Madrid is een fantastische stad om te winkelen. Met de grote namen als Zara, Pull and Bear, Bershka, H&M, El Corte Inglés en nog veel meer, moet een middagje winkelen zeker wel lukken. Naast de grote winkelketens kent Madrid ook verschillende leuke bijzondere boetiekjes, waar je net dat kledingstuk kan vinden waar niet iedereen in loopt. Voor de vintage liefhebber is Madrid een waar walhalla. Met de wijk Malasaña als de hipsterwijk van Madrid moet je zeker kunnen slagen voor een mooie vintage outfit. Op deze pagina vind je meer informatie over shoppen in Madrid.

Boetiekjes

Wanneer je in een nieuwe stad bent, is het leuk om ook nieuwe winkeltjes te ontdekken en niet alleen bij de winkels te shoppen waar je in Nederland bij wijze van spreken ook terecht kan. Madrid kent vele leuke, bijzondere boetiekjes waar je een mooie outfit kan kopen, leuke accessoires, nieuwe schoenen of inspiratie op kan doen voor je interieur in huis! Bijzondere winkels als The Hove, een prachtig pand waar meer dan 80 verschillende merken te koop zijn, van boeken tot kleding, of Frederica&co, waar je prachtige vintage meubels en accessoires kan vinden uit de negentiende en twintigste eeuw, zijn voorbeelden van boetiekjes in Madrid. Naast de mooie artikelen kan je bijvoorbeeld bij Frederica&co ook nog een leuke kookworkshop volgen. Bijzondere combinaties en prachtige panden zorgen ervoor dat de boetiekjes echt leuk zijn om te bezoeken. Laat je verrassen! Meer informatie over de leuke en bijzondere boetiekjes in de stad, vind je op de pagina boetiekjes.

Marktjes

Op vintage en tweedehandse marktjes kan je vaak ontzettend leuke items vinden. Stoere biker laarsjes, een prachtige flaphoed, maar ook gadgets zoals polaroid camera’s kan je scoren op zulke marktjes. In Madrid zijn er genoeg leuke marktjes en “rastros” te vinden. Wanneer je een grote koffer mee hebt, kan je ook nog shoppen voor coole interieurstukken! Kijk op de pagina Marktjes waar en wanneer deze plaatsvinden.

Vintage

Als vintageliefhebber kan je je hart ophalen in Madrid. Het is een waar walhalla! De wijk Malasaña, de hipsterwijk van Madrid, heeft de wereld aan vintagewinkeltjes. Ben je op zoek naar een paar exclusieve sneakers, jaren ’50 zonnebril of een vintage jurk of leren tas, dan zal je hier zeker slagen. De straat Calle Velarde heeft aan weerszijden van de straat vintagewinkeltjes en verder vind je overal in de wijk ook nog vintagewinkeltjes. Naast deze leuke winkeltjes vind je er ook een vintage café, Loliña, waar je na een middagje shoppen in Madrid goed terecht kan voor een heerlijke cocktail, biertje, wijntje of iets anders! Ben je in Madrid en wil je een mooie vintage outfit scoren, dan is een bezoekje aan de wijk Malasaña met haar geweldige vintage winkeltjes zeker een goed idee! Meer informatie over de winkels, de wijk en waar je ze kan vinden, vind je op de pagina vintage Madrid.

Wekelijkse markten

Vaak heeft elke wijk van een Spaanse stad een eigen marktje. Op zulke marktjes vind je vaak groente, fruit, andere levensmiddelen, maar ook gadgets en kleding. Ook in Madrid zijn er wekelijks veel marktjes verspreid door de stad. Op de pagina Wekelijkse markten vind je wanneer en waar er marktjes plaatsvinden.

Winkelcentra

Zin in een dagje shoppen in Madrid? Madrid is dé plek! Er zijn verschillende overdekte winkelcentra in de stad die je kunt gaan bezoeken. Fijn als je wilt shoppen op een regenachtige dag of als het wat kouder is, maar ook heerlijk verfrissend tijdens een warme zomerdag. Kijk op de pagina Winkelcentra voor meer informatie over winkelcentra in Madrid.

Tips

  • Shop till you drop….maar dan heb je vast zin in een lekker drankje en hapje? Kijk voor wat leuke restaurant en bar tips in Madrid op deze pagina.