Ontbijtspots in Madrid

Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar de harde realiteit van alledag is dat je je verslaapt, nog half dronken of met een kater je bed uitrolt, en tussen het tandenpoetsen door snel een sloot halflauwe koffie naar binnen moet gieten. Nu ben je op vakantie, je bent in Madrid. Tijd om het anders te doen. Goed nieuws, want in Madrid kan je je hart ophalen aan leuke en originele ontbijtspots. Het blijft helaas voor de toerist echter altijd een ‘tricky business’, want heb je nu wel écht het leukste plekje gevonden? Met deze tips voor deze ontbijtspots in Madrid kan je jezelf geruststellen en zit je altijd goed.

Pum Pum café (wijk: Embajadores)

Als je van hippe, maar toch ambachtelijke ontbijtspots in Madrid houdt, ga dan eens naar het Pum Pum café. Dit café is gelegen in de wijk Embajadores. Het is een bakker met versgebakken broden om af te halen, maar je kunt er ook lekker ontbijten en brunchen. Zo geniet je bijvoorbeeld van de granola met yoghurt, een lekkere sandwich, of een rijst-pesto bowl. Daarbij hebben ze hele goede koffie, maar kun je ook kiezen uit een verse limonade of een vers geperst sinaasappelsapje.

En dit allemaal terwijl je in een leuke relaxte industriële omgeving zit. De muren en vloeren zijn onbewerkt en geven samen met de groene planten en leuke decoratie een coole look. Het is er binnen niet groot, wat het juist heel gezellig maakt! En als je liever nog even je mails doorneemt, terwijl je van een bak koffie geniet, hebben ze er ook ruimte om er met je laptop te komen zitten. Hier hebben ze namelijk speciale werkplekken voor.

Dit is echter niet de enigste locatie in Madrid. Pum Pum café heeft er namelijk nog twee. Degene die hierboven is beschreven is het café in Embajadores, maar je hebt ook nog een bakkerijtje die zich om de hoek van het café bevindt. Hier kun je niet brunchen maar een heerlijk brood halen of genieten van een vers croissant of een andere lekkernij. Alles is hier vers gebakken en van goede kwaliteit. Ook is er nog een tweede café op een bijzondere locatie. Namelijk in het sociale en culturele centrum onderdeel van  Montemadrid Foundation, La Casa Encendida. Hier kan je net als in het andere café lekker komen ontbijten of lunchen.

Locatie Pum Pum Café
Calle de Tribulete 6
28012 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 19.30 uur

Locatie Pum Pum Bakery
Calle del Amparo 81
28012 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 15.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 – 13.00 uur

Locatie Pum Pum Café La Casa Encendida
Ronda de Valencia 2
28012 Madrid

Openingstijden
Maandag: Gesloten
Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 19.30 uur

Website

Zenith Brunch&Cocktails (wijk: Universidad)

De naam zegt het al; bij Zenith kom je voor de brunch en de cocktails. En dat de hele dag door! De cocktails kun je het beste bestellen tijdens ‘cocktail hour’, van 17.00 tot 19.00 uur. Dan heb je namelijk twee cocktails voor €12,-. Verder hebben ze een menukaart met heel veel keuze. Neem een pannenkoek, toast, ei of een lekkere bagel. En daarbij een karamel latte, ijskoffie, vers geperst sapje of doe eens gek en neem één van de cocktails erbij. Daarbij is er voor vegetariërs ook een ruime keuze op de menukaart.

Maar het eten en drinken is niet de enigste reden waarom je er eens langs zou gaan. Want het interieur ziet er namelijk heel erg leuk uit. Het ruime café laat op meerdere plekken verschillende coole details zien. Een ananas op de muur, mooie eikenhouten meubels, frisse groene planten en de tekst ‘break the rules’ met neonletters op de muur. Je kunt hier dus ook een leuke foto maken, voor in je Instagram story!

Als je nou niet genoeg kunt krijgen van de cocktails, lees dan even ons artikel over cocktailbars in Madrid!

Locatie
Calle de Valverde 28
28004 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 19.00 uur

Plenti (wijk: Cortes)

Als je jouw ochtend rustig wilt opstarten, is Plenti een goede optie. Het is er klein, maar fijn en heel relaxt. Jouw ontbijtje wordt hier met liefde en passie vers gemaakt. De menukaart is niet super uitgebreid, maar er staat voor iedere smaak wel iets op. Het restaurant heeft ook een klein beetje weg van het Britse ontbijt, omdat de Spaanse oprichters een jaar naar Engeland zijn gereisd om er ervaring en inspiratie op te doen in de ontbijt- en brunchcultuur. Denk aan de ovenschoteleieren en het toast dat ze aanbieden. Verder hebben ze verschillende soorten koffie, thee, sappen en dagelijks vers gebakken cake of taart.

Locatie
Costanilla de los Desamparados 13
28014 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.30 – 17.00 uur

Banner Madrid pakket

La General Barajas (Wijk: Barajas)

Bij dit leuke plekje kun je terecht voor een ontbijt in huiselijke sfeer. Plof lekker neer in een van de banken bij de kachel, of pak een boek uit de kast en ga zitten in een luie stoel. Je kunt er elk moment van de dag terecht en er lekker komen eten. Ook is er wifi, dus je kunt er ook even je laptop openklappen om te werken.

Je kunt hier kiezen uit een tostada of croissant met verschillende soorten beleg, of je neemt churros, of juist een gezonde salade. Dit zijn de opties van de menukaart van het ontbijt en de lunch, maar je kunt er ook koeken, muffins en broodjes kopen. Of juist lekker een pizza komen eten in de avond.

Locatie
Calle Planeta 3
28042 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 08.30 – 23.00 uur
Zondag: 09.00 – 23.00 uur

Brunch Club Café (Wijk: Centrum)

Als je ontbijtspots in Madrid zoekt om uitgebreid te brunchen, zou je eens naar Brunch Club Café moeten gaan! Het is er sfeervol ingericht met veel planten, spiegels en leuke verschillende stoelen en tafels. Je kunt er kiezen uit een volledige brunch of een minibrunch. Bij beide keuzes zit je al gauw goed vol! Probeer bijvoorbeeld de yoghurt met fruit, of de zalmtoast met ei. Het tentje is niet erg groot, wat het juist gezellig maakt, maar daardoor ook goed om te reserveren als je er eens wilt komen eten. Oh ja, honden zijn ook welkom!

Locatie
Calle del Barco 15
28004 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.30 – 16.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 10.00 – 16.30 uur

Tip!

Brunch Club Café en Federal zijn beide gelegen in het centrum. Combineer een van deze hotspots met een cultuur historische wandelroute uit onze digitale wandelroute!

Federal (Wijk: Universidad, Centrum)

Dit zijn twee van de meest hippe en populaire ontbijtspots in Madrid en kunnen natuurlijk niet missen in ons lijstje. Hier kun je heerlijk ontbijten, maar ook de rest van de dag kun je er terecht. Federal staat er ook om bekend dat je er goed met je laptop kunt zitten om er op je gemak te werken. In Madrid hebben ze twee locaties. Je kunt er met meerdere mensen aan een grote tafel zitten, met uitzicht naar buiten, op een barkruk of juist lekker op de kussens in de vensterbank terwijl je in het zonnetje geniet van een sapje. Bij Federal kun je een avocadotoast nemen, of een heerlijke toast met zalm, salades en nog veel meer. Daarbij bieden ze ook gezonde sapjes, verse ijsthee, ijskoffie of gewoon een goed kopje koffie aan.

Locatie
Plaza de las Comendadoras 9
28015 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 09.00 – 01.00 uur
Zondag: 09.00 – 17.00 uur

Locatie
Plaza del Conde de Barajas 3
28005 Madrid
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 09.00 – 00.00 uur
Zondag: 09.00 – 20.00 uur

Toma Café (Wijk: Chamberí, Universidad)

‘No drama, just coffee’. Dat is het motto van Toma Café. Dus als je de dag graag wilt opstarten met een goede bak koffie, kun je terecht bij dit leuke tentje met haar knusse stoelen en tafels. Het is een café waar je heen wilt voor de gezelligheid en de koffie. De koffie is namelijk waar ze om bekend staan en ook gespecialiseerd in zijn. Ze hebben hun eigen koffiemerk en daar kun je ook een zak van kopen. Maar ook voor het ontbijt ben je hier op de juiste plek! Op de menukaart vind je gerechten zoals sandwiches, vele soorten toasts, en nog veel meer. Als je geen zin hebt om de deur uit te gaan, bezorgen ze met de fiets!

Toma Café is op twee locaties te vinden in Madrid en het ziet er in beide vestingen super leuk uit! En als je helemaal fan bent na het ontbijt, kun je er een van hun katoenen tassen kopen met een leuke tekst erop. Ook kun je als je geen genoeg krijgt van hun koffie een workshop bij ze doen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je de perfecte espresso zet, of hoe je een mooi kunstwerk maakt met koffiemelk. Kijk voor meer informatie op hun website. Dit is een van onze meest favoriete ontbijtspots in Madrid als je een echte koffieliefhebber bent!

Locatie
Calle Sta. Feliciana 5
28010 Madrid

Locatie
Calle de la Palma 49
28004 Madrid

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.00 – 20.00 uur

Website


Comments are closed.