Vind jij het fijn om voorbereid op pad te gaan? Op deze pagina over taxi’s in Madrid vind je alle informatie die je nodig hebt en kan je tijdens je vakantie zorgeloos gebruik maken van de taxi in Madrid.

In Madrid is een taxi het perfecte vervoermiddel om van A naar B te gaan. Deze service is 24/7 beschikbaar, brengt je overal in en om Madrid en is in vergelijking met Nederland een stuk goedkoper.

Prijzen

Een taxi in Madrid is een stuk goedkoper dan een taxi in Nederland. Taxi’s in Madrid werken met 3 tarieven.
– Tarief 1: dit tarief geldt van maandag t/m vrijdag van 07:00 – 21:00. Het startbedrag van dit tarief is €2,40 en per kilometer betaal je €1,05.
– Tarief 2: dit geldt maandag tot vrijdag van 21:00 – 07:00 en in het weekend. Het startbedrag van dit tarief is 2,90 en per kilometer betaal je €1,20.
– Tarief 3: Dit tarief geldt voor taxiritten vanaf het vliegtuig naar een willekeurige locatie in Madrid, dit is altijd een bedrag van tussen de €20 en de €30 euro. Het startbedrag is €20,00, dit is inclusief 10 kilometer en na de eerste 10 kilometer betaal je €1,05 per kilometer. Als het bedrag van tarief 3 boven de 30 euro uit zou komen, is er ook een service dat je voor een vast bedrag van €30 overal in Madrid gebracht word. Dit geld alleen voor locaties in de stad Madrid.

Hoe kan je taxi’s in Madrid herkennen

De taxi’s die zijn aangesloten bij de gemeente van Madrid en waar de bovengenoemde prijzen van toepassing zijn, kan je makkelijk herkennen. De taxi’s zijn wit met een rode streep en boven op de auto staat een bordje waar taxi op staat. Ook de grotere taxi’s van Eurotaxi zien er zo uit.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijtgeraakt in een taxi of een andere vorm van openbaar vervoer? Dan kan je terecht bij de gemeentelijke gevonden voorwerpen, deze zijn bereikbaar via: +34 915 279 590, Objetosperididos@madrid.es of je kan persoonlijk langs de gevonden voorwerpen dat is gelegen op “Paseo Mill 7, 28045, Madrid”.

Reizen met een beperking

Ga je op reis en heb je een beperking, dan is het fijn om voor vertrek al te weten dat er goede faciliteiten zijn en hoe je deze kan bereiken. Deze service word aangeboden door Eurotaxi. Eurotaxi is 24/7 beschikbaar op de volgende nummers: +34 915 478200 of +34 915 478 600.

Uber

Wil jij nog goedkoper gebruik maken van een taxiservice? Dan kan je in Madrid ook nog gebruik maken van Uber. Uber is een smartphone applicatie waarmee je gemakkelijk en snel een taxi kan bestellen die je op de gewenste locatie brengt. In Madrid betaal je voor Uber een starttarief van €1,00 en daarnaast betaal je €0,65 per kilometer en 0,12 cent per minuut. Het minimale totaalbedrag is €3,00. Voor meer informatie over deze service bezoek dan deze website.

BlaBla car

Wilt jij goedkoop naar een locatie buiten Madrid? Dan kan je gebruik maken van BlaBla car. Via hun website zie je profielen van mensen die naar een bepaalde locatie rijden, hoeveel plekken ze in de auto hebben en hoeveel het gaat kosten. Met deze service kan je bijvoorbeeld voor €3,00 van Madrid naar Guadajara komen.

Tips:

– Reis je met veel personen en/of bagage? De taxi’s van Eurotaxi zijn groter en bieden dus een comfortabele reis voor gezinnen, groepen of mensen met veel bagage.
– Zorg altijd dat je voldoende cash bij je hebt, er zijn een aantal taxi’s waar je met je creditcard kan betalen maar er zijn erg weinig taxi’s met deze optie.

Tips

  • Wil je ook graag meer weten over bussen, treinen etc. in Madrid? Kijk dan vooral even op de pagina openbaar vervoer in Madrid.