Tegenwoordig ook wel de ‘hipsterwijk’ van Madrid genoemd en dit is natuurlijk niet voor niets. De wijk Malasaña in Madrid is overspoeld met levendige barretjes en gave restaurants en ook op straat is het bruisend als altijd. De wijk Malasaña ligt om haar centrale punt Plaza del Dos de Mayo heen. Dit plein is een populaire spot voor gezellig drankjes drinken met elkaar (botellón). Gezelligheid! Verder zul je in deze wijk veel vintageboetiekjes, tweedehands boekenwinkels en retrowinkels vinden maar ook designerwinkels, slagers met bijzonder vlees, hippe bakkerijtjes, een retro food shop en een vegetarische winkel. Zeker even het bezoeken waard!

De hip, hipper, hipster side.

Ray-bans, tattoos, hipster-racefietsen, baarden, hoogwaterbroeken, hoog opgetrokken sokken… Het kan bijna officieel gezegd worden; de hipsters nemen de moderne wereld over en zo ook de wijk Malasaña. In bijna elke grote stad zul je een wijk vinden waar de meeste hipsters gaan wonen en… het mooie daarvan is dat het ene na het andere hippe, originele, creatieve restaurantje of barretje in dit soort wijken uit de grond gestampt worden!

Leuke winkeltjes

Qua winkeltjes, boetiekjes en vintage zit er genoeg in de wijk Malasaña in Madrid. Voor alvast een indruk hebben wij wat van deze grappen uitgezocht. Veel plezier!

Rughara
Een soort van kringloop maar dan met mooie goed geselecteerde producten. Je vindt hier kleding, cadeautjes, meubels, gadgets en ga zo maar door!

Locatie
Corredera Alta de San Pablo, 2
Website

Eten & Drinken

In Malasaña kun je goed vertoeven wat een hapje en drankje betreft. Kijk hieronder voor de leukste tips op het gebied van barretjes, restaurants en clubs.

La bicicleta café

Hoe de hipster-racefietsen alsmaar populairder werden, zo is ook dit café ontstaan. Een interieur urban, industrieel en vol met graffiti. De wielerfans worden hier over het algemeen razend enthousiast door alle gave fietsonderdelen die verspreidt liggen door dit café. Naast het feit dat deze plek fantastisch is voor een lekker bakkie koffie of een pilsje, zijn er overdag veel mensen die hier komen, hun Macbook openslaan en gaan werken. Zeker een goede sfeer en… daarbij zijn er ook nog schermen die fietsvideo’s afspelen. Alles voor de fiets! Ook heel typisch: het eten wat ze hier serveren is gezond verantwoord, organisch eten en ook nog eens lekker!

Locatie
Plaza de San Ildefonso 9
Website

Gorila

Overdag een heel relaxt café waar je heerlijk kan crashen voor een kopje koffie. S’avonds slaat dit cafeetje om tot een ontzettend toffe kroeg. Het personeel hier zijn vaak inclusief tattoos, baarden en piercings. Een perfecte stereotype woonachtend in Malasaña. Overdag perfect voor koffie en ‘savonds voor heerlijke biertjes met iets erbij te snacken. En… regelmatig wordt er happy hour georganiseerd!

Locatie
Calle Corredera Baja de San Pablo 47
Website

Fábrica Maravillas

Als een lekker speciaalbiertje er bij jou goed in gaat, is Fábrica Maravillas zeker iets voor jou! Hier brouwen ze hun bier op locatie in veel verschillende soorten. De kroeg is mooi licht ingericht waardoor het een prima plek is om even wat speciaalbiertjes te gaan proeven! De muur waar de installaties voor het brouwen achter staan is van glas, dus zo kun je mooi zien hoe het brouwen in elkaar steekt.

Locatie
Calle Valverde 29
Website

Tupperware

Een gave plek om vooral even lekker wat drankjes en dansjes te wagen is Tupperware. Deze club ishelemaal retro ingericht. Op de muur zie je van allerlei grappige schilderingen en de sfeer is er ook top. Let hier vooral op de leuke details!

Locatie
Calle Corredera Alta de San Pablo 26
Website

Café de la Luz

Een perfecte plek om even te gaan relaxen. Dit cafeetje heeft een ontspannen sfeer door de verlichting, huiselijke inrichting en je kan er lekker in de vensterbank zitten die vol gegooid zijn met kussens. Je kan hier ook lekker wat gaan eten zoals soepjes en belegde broodjes.

Locatie
Calle Puebla 8
Website

In Situ

Een restaurant waar jouw smaakpapillen even flink gestreeld worden. Dit restaurant overtreft zichzelf steeds weer met haar bijzondere gerechten. Zeebaars met meloen; Zalm met limoen en gember; couscous met asperges en rozijntjes; artisjokken met balsamico en ga zo nog maar even door. Het interieur is ook goed bij elkaar gezocht. De tafels en stoelen matchen niet maar toch past het perfect bij elkaar! En… de gerechten hebben ook nog eens een zeer goede prijs!

Locatie
Calle Valverde 40

Overnachten

Wil jij ook overnachten in de gave wijk Malasaña? Kijk hieronder voor leuke hotels en appartementen. En… je kan ook nog eens meteen boeken!

Siete Islas
Een fantastisch hotel vlakbij deze superhippe wijk. Het hotel heeft mooie elegante kamers en sommige kamers hebben ook nog eens een terras. In het hotel is een barretje en voor andere leuke plekken voor een drankje, kijk even bij ‘Eet en Drink’.

Prijs vanaf € 56,95 per nacht

Locatie: Valverde, 14, Madrid Centrum, 28004 Madrid
Klik hier hier voor de meer informatie en om te boeken.

Matute 11 suites
Leuke appartementen met leuke muurtekeningen aan de muur. Mooie originele en creatieve details. Verder zijn de appartementen van alle gemakken voorzien!

Prijs vanaf € 90 per nacht

Locatie Plaza de Matute, 11, 2º 28012 Madrid
Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Matute 11

Splendom Suites Gran Via
Fantastisch verzorgde appartementen en prachtige inrichting. Ook deze appartementen zijn van alle gemakken voorzien.

Prijs vanaf € 125 per nacht
Klik hier hier voor meer informatie en om te boeken.

Locatie: San Onofre 5, Madrid Centrum, 28004 Madrid

Splendom Suites Gran Via

Tips

  • Ben je ook benieuwd na het ontdekken van de wijk Malasaña in Madrid naar andere wijken in deze fijne stad? Misschien is het een leuk idee om de wijken Chueca en La Latina te bekijken.