Ga je op vakantie naar Madrid en wil je graag je viervoeter meenemen? Fijn is dan om te weten dat Spanje best een hondvriendelijk land is. Op straat kom je om de zoveel meter een hondje tegen! Toch is het wel erg handig om alvast voorbereid te zijn wanneer je jouw ‘perro’ meeneemt! Daarom vind je op deze pagina handige tips over hondvriendelijk Madrid.

Honden in Spanje

Alvast handig om te weten, is dat in Europa geldt dat je hond een identificatie chip, een Europees huisdierenpaspoort en een geldige rabiësinenting moet hebben. In Spanje zijn er wat extra regels. Zo kan je een boete krijgen wanneer je hond los in de auto zit. Hij moet dus in de achterbak of op de achterbank met een gordel om. Ook mag je geen puppy van jonger dan drie maanden meenemen naar Spanje.

Spelen (en relaxen) in het park

In het centrum van Madrid kan het vaak erg druk zijn en niet erg praktisch met je hond. Om even aan de drukte te ontsnappen, is er een aantal hondvriendelijke parken. Onderstaand vind je een lijstje met de fijnste parken voor jou en je hond!

Plaza Villa de París

Dit is misschien wel een van de leukste parken voor je hond. Er zijn altijd veel andere hondjes te vinden om mee te spelen. Daarnaast zijn er ook weinig auto’s rondom dit park.

Locatie

Plaza Villa de París
28004 Madrid

Parque Madrid Río

Het Rio park is ontzettend groot. Het gebied is meer dan 10 km groot waar je hond lekker kan rennen, spelen en ravotten. Er komen veel mensen met hun hond naar dit park. Daarnaast kan je ook even lekker op een terrasje zitten met een drankje.

Locatie

Paseo de las Yeserías
28005 Madrid

Parque del Retiro

Een van de bekendste parken van Madrid. Hierdoor kan het soms dus ook wat drukker zijn in het park. Let op dat er speciale tijden zijn wanneer je hier met je hond in mag. Dit is van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 15.00 en 16.00 – 19.00. Je kunt hier in de weekenden niet heen met jouw hond.

Locatie

Plaza de la Independencia (zonder nummer)
28009 Madrid

Hondvriendelijke hotels

Er is een aantal hotels in Madrid waar honden mee mogen. Bij veel hotels kunnen alleen honden tot een bepaald gewicht naar binnen! Let hier op met de reservering.

ME Madrid Reina Victoria

Het Reina Victoria hotel is een waar paleis voor hond en baas. Kleine honden tot 9 kg zijn welkom in dit hotel. Bij aankomst staat er voor de honden een bedje, eten en drinken klaar. Er is zelfs een speciaal huisdieren menu! Houd er wel rekening mee dat er extra kosten aan verbonden zijn wanneer je je viervoeter meeneemt. Ook voor de baasjes is het een top hotel. Het ligt op een paar minuutjes lopen van het plein Puerta del Sol. De kamer zelf is erg modern. Je hebt er zelfs een iPod-dock zodat je van je eigen muziek kan genieten! Vergeet vooral niet van het uitzicht te genieten op het dakterras.

Locatie

Plaza de Santa Ana, 14
28012 Madrid

Kijk hier voor de actuele prijs, beschikbare dagen en nog meer informatie!

Petit Palace Lealtad Plaza

Tussen het bekende Retiro park en Plaza de Cibeles vind je het Petit Palace hotel. Het hotel is erg modern. Je kunt zelfs bij de receptie om een tablet vragen! Zo kun je vanuit jouw kamer nog de laatste nieuwtjes op Magisch Madrid lezen. Daarnaast staat het hotel in een redelijk rustige buurt. Op een paar minuutjes lopen, kom je uit bij het wereldberoemde Prado museum. Ook voor je hond is dit hotel top. Je huisdier (tot 15 kg) mag gratis mee! Je hoeft alleen bij de boeking aan te geven dat je hond mee gaat. Petit Palace heeft nog een aantal andere hotels in Madrid, dus wanneer je liever op een andere locatie zit, kan dat prima!

Locatie

Antonio Maura, 5
28014 Madrid

Klik hier voor de actuele prijs, beschikbare dagen en nog meer informatie!

Hotel Abalu

In de wijk Malasaña vind je het hondvriendelijke boetiekhotel Albalu. Honden van alle soorten en maten mogen in dit hotel verblijven. Dit moet je wel even bij de boeking aangeven. Ook is er een toeslag per dag. Het hotel is voor de baasjes van alle gemakken voorzien. In sommige kamers heb je zelfs een kleine thuisbioscoop! Wat leuk is aan dit hotel, is dat er ook grote familiekamers zijn. Zo kun je net als thuis met een groep of met kids en de hond op vakantie!

Locatie

Pez, 19
28004 Madrid

Klik hier voor de actuele prijs, beschikbare dagen en nog meer informatie!

Hapje eten

In Madrid zijn er heel veel restaurants en barretjes waar de hond mee mag. Lekker op het terrasje in de zon of gewoon binnen wanneer het buiten iets kouder is. Magisch Madrid heeft een selectie van hondvriendelijke restaurantjes voor jou gemaakt!

La Realidad – artistiek dineren!

Bij deze bar kun je alleen ’s avonds terecht. Je kunt er lekker een hapje eten of je kunt er in de avond een gin tonic drinken. De bar is best arty en op elke muur vind je weer een andere artistieke uitspatting. Tip, de tortilla (de patatas) is hier erg lekker! Ook je hondje is hier op z’n plek. Bij binnenkomst staat er een bak water klaar.

Openingstijden

Maandag t/m donderdag van 19.00 – 02.00
Vrijdag en zaterdag van 19.00 – 02.30
Zondag van 19.00 – 02.00

Locatie

Corredera Baja de San Pablo, 51
28004 Madrid

Laboratorio – een Italiaans smullaboratorium!

Bij Laboratorio wordt de pasta zelf gemaakt. Het restaurant is erg relaxed. Het personeel bedient je met een lach. Laboratorio probeert al haar producten vers te verkrijgen en dat proef je ook! Natuurlijk is dit restaurant ook hondvriendelijk.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag van 13.30 – 01.30
Zondag van 14.00 – 18.00

Locatie

Calle León, 5
28014 Madrid

Dierenarts?

Mocht het nu gebeuren op vakantie dat er iets met je hond gebeurt? Je kunt natuurlijk even binnenstappen bij een dierenarts. Onderstaand vind je een lijstje met de meest centrale dierenklinieken.

Clínica Veterinaria Zurbano

Calle Zurbano, 83
28003 Madrid
Maandag t/m vrijdag van 10.00 – 14.00 en 17.00 -20.00
Zaterdag van 11.00 – 14.00

Clínica Veterinaria Ópera

De la Amnistía, 2
28013 Madrid
Maandag t/m vrijdag van 10.30 – 15.00 en 17.00 – 20.00
Zaterdag van 10.30 – 14.00

Clínica Veterinario Puerta de Toledo

Gran Vía de San Fransisco, 9
28005 Madrid
Maandag t/m vrijdag van 09.00 – 21.00
Zaterdag van 10.30 – 14.00

Alle dogspots op een kaartje

Magisch Madrid heeft een kaartje voor jou gemaakt waar je in één oogopslag kan zien waar alle bovenstaande tips zich bevinden!

Tips

  • Er zijn veel mooie parken in Madrid te vinden om lekker met je hond doorheen te wandelen. Voor meer informatie en leuke tips kan je kijken op tuinen en parken in Madrid.