Tijdens je bezoek aan Madrid is er naast cultuur snuiven, eten en shoppen ook vast wat tijd over om even lekker te relaxen. En waar kan dit nu beter dan op een terras met een heerlijk zonnetje erbij? Je kunt op het eerste en beste (en waarschijnlijk toeristische) terras neerploffen, maar je kunt ook een keuze maken uit onze selectie van mooiste terrassen in Madrid.

NuBel

Onderdeel van het museum van de moderne kunst Museo Reina Sofia is het restaurant NuBel. Vergeet basic museumcafés met stoffige tafels en een nog stoffigere menukaart; restaurant NuBel en bijbehorend terras laat je gastronomisch hart sneller kloppen. Daarbij komt ook een prachtig en modern interieur. Het past helemaal bij het moderne plaatje van het Reina Sofia. Je kunt hier terecht voor ontbijt, bistro lunch, ‘meriendas’ (zoet hapje tussen lunch en diner), tapas en diner. En denk je misschien dat het na sluitingstijd van het museum het ook wel gedaan is met NuBel? Mis! Je kunt hier ook van een cocktail genieten en een klein dansje doen. Cocktails worden geshaked door Joel Jamel, een van de beste shakers van Spanje, zo won hij verschillende prijzen voor zijn cocktails. Elke avond is NuBel geopend en ze hebben een speciaal muziekmenu. Kijk op deze pagina voor een overzicht. Het bijbehorende terras is het hele jaar en de gehele dag geopend. Heerlijk ‘s middags in het zonnetje of juist ‘s avonds tijdens de warme zomermaanden om lekker af te koelen.

Locatie
Calle Argumosa
28028 Madrid
Website

Openingstijden
Ma t/m wo van 09:00 – 01:00
Do van 09:00 – 02:00
Vrij & za van 09:00 – 02:30
Zo van 09:00 – 00:00

The Ritz Garden

In het luxe en exclusieve vijfsterrenhotel Ritz Madrid kun je je even vorstelijk voelen. Klassieke kamers met rijke stoffen, antiek meubilair, gouden details… Wanneer je geen Ritz budget hebt, maar je wel even in de watten wilt laten leggen, kun je hier alsnog binnenstappen. Bij het hotel hoort namelijk een heerlijk terras, The Ritz Garden, waar je ook gebruik van kunt maken wanneer je geen gast van het hotel bent. Het restaurant is onderdeel van het bekende GOYA restaurant en is geopend in de zomermaanden. Fijn is dat dit terras wat verkoeling biedt doordat het redelijk in de schaduw is gelegen. Het is de perfecte plek voor een drankje met erbij een lekkere tapa. Ga bijvoorbeeld voor de Patatas Ritz con Tres Salsas, aardappeltjes met drie verschillende sauzen of tempura langoustines met een tartaarsausje. De tapas zijn van hoge kwaliteit, de prijs iets aan de hogere kant. Op de kaart staan ook salades en gazpachos (koude Spaanse soep). Je kunt ook voor het tapasproefmenu gaan! Kom je ‘s avonds bij The Ritz Garden? Dan is de tuin romantisch verlicht!

Tip! Onze digitale wandelroute Retiro & Chueca start voor het Ritz hotel. Vanuit hier wandel je door het Retiro park en de gezellige wijk Chueca. Je krijgt een hoop tips en informatie mee voor de rest van je verblijf in Madrid. Kijk hier voor meer informatie en de bestelmogelijkheden!

Locatie
Plaza de la Lealtad 5
28014 Madrid
Website

Openingstijden

Ma t/m zo van 13:00 – 02:00

Wanda Café

Kies voor het terras vanwege Wanda Café itself. Wanda straalt plezier, relax en happiness uit. Dit is ook de visie van het café: het zijn van een optimistisch café met een kleurrijke en tropische vibe. Het terras is niet ontzettend bijzonder, groot of apart, maar door de sfeer die hier hangt, wil je er toch plaatsnemen. Ook de kaart is er voor iedereen die plezier in het leven wilt hebben. Lekkere, simpele gerechten maar met een Wanda touch. Salades (bijvoorbeeld de Aziatische met kip, mandarijn en walnoten), diverse gerechten die leuk zijn om te delen (miniburgers, pitabrood met hummus of zalm uit de oven), pizza (bijvoorbeeld Hawaii)… voor ieder staat er wel wat lekkers op de kaart! En dan kun je het ook nog op een gezellig terrasje oppeuzelen.

Locatie
Calle María de Molina 1
28006 Madrid
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 08:00 – 02:00
Za van 10:00 – 02:00
Gesloten op zondag

El Gordo de Velázquez

Een romantisch terrasje dat bijna een beetje Frans aandoet, is El Gordo de Velázquez. Ook deze spot is in de luxe wijk Salamanca gelegen. De hapjes waar je hier voor kunt kiezen, worden als kunstwerkjes gepresenteerd. Ga bijvoorbeeld voor de gebakken artisjokken of voor een traditionele ‘tortilla de patatas’ (aardappelomelet). Het is gebruikelijk in Spanje om met het gezelschap een aantal hapjes te bestellen en deze met z’n allen te delen. Hoewel El Gordo de Velázquez in een wat duurdere wijk is gelegen, valt de wijnprijs mee. Voor ‘n glas Rueda Verdejo betaal je €2,60 en voor een Rioja Crianza €2,40.

Locatie
Calle Velázquez 80
28001 Madrid
Website

Openingstijden
Ma t/m do van 12:00 – 17:00 en 20:00 – 00:00
Vrij van 12:00 – 02:00
Za & zo van 13:00 – 02:00

Tips

– Naast de mooiste terrassen in Madrid zijn er ook ‘verstopte parels’ van dakterrassen te vinden. Ben je op zoek naar een terras voor een hapje en drankje op hoogte? Kijk dan voor onze selectie op Top 5 Dakterrassen!