Fietstour

Ben je van plan om naar Madrid te komen en wil je graag de magie van de stad Madrid ontdekken? Dan is een fietstour in Madrid echt iets voor jou! Samen met onze enthousiaste gids Aimee ontdek je niet alleen de highlights, maar ze laat je graag ook de kleine straatjes en gezellige pleintjes zien. Een terrasstop is inclusief en je ontvangt ook nog een leuk aandenken van Aimee. Vamos!

Met Aimee op FIETSTOUR in Madrid

In Madrid kom je net iets verder op de fiets. Met onze enthousiaste Nederlandstalige gids Aimee fiets je in drie uur bijna het hele centrum door en zie je bijvoorbeeld een aantal mooie parken en pleinen. Je stopt onderweg nog voor een verfrissend drankje en Aimee vertelt de leukste feitjes over de stad. Ook krijg je na afloop een verrassingssouvenir. Ben je er klaar voor om op de fiets deze wereldstad te verkennen en je te laten verrassen door Aimee tijdens de fietstour in Madrid?

Op deze pagina vind je meer informatie over de fietstour:

Tourinformatie

Tijdens deze groepsfietstour ontdek je een deel van het mooie historische centrum, maar ook zoeken we de rust op in het Retiro park. Bij Madrid denk je snel aan drukte omdat het een echte miljoenenstad is (er wonen maar liefst 7 miljoen mensen!). Wat de meeste mensen echter niet weten, is dat Madrid barst van de kleine straatjes en gezellige pleintjes. De magie van Madrid zit hem in het leven, want leven kunnen ze hier als geen ander!

De stad is een klein beetje heuvelachtig. Maar met een goede fiets met versnellingen kom je een heel eind. En het heeft zeker voordelen! Het hoogteverschil zorgt voor de mooiste doorkijkjes en de lekkerste afdalingen.

Tijdens de fietstour in Madrid kom je erachter waar je kunt genieten van de beste en lekkerste tapas en drankjes. Daarnaast vertelt Aimee graag over historie en cultuur en heeft ze genoeg leuke weetjes en grappige anekdotes. Er is altijd ruimte voor vragen, persoonlijke tips en het maken van mooie vakantiefoto’s. Daarnaast ontvang je van Aimee een leuk verrassingssouvenir tijdens te tour. Kortom: een herinnering om niet snel te vergeten.

waar komt de fietstour langs?

De plekken die Aimee je graag wil laten zien tijdens de groepsfietstour zijn:

Maar verzoekjes zijn altijd welkom! Je bent met een Madrid-kenner op stap, dus tijdens de tour kunnen we erg flexibel zijn. Aimee past de fietstour graag aan op jullie wensen!  

een privétour door madrid

Een privétour is afgestemd op jouw interesses en nog flexibeler dan de groepsfietstour. Daarnaast blijft de tour natuurlijk ook verassend, volledig en veelzijdig. Het is handig om te kiezen voor een privétour wanneer je iets speciaals in gedachten hebt. Maar bijvoorbeeld ook als je denkt dat dit praktisch is vanwege de groepssamenstelling (denk aan gedeelde interesse, blessures waardoor de route moet worden aangepast of een grote groep). Je bent zo direct op de hoogte van wat je graag wilt weten, proeven, bekijken en doen in Madrid!

je gids: Aimee

Maar met wie ga je nu eigenlijk op pad? “Nou, met mij! Ik ben Aimee. Ik werk al een tijdje als gids en woon ongeveer drie jaar in Spanje. Eerst heb ik met veel plezier voor Verrassend Valencia gewerkt, maar ook de hoofdstad trok mijn aandacht, dus nu werk ik voor Magisch Madrid!”

“Madrid heeft voor mij echt iets magisch. De pleinen, de musea, de mensen: ik geniet er enorm van om hier te wonen. Tijdens mijn fietstour in Madrid vind ik het dan ook extra leuk om te vertellen over het leven hier in Spanje. Ik zie namelijk veel interessante verschillen tussen Nederland en Spanje. Dit zit hem in kleine dingen, zoals twee kussen in plaats van drie ter begroeting. Of eerst bij de ober vragen of je aan een tafeltje op het terras mag zitten in plaats van er direct op afstuiven. Maar ik zie ook grotere verschillen tussen Nederland en Spanje. Bijvoorbeeld op het gebied van economie en gezondheid. Maar hier vertel ik tijdens de tour graag allerlei leuke anekdotes over.”

“Het belangrijkste verschil voor ons Nederlanders is toch wel het gebruik van de fiets! In Nederland gebruiken we de fiets als vervoersmiddel, maar in Spanje is dit nog helemaal niet het geval. Kortom: aan ons om te laten zien hoe leuk het is om door de stad te fietsen! En daar staat de gemiddelde Madrileen wel voor open. Ik voelde me namelijk al heel snel thuis in Madrid. Mensen zijn over het algemeen open, vriendelijk en geïnteresseerd. Dat maakt Madrid als bezoeker ook extra leuk! Ik kan niet wachten om jullie ‘mijn’ Madrid te laten zien.”

prijzen

De prijs voor de groepsfietstour is €28,00 per persoon. Dit is inclusief Nederlandstalige gids, fietshuur tijdens de fietstour, een drankje en een verassingssouvenir. Liever met de ebike? Dan komt er €10,00 extra bij. Wil je liever een privé fietstour? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Houd rekening met een vanaf-prijs van €150,00 voor twee personen.

Starttijden

Afhankelijk van het aantal boekingen gaat er een ochtendtour en een middagtour van start. De tijden zijn als volgt:

 • Ochtendtour: 10.30 – 13.30 uur
 • Middagtour: 15.00 – 18.00 uur

Startlocatie

Het is fijn als je een kwartiertje van tevoren aanwezig bent. We verzamelen op het volgende adres: Calle Felipe IV in Madrid. Nadat je hebt gereserveerd, sturen we je altijd nog een bevestiging toe per email met de exacte locatie. De betaling kun je ter plaatse volbrengen. Let op: graag contant betalen.

keuze voor een fiets

Fietstours worden gegeven op stevige, maar comfortabele stadsfietsen met versnellingen. De fietsen zijn voorzien van een goede slotenset. Maar… voor elk wat wils! Daarom zijn er diverse mogelijkheden bij onze fietstours:

 • E-bike: voor als je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.
 • Medium bikes: diverse maten kinderfietsen en stevige medium bikes (24 of 26 inch). Geschikt voor als je tussen de 1.30 en 1.60 meter lang bent. 
 • Kleine kids: mee op fietstour in een voor- of achterzitje!
 • Privé fietstour: wil je het liefste met je eigen clubje op stap zonder andere mensen erbij? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • Deelname op je eigen fiets: ga je liever op je eigen fiets, dan krijg je 5 euro korting op de fietstour.

Belangrijk bij bovenstaande mogelijkheden is om dit onder het kopje opmerkingen in het contactformulier even door te geven.

HOE BOEK JE DE FIETSTOUR met aimee?

Je naam (verplicht)

Je emailadres (verplicht)

Mobiel telefoonnummer

Op welke datum wil je de Magisch Madrid fietstour doen?

Met hoeveel personen wil je de Magisch Madrid fietstour doen?

Jouw bericht / specifieke wensen (bv. kinderfietsen, medium bikes, e-bikes, kinderzitjes, etc.):

2 COMMENTS

 1. Joyce Smulder
  augustus 06, 2019 16:15 Beantwoorden

  Fantastische manier om Madrid te ontdekken. Goede fietsen met versnellingen. Op de fiets hebben wij enorm genoten van het heerlijke zonnetje, de architectuur, sfeer en de parken. De Nederlandse gids Aimee was duidelijk, vriendelijk, vrolijk en had veel kennis over de stad en de geschiedenis van Madrid. We zijn dik 3 uur onderweg geweest en hebben een groot deel van de stad kunnen ontdekken op de fiets.

 2. Alice
  juli 23, 2019 07:07 Beantwoorden

  Ik woon ongeveer aan jaar in Madrid. Toen mijn familie op bezoek kwam hebben we een privéfietstour gedaan met Aimee. Ook al woon ik al een jaar in Madrid, ook voor mij was het erg leuk! Veel dingen gehoord die ik nog niet wist, en ook ideaal om mijn famlie een goede indruk van de stad te geven. Aimee is een goede enthousiaste gids, kortom ook aan te raden als het niet je eerste keer is in Madrid.

Laat een bericht achter

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.