Naast de drukke winkelstraten met de Zara, Mango, Bershka, Pull and Bear en ga zo maar door, heeft Madrid ook een heleboel gave en verrassende boetiekjes. De leukste en meest bijzondere boetiekjes in Madrid hebben we voor je op een rijtje gezet!

The Hovse

The Hovse zit in een oud pand van 3 verdiepingen en lijkt op een huis. In eerste instantie zal je er misschien voorbij lopen, maar als je eenmaal op de eerste verdieping bent, kom je in een originele winkel terecht, waar je voorlopig niet meer weg wil. Ze hebben allemaal mooie producten, van 80 verschillende merken. Alles is exlusief, boeken, kleding, sieraden, bloemen, fietsen, meubels, accessoires, speelgoed.. en ga zo maar door.
Ben je na de drie verdiepingen moe van het shoppen, geen zorgen! The Hovse heeft zelfs een eigen cafe, waar je heerlijk uit kan rusten en kan genieten van een lekker drankje.

Openingstijden
Elke dag van 11.00-21.00

Locatie
Calle General Arrando 40
Website

Sister Jane

Sister Jane zit boven Federica & Co en is een dames kleding winkeltje wat ook echt één van de boetiekjes in Madrid is die voor dames kleding liefhebbers de moeite waard is. Oprichtster van deze winkel ontwerpt alle kleding zelf. Sinds kort heeft ze ook een winkel geopend in Londen. De kleding is een beetje in hipster stijl. Leuk weetje, de naam Sister Jane komt uit de jaren 70. Toen werd de naam Jane veel gebruikt. Jane herdenkt de vrouw van de jaren ’70 en dit laat ze ook terug zien in de kleding.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 10.00-19.00
Zondag 12.00-18.00

Locatie
Calle de Hermosilla 26
Website

Federica & Co

Na jaren in New York en Parijs gewoond te hebben, is Federica, oprichtster van Federica&co, teruggekeerd naar Madrid. In eerste instantie had ze altijd gedacht dat ze schrijfster zou worden. Eenmaal terug in Madrid opende ze, samen met haar vriend, de eerste winkel. Een schattig klein boetiekje, met een tuin. Grappig aan deze winkel is, dat elke keer dat ze zijn verhuisd, ze elke keer een pand uitzochten met een tuin eromheen. Inmiddels hebben ze een groter pand, met een prachtige tuin er omheen. De collectie bestaat uit mooie vintage meubels en accessoires uit de negentiende en twintigste eeuw. Een voorbeeld van een merk dat ze verkoopt, is American Vintage. Naast de mooie meubels en accessoires, geeft Federica ook kookworkshops, een super leuke combinatie dus! Ben je in Madrid, ga hier dan zeker eventjes langs.

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag 11.00-20.30

Locatie
Calle de Hermosilla 26
Website

Alpargatería Casa Hernanz

Dichtbij plaza Major, vind je het bijzondere winkeltje Alpargatería Casa Hernanz. Dit is één van de boetiekjes in Madrid wat eigenlijk zoiezo al leuk is om te bekijken vanwege het mooie pand. Het is een klein schattig winkeltje, waar je handgemaakte schoenen, espadrilles, kan kopen. Van sleehak, tot veterschoen, tot kinderschoentjes, Casa Hernanz heeft de wereld aan modellen, kleuren en maten. Leuk om cadeau te geven of als cadeautje voor jezelf. Ze zijn handgemaakt, een echte Spaanse souvenir dus!

Openingstijden
Elke dag van 9.00-13.30 en van 16.30-20.00

Locatie
Calle Toledo 18-20
Website

Tips

  • Ben je naast deze leuke boetiekjes in Madrid benieuwd naar meer tips om te shoppen? Neem dan een kijkje op de pagina shoppen in Madrid.