een café con leche (koffie met melk), café solo (espresso) of cortado (espresso met schuimende melk) te bestellen. In de Spaanse hoofdstad zijn echter enkele speciaalzaken die je zeker niet mag missen als je op zoek bent naar écht goede, kwaliteit koffie. Lees hier onze favorieten voor de beste koffie in Madrid! 

Misión Café 

Misión Café is een koffie speciaalzaak van Hola Coffee. Ze bieden seizoensgebonden gerechten, brunch en huisgemaakte zoetigheden aan die dagelijks vers worden gemaakt in hun eigen bakkerij naast het café. Naast de traditionele koffies zijn er ook limited editions. Zo kun je bijvoorbeeld in de herfst genieten van een pumpkin spice latte. 

Locatie
Malasaña
Calle de los Reyes 5
28015 Madrid
Website                

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 20.00 uur

Ambu Coffee

Bij Ambu weten ze dat het niet alleen om een kopje koffie gaat, maar om veel meer dan dat, zo richten ze zich op unieke en verschillende koffiesoorten. De barista’s weten je precies de herkomst van elke koffiesoort te vertellen. Verder bieden ze een gevarieerd menu van zoete en hartige gerechten aan. 

Tip: Ambu heeft ook een koffieschool waar workshops worden aangeboden. Leer hoe je een perfecte koffie bereidt en ontwikkel je professionele vaardigheden als barista!

Locatie
Salamanca
Calle de Núñez de Balboa 28
28001 Madrid

Malasaña
Calle del Pez 36
28004 Madrid

Las Letras
C. de las Huertas 17
28012 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 – 20.00 uur 

Federal Café 

Federal Café is de perfecte plek voor zowel ontbijt, lunch, snack, dineren of borrelen. De keuken is namelijk de hele dag open. Door de designvolle inrichting waan je je in Scandinavische sferen. Het café heeft grote ramen die voor veel natuurlijk licht zorgen, dit maakt het een fijne plek om op je laptop een paar uurtjes te werken. Het menu bestaat buiten de goede koffie vooral uit biologische en vegetarische gerechten evenals zelfgemaakte zoetigheden en gebak. 

Aanrader: de ijskoffie met vanille!

Locatie
Universidad
Plaza de las Comendadoras 9
28015 Madrid

La Latina
Plaza del Conde de Barajas 3
28005 Madrid
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 23.00 uur
Zondag: 09.00 – 17.00 uur 

Acid Café 

Buiten de ongelofelijk lekkere koffie heeft Acid Café een eigen bakkerij. Alles wordt met de hand gemaakt met uitsluitend ecologische producten. Kies jij voor een klassieke croissant of pain au chocolat? De cinnamon roll? Of toch voor een van de vele koekjes? Kiezen is bijna onmogelijk. Buiten het café en de bakkerij heeft Acid ook een klein winkeltje waar ze onder andere merchandise, koffie accessoires en boeken verkopen. Als je op zoek bent naar een lekkere kop koffie in Madrid is dit zeker een aanrader!

Locatie
Las Letras
Calle de la Verónica 9
28014 Madrid
Website 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 – 20.00 uur 

Nomade Cafe

In dit charmante café met een gezellige en altijd levendige sfeer kun je terecht voor een speciale koffie en gezonde opties. Zoek een hoekje uit en bestel je ontbijt, een middagsnack of heerlijke lunch. In het weekend kun je genieten van een uitgebreide en betaalbare brunch. Wees wel op tijd want reserveren is hier helaas niet mogelijk bij dit café met heerlijke koffie in Madrid!

Locatie
Lavapiés
Calle de los Tres Peces 22
28012 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 18.00 uur

Bucólico Café 

Last but not least: dit geweldige, fotogenieke café. Naast alle Spaanse koffie klassiekers biedt Bucólico ook meer bijzondere koffies aan. Je kunt hier terecht voor onder andere een dirty chai latte, golden latte, matcha latte of rose latte (ook iced). Verder hebben ze een uitgebreide kaart met toasts, sandwiches, bowls en gebakjes. Ook dit is een fijne plek in Madrid om op je laptop te werken terwijl je geniet van je goede kop koffie. 

Locatie
Las Letras
Calle de Barbieri 4
28004 Madrid
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag 08.30 – 19.00 uur

Tips

  • Bij verschillende ontbijtspots hebben ze ook overheerlijke koffie. Kijk hier voor een overzicht van de leukste ontbijtadresjes in Madrid.