Madrid is dé shopstad van Spanje en shoppen in een winkelcentrum in Madrid kan je dan ook bijna niet missen. Super handig natuurlijk, al die leuke winkels bij elkaar! Je vindt er grote winkelketens, meer onbekende boetiekjes, maar ook restaurants en recreatievoorzieningen, zoals bioscopen. Speciaal voor jou hebben we een aantal leuke winkelcentra in Madrid uitgelicht en beschreven wat er allemaal te vinden is…

Princípe Pío

Dit grote winkelcentrum is te vinden in een oud treinstation van Madrid. Van buitenaf zie je nog steeds de prachtige details van de architectuur van het gebouw. Binnen zijn er ruim 110 winkels te vinden. Voor iedereen die van shoppen houdt, is er wat wils! Houd je nou niet zo van shoppen, maar ben je toch in het winkelcentrum beland? Dan zijn er genoeg restaurantjes om te genieten van een maaltijd. Ook kun je hier een filmpje bekijken in de bioscoop.

Openingstijden
Ma t/m za van 10:00 – 22:00 uur
Zon- en feestdagen van 11:00 – 22:00 uur
* De bioscoopzalen hebben andere openingstijden dan het winkelcentrum zelf. Kijk op de website van het winkelcentrum voor precieze informatie. *

Locatie
Paseo de la Florida 2
28008 Madrid
Website

Plaza Norte II

Wauw… wat een winkelcentrum! Prachtige marmeren vloeren, een enorme kroonluchter en de leukste winkels. Je vindt het ten noorden van de stad Madrid en ruim zeven kilometer van het centrum af, richting de kleinere dorpjes. Er zijn meer dan 200 winkels te vinden, dus een mooie outfit kun je hier zeker shoppen! Naast grote winkelketens zoals Zara en H&M vind je er ook wat onbekendere Spaanse winkeltjes en ook een bioscoop. Let’s shop!

Openingstijden
De openingstijden van de winkels en andere faciliteiten verschillen.

Winkels
Elke dag van 10:00 – 22:00 uur

Restaurants / bioscoop etc.
Ma t/m do en zondag van 10:00 – 01:30 uur
Vrijdag, zaterdag en de avond voor feestdagen van 10:00 – 3:00 uur

Locatie
Seguir a Plaza Norte 2
28029 Madrid
Website

ABC Serrano

In dit winkelcentrum, vlakbij het centrum van Madrid, vind je de wat kleinere winkels, zaakjes en een aantal restaurants. Er zijn bijna 30 winkels te vinden in ABC Serrano. Het is een karakteristiek winkelcentra en een aanrader voor degene die van kleinere winkels houdt. Het is gemakkelijk per metro, bus, auto maar ook gewoon te voet te bereiken. Bij het winkelcentrum is parkeergelegenheid, waar je gemakkelijk je auto kunt parkeren.

Openingstijden
De openingstijden van de faciliteiten in ABC Serrano verschillen.

Winkels
Ma t/m za van 10:00 – 21:00 uur
Zon- en feestdagen van 12:00 – 20:00 uur

Supermarkten
Ma t/m za van 9:00 – 21:30 uur

Locatie
Calle de Serrano 61
28006 Madrid
Website

Las Rozas Village

Las Rozas Village is een openluchtwinkelcentrum waar je outlets van verschillende grote merken, zoals Hugo Boss, Swarovski en Levi’s vindt. Stel je een klein dorp voor met alleen maar winkels. Super leuk voor de shopaholics onder ons om hier koopjes te jagen! Soms heb je zelfs 60% korting op verschillende items. Het zou kunnen dat je al eerder hebt gehoord van dit concept, want binnen Europa zijn in totaal negen van deze ‘Villages’ te vinden.

¡Tip!

Vanaf het centrum van Madrid (Plaza de Espana 7) gaat een Shopping Express direct naar Las Rozas Village. Op de website van het winkelcentrum kun je gemakkelijk je tickets boeken. Ook is het mogelijk om lekker luxe een chauffeur te regelen, die je vanaf het centrum of vanaf het vliegveld netjes afzet bij Las Rozas Village.

Openingstijden
Elke dag van 10:00 – 22:00 uur
Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden afwijken

Locatie
Calle Juan Ramón Jiménez 3
28232 Las Rozas Madrid
Website

Primark in Madrid!

Het is niet echt een winkelcentrum, maar wel enorm groot.. Vijf verdiepingen met alléén maar goedkope kleding, sieraden, accessoires en andere leuke koopjes. Je kent het vast wel: de populaire Primark! In Madrid zijn meerdere van deze keten gevestigd, maar is ook een grote vestiging aan de Gran Via ook bezoeken. Shop till you drop!

Openingstijden
Elke dag van 9:30 – 22:00 uur
Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden afwijken

Locatie
Gran Via 32
28013 Madrid
Website

El Corte Inglès

El Corte Inglès is misschien wel het bekendste warenhuis van Spanje. Het is een beetje vergelijkbaar met de Bijenkorf in Nederland en verkoopt vooral wat duurdere merken. Je kunt er overigens van alles vinden, van kleding tot electra en van boeken tot etenswaren! In Madrid zitten maar liefst 15 vestigingen! Er zit er dus waarschijnlijk altijd wel eentje bij je in de buurt.

Openingstijden
Dagelijks van 10:00 – 22:00 uur
Tijdens feestdagen kunnen de openingstijden afwijken

Locatie
Diverse locaties
Website

Tips

  • Ben je een shopliefhebber? Goed nieuws er zijn nog veel meer gave winkels te vinden in Madrid! Verrassende, lokale boetiekjes, knusse markten en vintage shops, ontdek het allemaal op shoppen in Madrid.