Taartjes ijs en churros in Madrid…ben je net als de Spanjaarden dol op zoetigheden? Dan ben je op de juiste pagina beland. Magisch Madrid heeft veel verschillende aanraders voor zoete spots in Madrid. Lijkt een onderwerp, bijvoorbeeld de ijssalons, je leuk? Klik dan door voor al onze aanraders!

Churrerías

Misschien ken je ze nog niet, misschien wel: de churros. Het deegachtige gefrituurde hapje dat je lekker in de warme chocoladesaus doopt of waar je een lading kristalsuiker overeen gooit. Het is één van de favoriete zoete snacks van de Madrilenen en de Spanjaarden. Er zijn zelfs hele zaakjes waar je voor churros terecht kan. Deze heten ‘churrerías’. Op de pagina Churrerías lees je waar de spots kan vinden met de lekkerste churros.

IJssalons

In Madrid kan het warm worden, heel warm… Dan ben je misschien wel aan wat verkoeling toe. Er is geen strand bij Madrid, maar… wel ontzettend veel lekkere ijssalons! Waar je de lekkerste en de meest bijzondere ijsjes van Madrid kan vinden, lees je op de pagina IJssalons.

Koffietentjes

De dag beginnen met een ‘bakkie’. Misschien na het avondeten een lekkere koffietje met wat zoets erbij. Ook op vakantie kan dat! En al helemaal in Madrid, want er zijn erg veel leuke en bijzondere koffietentjes. Na een wandeling in het Retiro Park bij (h)arina of door de wijk Malasaña. Waar je deze koffietentjes precies vindt, kan je vinden op de pagina Koffietentjes.

Taartjes & Chocola

Chocola… Wie houdt er niet van? In Spanje kan het niet zoet genoeg! Taartjes ijs en churros in Madrid..overheerlijke zoete lekkernijen zijn er volop te vinden in deze mooie stad! Ga langs bij “Oh my Cup”. Enjoy!

Klein woordenboekje

Aardbeien – Fresas
Cake – Bizcocho/Pastel
Chocola – Chocolate
Glutenvrij – Sin gluten
Hazelnoot – Avellana
IJs – Helado
Koekjes – Galletas
Kopje Koffie (zwart) – Café Americano
Koffie verkeerd – Café con leche
Cappuccino – Capuchino
Espresso – Café solo of expreso
Melk – Leche
Noten – Nueces
Om mee te nemen – Para llevar
Pistache – Pistacho
Suiker – Azucar
Taart – Tarta
Vanille – Vainilla
Zoetigheden – Dulces

Tips

  • Ben je een liefhebber van een lekker zoet ontbijt? Neem dan een kijkje op de ontbijtspots in Madrid pagina.
  • Veel Spanjaarden drinken een kopje koffie met iets zoets erbij rond een uur of 17.30 uur, dit heet ‘merienda’. Ben je benieuwd naar wat een merienda precies is? Neem dan een kijkje op deze pagina.