Tegenwoordig ook wel de ‘hipsterwijk’ van Madrid genoemd en dit is natuurlijk niet voor niets. De wijk Malasaña in Madrid is overspoeld met levendige barretjes en gave restaurants en ook op straat is het bruisend als altijd. De wijk Malasaña ligt om haar centrale punt Plaza del Dos de Mayo heen. Dit plein is een populaire spot voor gezellig drankjes drinken met elkaar (botellón). Gezelligheid! Verder zul je in deze wijk veel vintageboetiekjes, tweedehands boekenwinkels en retrowinkels vinden maar ook designerwinkels, slagers met bijzonder vlees, hippe bakkerijtjes, een retro food shop en een vegetarische winkel. Zeker even het bezoeken waard!

De hip, hipper, hipster side.

Ray-bans, tattoos, hipster-racefietsen, baarden, hoogwaterbroeken, hoog opgetrokken sokken… Het kan bijna officieel gezegd worden; de hipsters nemen de moderne wereld over en zo ook de wijk Malasaña. In bijna elke grote stad zul je een wijk vinden waar de meeste hipsters gaan wonen en… het mooie daarvan is dat het ene na het andere hippe, originele, creatieve restaurantje of barretje in dit soort wijken uit de grond gestampt worden!

Leuke winkeltjes

Qua winkeltjes, boetiekjes en vintage zit er genoeg in de wijk Malasaña in Madrid. Om alvast een indruk te geven hebben wij wat van onze favoriete op een rij gezet!

Rughara

Een soort van kringloop maar dan met mooie goed geselecteerde producten. Je vindt hier kleding, cadeautjes, meubels, gadgets en ga zo maar door

Locatie
Corredera Alta de San Pablo, 2
Website

The Intruder Malasaña

In dit leuke winkeltje kun je zowel kleding als decoratie voor in huis vinden. Denk hierbij aan accessoires, illustraties en andere decoratie. Dit is allemaal gemaakt door kunstenaars van over de hele wereld.

Locatie
Corredera alta de San Pablo 33
Website

Eten & Drinken

In Malasaña kun je goed vertoeven wat een hapje en drankje betreft. Kijk hieronder voor de leukste tips op het gebied van barretjes, restaurants en clubs.

La bicicleta café

Hoe de hipster-racefietsen alsmaar populairder werden, zo is ook dit café ontstaan. Een interieur urban, industrieel en vol met graffiti. De wielerfans worden hier over het algemeen razend enthousiast door alle gave fietsonderdelen die verspreidt liggen door dit café. Naast het feit dat deze plek fantastisch is voor een lekker bakkie koffie of een pilsje, zijn er overdag veel mensen die hier komen, hun Macbook openslaan en gaan werken. Zeker een goede sfeer en… daarbij zijn er ook nog schermen die fietsvideo’s afspelen. Alles voor de fiets! Ook heel typisch: het eten wat ze hier serveren is gezond verantwoord, organisch eten en ook nog eens lekker!

Locatie
Plaza de San Ildefonso 9
Website

Openingstijden: 10.00 – 00.00 uur

Gorila

Overdag een heel relaxt café waar je heerlijk kan crashen voor een kopje koffie. S’avonds slaat dit cafeetje om tot een ontzettend toffe kroeg. Het personeel hier zijn vaak inclusief tattoos, baarden en piercings. Een perfecte stereotype woonachtend in Malasaña. Overdag perfect voor koffie en ‘savonds voor heerlijke biertjes met iets erbij te snacken. En… regelmatig wordt er happy hour georganiseerd!

Locatie
Calle Corredera Baja de San Pablo 47
Website

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 18.00 – 01.30 uur
Vrijdag: 17.30 – 02.30 uur
Zaterdag: 16.00 – 02.30 uur
Zondag: 16.00 – 01.30 uur

Fábrica Maravillas

Als een lekker speciaalbiertje er bij jou goed in gaat, is Fábrica Maravillas zeker iets voor jou! Hier brouwen ze hun bier op locatie in veel verschillende soorten. De kroeg is mooi licht ingericht waardoor het een prima plek is om even wat speciaalbiertjes te gaan proeven! De muur waar de installaties voor het brouwen achter staan is van glas, dus zo kun je mooi zien hoe het brouwen in elkaar steekt.

Locatie
Calle Valverde 29
Website

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: 18.00 – 00.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 00.00 uur
Zondag: 17.00 – 23.00 uur

Tupperware

Een gave plek om vooral even lekker wat drankjes en dansjes te wagen is Tupperware. Deze club ishelemaal retro ingericht. Op de muur zie je van allerlei grappige schilderingen en de sfeer is er ook top. Let hier vooral op de leuke details!

Locatie
Calle Corredera Alta de San Pablo 26
Website

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 20.00 – 03.00 uur
Vrijdag: 21.00 – 03.00 uur
Zaterdag: 18.00 – 03.30 uur
Zondag: 20.00 – 03.00 uur

Café de la Luz

Een perfecte plek om even te gaan relaxen. Dit cafeetje heeft een ontspannen sfeer door de verlichting, huiselijke inrichting en je kan er lekker in de vensterbank zitten die vol gegooid zijn met kussens. Je kan hier ook lekker wat gaan eten zoals soepjes en belegde broodjes.

Locatie
Calle Puebla 8
Website

Openingstijden:
Maandag t/m donderdag: 10.00 – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 03.00 uur
Zondag: 10.00 – 01.00 uur

Overnachten

Wil jij ook overnachten in de gave wijk Malasaña? Kijk hieronder voor leuke hotels en appartementen. En… je kan ook nog eens meteen boeken!

Siete Islas

Een fantastisch hotel vlakbij deze superhippe wijk. Het hotel heeft mooie elegante kamers en sommige kamers hebben ook nog eens een terras. In het hotel is een barretje en voor andere leuke plekken voor een drankje, kijk even bij ‘Eet en Drink’. Klik hier hier voor de meer informatie en om te boeken.

Prijs: Vanaf €230,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★★

Hotelbeoordeling: 9+

Matute Apartementos

Leuke appartementen met leuke muurtekeningen aan de muur. Mooie originele en creatieve details. Verder zijn de appartementen van alle gemakken voorzien! Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Prijs: Vanaf €177,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★

Hotelbeoordeling: 8+

TGH Gran Vía Apartments

Fantastisch verzorgde appartementen en prachtige inrichting. Ook deze appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Klik hier hier voor meer informatie en om te boeken.

Prijs: Vanaf €200,00 per nacht

Aantal sterren: ★★★

Hotelbeoordeling: 8,5+

Tips

  • Ben je ook benieuwd na het ontdekken van de wijk Malasaña in Madrid naar andere wijken in deze fijne stad? Misschien is het een leuk idee om de wijken Chueca en La Latina te bekijken.