Vegetarische restaurants

Vegetarische restaurants mogen dan misschien niet zo populair zijn in Spanje als in andere landen, maar er komen er wel steeds meer bij. Magisch Madrid heeft een overzicht gemaakt van enkele leuke en lekkere vegetarische restaurants.

Vegetarische tapas

Veel tapas restaurants beschikken ook over vegetarische tapas. Zo kun je bijna bij ieder tapas restaurant wel ‘patatas bravas’ of ‘patatas ali oli’ (gebakken of gefrituurde aardappeltjes met een licht pittige saus of ali oli), ‘tortilla de patata’ (Spaanse hartige taart met aardappel en ei), ‘queso manchego’ (schapenkaas) en ‘champiñones a la plancha’ (gegrilde champignons) bestellen. Andere vegetarische tapas zijn ‘croquetas de queso’ (kaaskroketjes) of ‘croquetas de espinacas’ (spinaziekroketjes), ‘berenjenas con miel’ (plakjes aubergine in beslag met honing), ‘huevos rotos’ (gebakken aardappel met daarover heen ei), ‘gazpacho’ (koude soep van groenten en kruiden) en ‘pimientos de padrón’ (kleine groene pepertjes met een milde smaak).

Crucina Restaurante

Het veganistische Crucina Restaurante ligt in de gezellige wijk Malasaña. Alle gerechten worden bereid met seizoensgebonden ingredriënten uit de biologische landbouw, zonder het gebruik van een fornuis. Het menu is zeer uitgebreid en gevarieerd. De gerechten worden wel op het moment zelf pas bereid, waardoor het even kan duren voordat je het eten op tafel hebt. Aangeraden door de chef zijn de ‘ajoblanco de coco’ (ajoblanco een typische Spaanse koude soep), de moussaka en de ‘courgette tagliatelle al pesto’ (tagliatelle van courgette met pesto).

Locatie
Calle Divino Pastor, 30
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag 13.00 – 16.00 en 20.00 – 23.45
Vrijdag en zaterdag 13.00 – 16.00 en 20.00 – 24.00
Zondag 13.00 – 16.30

Rayén Vegano

Rayén Vegano is een klein, gezellig restaurantje, waar alle gerechten 100% veganistisch en 100% biologisch zijn. Ieder seizoen veranderd de menukaart en ook het dagelijkse aanbod hangt af van de voorraad van verse producten. Wel worden alle gerechten zorgvuldig bereid en op het moment zelf, dus het kan even duren voordat je het op tafel hebt. Reserveren is wel handig van te voren als je hier met een (kleine) groep wilt eten.

Locatie
Calle Lope de Vega, 7
Website

Openingstijden
Maandag 10.00 – 16.00
Woendag t/m vrijdag 10.00 – 16.00
Vrijdag 10.00 – 16.00 en 21.00 – 23.30
Zaterdag 11.00 – 16.00 en 21.00 – 23.30
Zondag 11.00 – 16.00

La Isla del Tesoro

De inrichting van het restaurant ‘La Isla del Tesoro’, vertaald het schatteneiland, is gebaseerd op de film ‘Pirates of the Caribbean’. Het biedt dan ook creatieve vegetarische gerechten met een internationale twist. Zo zijn er gerechten met seitan (een vleesvervanger op basis van tarwe-eiwit), bulgur (een graanproduct gemaakt van tarwe) en yucca (een plantensoort). Het dagmenu kost slechts €12 (er is ook een eco dagmenu voor maar €9). De Boskimana salade, de ravioli met champignons, de jungle burger en het mojito sorbet zijn zeker het proberen waard.

Locatie
Calle Atocha, 12

Openingstijden
Dagelijks geopend van 13.00 – 16.00 en van 21.00 – 24.00

El Triangulo de las Verduras

Dit kleine, charmante restaurant heeft een bijzonder interieur. Het bestaat namelijk uit gerecyclede meubels, gered van de container. De vegetarische en veganistische gerechten zijn erg lekker en vooral goedkoop! Een dagmenu kost maar € 9,00.

Locatie
Calle de Antillón, 1

Openingstijden
Woensdag t/m zondag 14.00 – 24.00

Comments are closed.