Overheerlijke ontbijtjes

Iedereen weet dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar de harde realiteit van alledag is dat je je verslaapt, nog half dronken of met een kater je bed uitrolt, en tussen het tandenpoetsen door snel een sloot halflauwe koffie naar binnen moet gieten. Nu ben je op vakantie, je bent in Madrid. Tijd om het anders te doen. Goed nieuws, want in Madrid kan je je hart ophalen aan leuke en originele ontbijtspots. Het blijft helaas voor de toerist echter altijd een ‘tricky business’, want heb je nu wel écht het leukste plekje gevonden? Met deze tips voor ontbijtjes kan je jezelf geruststellen en zit je altijd goed.

Fonty

→ als je diep in je hart een francofiel (van Frankrijk, niet de dictator) bent

Een prachtige tegelvloer, grote ramen met uitzicht op de straat. In de weekenden kan je hier terecht voor een heerlijk ontbijt en binnenkort worden ook weekendbrunches aangeboden. Gelukkig verkopen ze andere zoetigheid en de allerzaligste taartjes ook buiten de weekenden. Neem plaats en observeer de patissiers in de keuken. Leuk is dat ze ook verschillende mini-taartjes verkopen, zo kan je er verschillende proberen. Op een mooie dag kan je je zoete zaligheid meenemen naar het Retiropark, dat om de hoek ligt, en daar heerlijk in het gras je te goeddoen aan deze Franse erfenis.

Locatie

Calle de Castelló, 12
28001 Madrid
Website

Fonty Madrid

La Rollerie

→ gewoon omdat je honger hebt en zin hebt in een goed ontbijt

Achter de grote ramen van La Rollerie trekt het Madrileense zich aan je voorbij. Lees een krant, observeer de passanten of mijmer over het leven. Deze fijne plek houdt het midden tussen een bakkerij en een café. Het lichte restaurant geeft je de luxe van een ontbijt in de zon, zelfs als het hartje winter is. De koffie is hier goed en het ontbijt, waarvoor je natuurlijk komt, is uitgebreid. Je hebt een uitgebreide ontbijtkaart. Als je kiest voor het huisontbijt (voor twee personen) mag je vier broodjes kiezen, je krijgt een broodmand met jam, boter, tomaat en olijfolie en natuurlijk koffie of thee en sinaasappelsap. Ook later op de dag kan je hier terecht voor een brunch of verse pasta of salade.

Locatie

Calle de Atocha, 20
28012 Madrid
Website

La Rollerie Madrid

Miga Bakery

→ eerlijke en authentieke smaken

Vers gebakken broodjes en zoetigheid, daarvoor ben je bij Miga Bakery aan het goede adres. Steeds meer mensen uit de buurt weten deze bakkerij te vinden, daardoor zul je je hier ook echt thuis voelen. De bediening is erg vriendelijk en als je geluk hebt kan je meegluren in de bakkerij. Hier geen geknoei met broden van bordkarton of chocolade met minder dan 5% cacao. Maak je keuze uit verschillende soorten brood, gebak, taarten, zoete broodjes en andere lekkernijen. Ook als je een vroege vogel bent, ben je hier aan het goede adres. Door de weeks gaat de deur open om 08.00 en in het weekend om 09.00 uur.

Locatie

Julián Romea, 8
28003 Madrid
Website

Miga Madrid

El Bistro de la Central

→ lekker lezen met fijne broodjes

Je ideale laid-back zondagochtend begint hier. Een beetje lezen, een beetje eten en goede koffie. Op deze paar vierkante meter waan je je voor even in Brooklyn en kan je je opladen voor een nieuwe week. Het concept van deze bistro is honest & comfort food, en dat ideaal doen ze eer aan. De taarten in allerlei smaken, soorten en maten zijn niet voor klanten die even op de calorieën letten, maar voor hen zijn er andere lekkernijen. Hier word je gratis en voor niets omgeven door boeken, dus maak van de mogelijkheid gebruik door even wat te lezen, een boek door te bladeren en voor even de wereld van fictie binnen te gaan.

Locatie

Postigo de San Martin, 8
28013 Madrid

Bistro Central Madrid

Panela & Co

→ jummiejummie… stevig brunchen met een urban feel

Stel je hebt de vorige nacht tot laat doorgezakt in een van Madrids vele barretjes of je had gewoon onwijs veel zin in uitslapen, dan is dit jouw ‘ontbijtspot’, je kan namelijk gewoon aanschuiven bij de brunch. Heerlijke yoghurt, wafels, eggs benedict, bagels en nog veel meer lekkers komt jouw kant op als je tussen 10 en 5 een brunch bestelt. Er is plaats op het kleine terras op de stoep of in het restaurant, op de lange bar langs de muur of aan de grote gemeenschappelijke tafel in het midden.

Banner Madrid pakket

Locatie

Calle López de Hoyos, 10
28006 Madrid
Website

Panela Madrid

Mama Framboise

→ alomvattende zoetigheidshemel

Wat een speelgoedwinkel is voor kinderen is deze zaak voor iedereen boven de 12 die een obsessie heeft voor taart, zoetigheid, koekjes, bonbons en chocola. En nee, dat zijn echt niet alleen vrouwen. Dus nu worden alle mannen en vrouwen met een zoetigheidobsessie naar Mama Framboise gesommeerd waar ze zich eerst mogen vergapen aan de prachtigste creaties en daarna al watertandend één of meer (ah, toe… pleasepleaseplease?) kunstwerkjes mogen uitkiezen.

Locatie

Calle de Fernado VI, 23
28004 Madrid
Website

Mama Framboise

La Fabrica

→ hipperdepip café dat het anders doet

Leuke bistro waar je de hele dag terecht kan voor fijne voedseltjes, en dus ook voor een ontbijtje. Bij La Fabrica probeert men het anders te doen dan de anderen, een persoonlijke stijl, eten dat geïnspireerd is op de Mediterrane en Italiaanse keuken. Voorin de winkel vind je een boekhandel waar onder andere kunst- en fotografieboeken worden verkocht. Het is een hippe hang-out waar ook regelmatig culturele activiteiten worden georganiseerd. De lange banken aan de grote tafels staan voor je klaar.

Locatie

Calle Alameda, 9
28014 Madrid

La Fabrica Madrid

Pomme Sucre

→ trip naar een patisserie in Parijs

Om in zoete sferen te blijven, belanden we bij Pomme Sucre en huppakee… nu zijn we van de weersomstuit in Parijs. Eigenlijk is het vooral een winkel met vitrines aan weerszijden. Kies je favo-broodje, taartje of bonbonnetjes en bewonder de mooie theeserviezen in de hoge kasten. Eet je ontbijtje aan een van de tafeltjes of neem je aankoop mee naar het park of een ander fijn plekje. Een echte ontbijtspot is dit dus niet, maar als je zoekt naar een lekker zoet broodje om je dag mee te starten, dan is dit de juiste plek.

Locatie

Calle Barquillo, 49
28004 Madrid

Pomme Sucre Madrid

Café Comercial

→ traditioneel ontbijten

Een uitmuntende remedie tegen een kater: churros of porras. Bij Café Comercial, een van de meest bekende cafés van de stad worden ze als ontbijt opgediend. Het café heeft een hoog imposant plafond en je wordt bediend door ietwat nukkige obers die zich een breuk tillen aan dienbladen café con leche en tortilla’s. Als je geen haast hebt, blijf dan gewoon lekker zitten en lees de krant (of doe alsof). Gluur er af en toe overheen en observeer de kantoormensen, toeristen en ander volk dat hier zijn heil zoekt.

Locatie

Glorieta de Bilbao, 7
28004 Madrid

Cafe Comercial Madrid

Matias Buenos Dias

→ als je bed te fijn is

Iedereen herkent het: het regent, je voelt je niet lekker, je bed is gewoon te fijn of je bent een beetje klaar met het schreeuwend dure standaard hotelontbijt. Wat dan? Matias Buenos Dias heeft het antwoord. Op de website kan je namelijk zelf een ontbijtje samenstellen en dan komen ze het gewoon bezorgen. Is je reisgenoot jarig of zijn jullie ontzettend verliefd? Bestel er dan ook nog een ballon of kaarsjes bij! De website is wel in het Spaans, maar aangezien bij alle producten een foto staat is het prima te doen. Je kunt ook een uitgebreid standaard ontbijt bestellen, maar die zijn behoorlijk aan de prijs.

Tip: ´Un Matías Self Service´.
Website

Comments are closed.