Biologische restaurants

Biologisch eten is helemaal hip en happening, ook in Madrid. Steeds meer zie je dat tentjes biologisch eten op de kaart hebben staan. Waar je deze biologische restaurants vindt in Madrid, kan je op deze pagina vinden!

Viva la vida

Viva la Vida is een vrolijk en kleurrijk winkeltje met restaurant, in de wijk La Latina. Het is gelegen aan een schattig pleintje waar het met lekker weer elke dag gezellig druk is. Viva la Vida is een winkeltje waar je biologische producten kan kopen, en achterin zit een barretje waar je kan genieten van vegetarische en natuurlijk biologische warme en koude gerechten in buffetvorm. Vind je dit allemaal nog niet healthy genoeg? Ze hebben er ook gezonde cocktails! Dat maakt je diner helemaal compleet natuurlijk.

Openingstijden
Maandag 10.30 – 0.00
Woensdag – donderdag 10.30 – 0.00
Vrijdag – zondag 10.30 – 2.00

Locatie
Costanilla de San Andres
Website

Olivia te cuida

Bij Olivia te cuida kan je terecht voor een lekker ontbijtje met biologische marmelade, een heerlijke brunch of genieten van een lekkere lunch. Het restaurantje bevindt zich in de hippe wijk Chueca. Het interieur geeft een beetje een huiskamer gevoel, met veel hout, het straalt echt warmte uit. Je kan er heerlijke salades, huisgemaakte marmelade, quinoa en andere biologische gerechten eten!

Openingstijden
Maandag t/m zondag 9.00-18.00

Locatie
Santa Teresa 8
Website

Argùla

Arùgula is ook een biologisch restaurantje. Alle producten die ze gebruiken zijn kwalitatief goed en zijn vers. Je kan er terecht voor het ontbijt, brunch, lunch, delicatessen en voor heerlijke taartjes. Voorbeelden van gerechtjes die op de kaart staan zijn salades met groentes van over de hele wereld, exotische vruchtensappen en zelfgemaakte taarten. Ook het interieur heeft een biologische uitstraling, de tafels zijn gemaakt van palets, super leuk!

Openingstijden
Maandag – vrijdag 8.30-20.00

Locatie
Calle Velazques
Website

Blanca 6

Iets buiten de stad, in de wijk Chamberi, bevindt zich Blanca 6. Ze hebben hier veelal biologisch eten. Het interieur is landelijk door het gebruik van veel hout en natuurlijke producten. Een echte aanrader als je bij Blanca 6 gaat eten is de hamburger met curry mayonaise en gekarameliseerde uien, de specialiteit van het huis. Leuk om te weten is dat de kaart seizoensgebonden is, dus de menu’s veranderen met de seizoenen. Zo kan je bijvoorbeeld een crème van bieten met mozzarella krijgen, taboulé of wokgroentes, afhankelijk van het seizoen dus!

Openingstijden
Maandag: 12.00- 23.30
Dinsdag – zaterdag 12.00- 1.00

Locatie
Blanca de Navarra 6
Website

Le pain quotidien

La pain quotidien is een leuke plek om biologisch te ontbijten, aan de Gran Via. Het is een warme bakker waar je heerlijke ontbijtjes kan krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld een broodmandje vol verschillende soorten broodjes bestellen, met biologisch beleg zoals chocoladepasta, rabarber en verschillende soorten fruit jam. Maar je kan ook je eigen ontbijtje samenstellen of gaan voor een los broodje. Belangrijkste is dat alles biologisch is!

Openingstijden
Maandag – donderdag – 8.00-22.00
Vrijdag – 8.00 – 24.00
Zaterdag- 9.00 – 24.00
Zondag- 9.00 – 22.00

Locatie
Calle Gran Via 46
Website

La Biotika

La Bio Tika serveert vegetarisch en micro biologisch eten. Ook als veganist kan je hier goed terecht want ze maken in hun gerechten geen gebruik van dierlijke ingrediënten. Leuk aan dit restaurantje is dat je er ook producten kan kopen die zij gebruiken voor hun gerechten! Zo kan je thuis ook lekker biologisch kokkerellen.

Openingstijden
Hele week geopend van 10.00 – 0.00

Locatie
Calle del Amor de dios 3
Website

Comments are closed.