Je gaat naar Madrid en je wil niks missen van de stad! Dan ben je op de juiste pagina beland. Op Magisch Madrid vind je namelijk de Top 10 bezienswaardigheden in Madrid.

1. Koninklijk paleis (Palacio Real de Madrid)

In het centrum van de stad vind je het koninklijk paleis. Dit indrukwekkende gebouw mag zeker niet ontbreken in de top 10 bezienswaardigheden in Madrid. Dit is de werkplaats van de huidige koning van Spanje. Het Palacio Real de Madrid stamt uit de achttiende eeuw. Daarvoor stond er een ander paleis dat helaas door een brand werd verwoest. Dit nieuwe paleis is het grootste koninklijke paleis van Europa! Om het paleis heen vind je verschillende tuinen die ook het bekijken de moeite waard zijn.

2. Kathedraal (Catedral de Santa Maria la Real de la Almudena)

Tegenover het Koninklijk paleis bevindt zich de kathedraal van Madrid. De kathedraal is ontzettend groot en indrukwekkend en in neoclassicistische stijl gebouwd. Het is een belangrijk religieus gebouw en is zelfs door de paus ingewijd! De kathedraal is erg bijzonder en versierd met verschillende beelden. Leuk is om een bezoekje aan het Koninklijk paleis en de kathedraal te combineren.

3. Plaza Mayor

Het bekendste plein van Madrid is Plaza Mayor. In het midden van dit vierkante plein vind je het standbeeld van Koning Felipe III. In de hoeken staan mooie lantarenpalen met bankjes waar je even kunt uitrusten. Ook vind je over het gehele plein terrasjes waar je wat kunt drinken en snacken. Daarnaast kun je bij Plaza Mayor ook op de foto met de lokale Spiderman en een flamencokoppel.

4. San Miguel Markt

Op een paar minuutjes lopen van het Plaza Mayor vind je de Mercado de San Miguel. In het glazen en gietijzeren gebouw vind je de lekkerste en verste producten. Leuk om naar binnen te gaan en hier en daar wat te proeven. Dit kan namelijk bij sommige kraampjes/barretjes! Voor de sushiliefhebbers is de San Miguel markt een must-do, er is een speciale sushimarkt!

5. Tempel van Debod

De Tempel van Debod is een Egyptische tempel die in de tweede eeuw voor Christus werd gebouwd. Deze werd in de jaren ‘70 vanuit Egypte overgebracht naar Madrid. De tempel is toegewijd aan de Egyptische godin Isis (het symbool van de vruchtbaarheid). Een aanrader is om ’s avonds of in de namiddag de tempel te bezoeken. Wanneer het donker wordt, gaan namelijk de lichten aan in de tempel. Dit reflecteert op het omliggende water en dat is een prachtig gezicht!

6. Metropolis gebouw

Een van de mooiste gebouwen in Madrid is het Metropolis. Je vindt dit gebouw aan het eind van de straat Gran Vía. Het is eigenlijk een gebouw van een verzekeringsmaatschappij, maar dat valt weg tegen de schoonheid van het gebouw. Vooral de koepel met de gouden elementen is erg bijzonder. Bovenop zie je een standbeeld van de godin Victoria (godin van de overwinning).

7. Prado museum

Het Prado museum van binnen is prachtig. Er is zo veel te zien en je bent echt wel een halve dag kwijt aan dit museum! Naast de binnenkant is ook de buitenkant het bekijken waard. In de achttiende eeuw werd het Prado museum gebouwd. Loop vooral een rondje om het museum en aanschouw de beelden en pilaren.

8. Plaza de Cibeles

Een minder bekend plein (maar wel een van de mooiste) is Plaza de Cibeles. Op dit plein vind je een prachtige fontein en het Palacio de Comunicaciones wat een voormalig postkantoor is. In het midden van de grote fontein staat de Romeinse godin Cybele die een strijd uitbeeldt. Het staat symbool voor Madrid als stad. Dit plein is een populaire spot bij evenementen, bijvoorbeeld bij de feestdag Día de Reyes en belangrijke overwinningen van voetbalclub Real Madrid.

9. Retiro park

Wil je aan de drukte van Madrid ontsnappen? Ga dan naar het Retiro park, net buiten het centrum. Het is een prachtig park met veel fonteinen, bijzondere bomen en lekkere zitjes. In het midden van het park vind je een vijver waar je bootjes kunt huren. Achter de vijver staat een kunstwerk waar je lekker in het zonnetje kunt zitten en van de straatmuzikanten kunt genieten.

10. Palacio de Cristal

In het Retiro park vind je het Palacio de Cristal. Het is een paleisje gemaakt van glas en metaal. Het was gebouwd om flora en fauna uit de Filipijnen ten toon te stellen. Tegenwoordig wordt het gebruikt voor kunsttentoonstellingen.

Tip

  • Om een eerste indruk van de stad Madrid te krijgen is een fietstour een aanrader! Leuke weetjes, wat achtergrond informatie en tips krijg je mee deze tijdens fietstour met Aimee.
  • Ben je na het lezen van al deze prachtige bezienswaardigheden in de stemming gekomen om naar Madrid te gaan? Bekijk dan eens de stedentrip aanbiedingen van Vakantiediscounter, misschien ziet er wel iets leuks voor je tussen!
Banner Madrid pakket