Ben je van plan om naar Madrid te komen en wil je graag de magie van de stad Madrid ontdekken? Dan is een fietstour in Madrid echt iets voor jou! Samen met een van onze enthousiaste gidsen ontdek je niet alleen de highlights, maar ze laten je graag ook de kleine straatjes en gezellige pleintjes zien. Een proefverrassing is inclusief en je ontvangt ook nog eens leuke tips voor je verdere verblijf van ons. Vamos!

Fietsen met een local door Madrid

In Madrid kom je net iets verder op de fiets. Tijdens een drie uur durende fietstocht met een van onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen, verken je bijna het hele centrum en ontdek je prachtige parken en pleinen. Onderweg maak je een stop voor een verfrissend drankje, en je gids deelt boeiende feitjes over de stad met je. Bovendien krijg je onderweg een lekkere proefverrassing. Ben je klaar om op de fiets deze wereldstad te verkennen en je te laten verrassen tijdens de fietstour in Madrid?

Op deze pagina vind je meer informatie over de fietstour:

Maar verzoekjes zijn altijd welkom! Je bent met een Madrid-kenner op stap, dus tijdens de tour kunnen we erg flexibel zijn. We passen de fietstour graag aan op jullie wensen!  

Een privétour door madrid

Een privétour is afgestemd op jouw interesses en nog flexibeler dan de groepsfietstour. Daarnaast blijft de tour natuurlijk ook verassend, volledig en veelzijdig. Het is handig om te kiezen voor een privétour wanneer je iets speciaals in gedachten hebt. Maar bijvoorbeeld ook als je denkt dat dit praktisch is vanwege de groepssamenstelling (denk aan gedeelde interesse, blessures waardoor de route moet worden aangepast of een grote groep). Je bent zo direct op de hoogte van wat je graag wilt weten, proeven, bekijken en doen in Madrid!

Onze gidsen

Gids Aimee

Maar met wie ga je nu eigenlijk op pad? Nou, misschien wel met mij! Ik ben Aimee. Ik werk al een tijdje als gids en woon ongeveer drie jaar in Spanje. Eerst heb ik met veel plezier voor Verrassend Valencia gewerkt, maar ook de hoofdstad trok mijn aandacht, dus nu werk ik voor Magisch Madrid!

Madrid heeft voor mij echt iets magisch. De pleinen, de musea, de mensen: ik geniet er enorm van om hier te wonen. Tijdens mijn fietstour in Madrid vind ik het dan ook extra leuk om te vertellen over het leven hier in Spanje. Ik zie namelijk veel interessante verschillen tussen Nederland en Spanje. Dit zit hem in kleine dingen, zoals twee kussen in plaats van drie ter begroeting. Of eerst bij de ober vragen of je aan een tafeltje op het terras mag zitten in plaats van er direct op afstuiven. Maar ik zie ook grotere verschillen tussen Nederland en Spanje. Bijvoorbeeld op het gebied van economie en gezondheid. Maar hier vertel ik tijdens de tour graag allerlei leuke anekdotes over.

Het belangrijkste verschil voor ons Nederlanders is toch wel het gebruik van de fiets! In Nederland gebruiken we de fiets als vervoersmiddel, maar in Spanje is dit nog helemaal niet het geval. Kortom: aan ons om te laten zien hoe leuk het is om door de stad te fietsen! En daar staat de gemiddelde Madrileen wel voor open. Ik voelde me namelijk al heel snel thuis in Madrid. Mensen zijn over het algemeen open, vriendelijk en geïnteresseerd. Dat maakt Madrid als bezoeker ook extra leuk! Ik kan niet wachten om jullie ‘mijn’ Madrid te laten zien.

Gids Dewi

Hoii! Mijn naam is Dewi en ik woon in de wijk Malasaña in Madrid. En wat is die stad toch mooi! Malasaña is een erg leuke wijk met veel vintage winkels en hippe barretjes. Madrid is echt een prachtige stad vol met geschiedenis, cultuur en heerlijk eten. Ik vind het daarom ook super leuk om vaak door de stad te fietsen of te wandelen! Ontdek Madrid op de fiets en laat je betoveren door de prachtige straten, historische pleinen en bruisende sfeer. Ik kijk ernaar uit om langs de mooie bezienswaardigheden met jullie te fietsen zoals het Koninklijk Paleis en het Retiro Park, waar ik jullie dan meer over kan vertellen. Met deze fietstour ervaar je de stad op een unieke en actieve manier! Hopelijk tot snel!

Gids Eva

Hola, qué tal? Ik ben Eva, 23 jaar en ik woon en werk sinds kort in deze prachtige stad (die nooit slaapt!). Eigenlijk zou ik hier maar een paar maanden doorbrengen, maar het duurde niet lang voordat ik verliefd werd op de charme, cultuur, mensen en gezelligheid die Madrid te bieden heeft, en ik besloot om nog even te blijven. Niet te vergeten: de zon schijnt hier bijna altijd! Eerst woonde ik in de relaxte wijk La Latina, inmiddels ben ik verhuisd naar het altijd bruisende Chueca. Ik vind het zo ontzettend leuk dat elke wijk weer een compleet andere en eigen sfeer heeft, dat is een van de dingen waarom ik Madrid zo tof vind. Ik kan dan ook niet wachten om jou meer over deze fantastische stad te laten zien! Nos vemos!

Gids Renee

Hallo allemaal! Ik ben Renée, 26 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Maastricht. Voor mijn geneeskundestudie heb ik mijn koffers gepakt en ben ik naar het betoverende Madrid verhuisd. Deze stad heeft een magische aantrekkingskracht waar je al snel aan toegeeft en besluit nooit meer weg te willen. Terwijl ik mijn best doe om Spaans te leren, geniet ik er enorm van om deze zonnige stad te voet of op de fiets te verkennen. Elke wijk heeft zijn eigen charme en er is altijd wel iets spannends te beleven. Hoewel ik zelf bij Plaza de España woon, ontdek ik elke dag nieuwe plekken tijdens mijn wandelingen. Madrid barst van de geweldige restaurantjes en tapasbars, dus er is ook altijd iets nieuws te proeven. Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten en de stad samen te verkennen. Hasta pronto!

Prijzen

De prijs voor de groepsfietstour is €29,00 per persoon. Dit is inclusief Nederlandstalige gids, fietsverhuur tijdens de fietstour en een proefverrassing. Liever met de ebike? Dan komt er €8,00 extra bij. Wil je liever een privé fietstour? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Houd rekening met een vanaf-prijs van €160,00 voor twee personen. Voor iedere persoon extra komt er €35,00 bij.

Starttijden

Afhankelijk van het aantal boekingen gaat er een ochtendtour en een middagtour van start. De tijden zijn als volgt:

  • Ochtendtour: 10.30 – 13.30 uur
  • Middagtour: 15.00 – 18.00 uur

Startlocatie

Het is fijn als je een kwartiertje van tevoren aanwezig bent. We verzamelen op het volgende adres: Calle Felipe IV in Madrid. Nadat je hebt gereserveerd, sturen we je altijd nog een bevestiging toe per email met de exacte locatie. De betaling kun je ter plaatse volbrengen. Let op: graag contant betalen.

Keuze voor een fiets

Fietstours worden gegeven op stevige, maar comfortabele stadsfietsen met versnellingen. De fietsen zijn voorzien van een goede slotenset. Maar… voor elk wat wils! Daarom zijn er diverse mogelijkheden bij onze fietstours:

  • E-bike: voor als je wel een duwtje in de rug kunt gebruiken. De extra kosten hiervan bedragen €8 per persoon. De groepstour met e-bike koste €37 per persoon.
  • Normale fietsen: we hebben verschillende modellen fietsen. Mocht je liever een grotere of een kleine fiets willen laat het dan weten in het boekingsformulier.
  • Kleine kids: mee op fietstour in een voor- of achterzitje!
  • Deelname op je eigen fiets: ga je liever op je eigen fiets, dan krijg je 5 euro korting op de fietstour.

Belangrijk bij bovenstaande mogelijkheden is om dit onder het kopje opmerkingen in het contactformulier even door te geven.

Hoe boek je een fietstour?