Voor de mensen met een intolerantie voor gluten, hebben we een lijstje gemaakt met alle glutenvrije restaurants in Madrid. Dit lijstje laat ook zien hoe leuk het is om op zoek te gaan naar dit soort hotspots. Juist omdat er geen gluten in het eten zit, wordt het eerder zelf en vers gemaakt. Eet smakelijk!

Heb je geen glutenintolerantie en zoek je net zulke leuke restaurants als de glutenvrije restaurants in Madrid van dit artikel? Kijk dan eens naar onze Top 10 in restaurants!

La Concha Taberna

Als je in Madrid bent, wil je natuurlijk, ondanks een ‘intolerancia al gluten’, wel iets mee krijgen van de heerlijke Spaanse tapas. La Concha Taberna is een van de glutenvrije restaurants in Madrid! Ze hebben er een speciale menukaart met glutenvrije tapas.  En er staat zoveel op, dat je maar moeilijk een keuze kunt maken. Tip: probeer er ook eens de huisgemaakte vermut, of een lekker glaasje cava. Het restaurant is zeer populair onder de locals en typisch Spaans, dus daarom zeker een goede keus uit één van de glutenvrije restaurants in Madrid.

Binnen in het restaurant komt de zee-blauwe kleur je overal tegemoet. De muren zijn omgetoverd in collages, met de letters van krantenpapier, foto’s en plaatjes in alle kleuren. Ook is er veel aangekleed met groene planten. De vloer die er in ligt is typisch Spaans en dat maakt er een vrolijke boel van. Op de begane grond staat een bar, maar in de kelder is de meeste ruimte en daar staan veel tafels waar je leuk kunt zitten. En als je dat niet wilt, is er voor het restaurant nog een terras, of een leuke overdekte zitplek in een soort tuin. Handig om te weten is dat je op vrijdag, zaterdag en zondag niet kunt reserveren.

Locatie
Calle de la Cava Baja 7
28005 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.30 – 01.00 uur

La Tape

La Tape is een restaurant waar je tapas kunt eten, maar dat vooral bekend staat om hun eigen bier. Leuk om te weten is dat je ook zonder gluten eens een lekker biertje kunt drinken met wat tapas erbij. Tijdens lunch of diner, beide kan. En als je liever thuis eet, hebben ze ook een nieuw systeem opgezet dat ‘tape away’ wordt genoemd a la ‘take away’. Zowel het eten als de bieren kun je dus meenemen naar huis.

De manier waarop La Tape het eten serveert is ook heel leuk. De ene keer vindt je je eten op een stuk papier, de andere keer op een houten plankje en dan weer op een bord in de vorm van een groen blad. Ook de plekjes waar je kunt eten zijn heel verschillend. Je kunt lekker hangend aan de bar je biertje drinken, buiten een kop koffie drinken of boven bijvoorbeeld uitgebreid eten.

Locatie
Calle de San Bernardo 88
28015 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 00.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 01.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 01.00 uur
Zondag: 10.00 – 00.00 uur

Emma y Julia

Als je ook eens lekker Italiaans wilt eten, is Emma y Julia een goed restaurant. Ze hebben een aparte ‘carta sin gluten’, waar veel gerechten op staan. Van salades tot pasta, pizza of lekkere taart. En ook hier hebben ze glutenvrij bier. Dus als je naar dit knusse restaurant gaat, weet je in ieder geval dat je hier niks te kort komt! Emma y Julia heeft in samenwerking met Naomi Sweet World heerlijke taarten, desserts en snoepjes. Je kunt ook een bestelling plaatsen om een mooie glutenvrije taart te laten maken en mee naar huis te nemen!

Het restaurant ziet binnen ook erg gezellig uit. Alle tafeltjes zijn bedekt met een rood wit geruite kleed, en het is gewoon een klassiek, ouderwets gezellig restaurant. Que aproveche!

Locatie
Calle de la Cava Baja 19
28005 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag: 20.30 – 23.00 uur
Woensdag en donderdag: 13.30 – 16.00 en 20.30 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.30 – 16.30 uur en 20.30 – 23.30 uur
Zondag: 13.30 – 16.30 uur en 20.30 – 23.00 uur

Celicioso

Naast glutenvrije restaurants in Madrid, vind je er ook glutenvrije bakkerijen. Celicioso is een heel populaire glutenvrije bakkerij in Madrid. Ze hebben echt alles wat je je maar kan bedenken voor ontbijt, lunch en tussendoor. Het doel van Celicioso is dan ook vooral het uitbreiden van de mogelijkheden in het eten zonder gluten. Ze hebben tosti’s, cake, taarten en brood. En alles is helemaal zelfgemaakt, wat het extra gezond en extra lekker maakt. Ze kunnen ook bezorgen binnen Madrid en als er iemand jarig is, bestel je er een van hun prachtige taarten. En als je een andere intolerantie hebt, geef dit aan, want ook dan kunnen ze je verder helpen!

De inrichting is er ook prachtig, dus naast alleen het eten, is het er echt een plaatje en zeker de moeite waard om eens aan te schuiven. De bakkerij is heel ruim en er is genoeg plek om er heerlijk te eten. Je wordt lekker gemaakt door de grote vitrine met gebak, macarons en cupcakes. Als je deze lekkernijen eenmaal in Nederland toch graag nog een keer wilt eten, kun je ook hun eigen receptenboek kopen. Dan kun je toch nog even nagenieten en heb je meteen een leuk souvenir! Ze hebben vier verschillende locaties in Madrid.

Locatie
Calle de Hortaleza 3
28004 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 21.30 uur

Locatie
Calle del Barquillo 19
28004 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 22.00 uur

Locatie
Plaza del Callao 2, negende verdieping
28013 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 22.00 uur

Locatie
Calle de O’Donnell 4
28009 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 22.00 uur

Website

El Arrozal

Het leuke aan dit restaurant is dat je alles wat op de menukaart staat ook glutenvrij kunt bestellen. Je hoeft dus niet naar een aparte kaart te vragen. El Arrozal is een Mediterraan restaurant waar je kunt genieten van paella, salades, vis, vlees of een proefmenu met drie gangen. Als je met een grotere groep naar Madrid komt, zou je ook een dinershow kunnen reserveren met een flamencoshow, een Spaans lied, jongleurs en meer.

Het restaurant is ingericht met veel antiek, wat echt leuk is om te zien. Van strijkijzers tot type- en naaimachines. Ook de mooie blauwe muren hangen vol met schilderijen, bordjes en pannen. Het is net een soort museum. Je kunt dus gezellig binnen zitten in een van de drie kamers, maar ze hebben ook een groot terras en twee barren waar je een drankje kunt doen.

Adres
Calle de Segovia 13
28005 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 20.30 – 00.00 uur
Woensdag t/m zondag: 13.00 – 17.00 uur en 20.30 – 00.00 uur

0% gluten

De naam maakt al duidelijk dat dit 100% glutenvrij is. Het is een bakker waar je ook kunt komen ontbijten of lunchen. Ze verkopen verse broden, koek, cake, toast en nog veel meer. Maar ook lekkere koffie, thee en sapjes. Wat erg leuk is, is dat ze iedere dag een soort snackmenu hebben om nieuwe dingen uit te proberen. Op woensdag heb je bijvoorbeeld een kop thee met een brownie voor €2,50 of in het weekend een tostada met een biertje voor €3,50. Deze bakker heeft als doel ook zo gezond mogelijk te zijn, dus je kunt er ook heel goed verantwoord eten.

Adres
Calle de Vallehermoso 33
28015 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m

As de Bastos

As de Bastos is een super leuk 100% glutenvrij restaurant. Het is erg populair en zit altijd goed vol. Je kunt er lekker Mediterraan eten, maar je kunt er ook terecht voor sushi of vlees- en visgerechten. Je hebt er ook dagmenu’s met lekkere seizoensproducten voor maar €12,50! Het ook leuk om er te zitten. Het restaurant is heel ruim, met hele leuke decoratie. Je ziet verschillende patronen op de muren en vloeren, veel planten, en ook veel kleur. Ook hebben ze een terras. Het is wel goed om eerst even te reserveren als je hier heen wilt. Dit is een van onze favorieten qua glutenvrije restaurants in Madrid!

Adres
Calle de Castilla 62
28039 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zaterdag: 12.00 – 17.00 uur en 20.00 – 00.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur

Let op!

Pas op bij restaurants die niet 100% glutenvrij zijn. Deze hebben vaak geen gescheiden keukens, waardoor er sporen van gluten in jouw eten kan zitten. Als je twijfelt, bel het restaurant zodat je geen risico’s hoeft te nemen.

Tips

  • Ben je op zoek naar meer leuke tips om uit te gaan in Madrid? Neem dan een kijkje op de pagina Ga uit.