Festivals & evenementen

Ga je naar Madrid op vakantie en ben je benieuwd of er tijdens je verblijf nog een leuk festival of evenement is? Magisch Madrid heeft een aantal leuke festivals & evenementen voor je op een rijtje gezet.
Tapas, culinair, dans.. kijk hier voor de leukste festivals! Houd deze pagina goed in de gaten om up to date informatie te vinden over de festivals in 2023, zodra dit bekend wordt gemaakt plaatsen we het op de website.

Gastro festival

Gastro festival is een, de naam zegt het al een beetje, culinair festival. Dit festival staat geheel in het teken van eten. Elk jaar wordt dit festival gevierd aan het einde van februari. Er kunnen culinaire gerechtjes geproefd worden, maar er zijn ook andere dingen te zien die geheel in het teken staan van eten. Zo kan je films bekijken en kunst. Het festival duurt zo’n twee weken, in 2023 van 8 mei t/m 21 mei. Meer informatie over dit bijzondere gastro festival kan je hier vinden.

Tapapiés

Tapasliefhebbers opgelet. Elke jaar is het weer een groot succes, Tapapiés. Een Tapasfestival in de wijk Lavapiés. Het is eigenlijk een route langs verschillende tapasrestaurantjes met overal optredens. Er zijn meer dan 70 plekken op de route, waar je gezellig een hapje en een drankje kan doen. Een tapa kost 1 euro en voor 2 euro heb je een biertje met een tapa. Ben je rond deze tijd in Madrid, dan is het leuk een kijkje te nemen op dit gezellige tapasfestival. Meer informatie over dit gezellige tapas festival vind je hier.

Jazz festival

Beeld je even in.. een lekker jazzmuziekje, gezelligheid, een drankje in je hand en genieten maar. Gedurende de maand februari zijn er overal optredens te zien. Jazzmuzikanten van over de hele wereld zijn te bewonderen tijdens het jazz festival in Madrid. Ben je in deze tijd in Madrid, dan is dit een absolute aanrader om even een bezoekje aan te brengen. Meer informatie over dit festival kan je hier vinden.

Holi Festival

Geïnspireerd op de Holi festivals in Nepal en India en na Duitsland, Amerika en Afrika is nu ook eindelijk Spanje aan de beurt.. HOLI FESTIVAL! Het is een muziekfestival waarbij zakjes met kleurenpoeder gekocht kunnen worden. Deze zakjes worden tijdens het festival in de lucht gegooid waardoor het een groot kleurenfestijn wordt. Iedereen zit onder de mooie kleurtjes. Het festival is dus een hele show, met leuke hitjes van de DJ´s die voor de muziek zorgen! Wilde je altijd al naar het Holi Festival? Dan is het zeker een aanrader dit in Madrid te doen. Om een idee te krijgen van dit kleurrijke festival kan je hier naar de site.

Comments are closed.